twistere si shaduri salau!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 25 Apr 2009, 14:15

ma refeream de fapt la miscare pe verticala, care mi se parea un pic iesita din tipaare, dar atunci e ok, ai impresia ca pesstisorul o gustat o palinca :D , si asta incita rapitoru!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 25 Apr 2009, 16:15

adica vreti sa spuneti ca vine pe de-a latul, sau cum?? ca nu imi imaginez?? Depinde si de stilul de recupereare, eu de obicei folosesc dinti de fierastrau sau o recuperare pe substrat (pescuiesc in ape unde hrana preponderenta a salaului este guvidele). Daca se recupereaza liniar sau intre ape, atunci e posibil sa apara perturbatii in evolutie. Evident ca daca partea libera din shad este mai scurta, bataia nu mai e cea naturala, si naluca devine mai teapana, dar aici depinde foarte mult de modelul de coada (paleta verticala, orizontala, coada segmentata etc.). Statistic se spune ca cele cu paleta orizontala (adica cu partea lata in sus , cum ar sta pestisorul in pozitie normala) bat mai bine. Si marimea paletei are o importanta mare, pentru ca preia si din greutatea plumbului.

Scrie răspuns