discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Sami
- veteran

Nu e ceea ce iti doresti,nu este din material rigid.Eu l-am cumparat de la cineva tot de pe acest site si omul i-a facut si protectie interioara sa fie mai protejate lansetele,dar nu e nici pe departe din material rigid.De incaput iti incap doua lansete dar neprotejate.Pur si simplu este un material mai tare gen cum sunt trolerele .
Eu o folosesc numai pentru acasa

)
Fir intins!
-
dan bobei
- veteran

-
Sami scrie:
Nu e ceea ce iti doresti,nu este din material rigid.Eu l-am cumparat de la cineva tot de pe acest site si omul i-a facut si protectie interioara sa fie mai protejate lansetele,dar nu e nici pe departe din material rigid.De incaput iti incap doua lansete dar neprotejate.Pur si simplu este un material mai tare gen cum sunt trolerele .
Eu o folosesc numai pentru acasa

)
Am inteles.Pai daca nu gasesc tot la teava de scurgere ajung.

Merci
-
vleydyx
- veteran

-
Daca vrei ceva simplu si rezistent si eu recomand teava PVC
C&R
-
kingofbeasts
- veteran

-
daca iei pvc eu iti recomand teava portocalie (de trafic greu) pentru ca e mai groasa in carne si mai rezistenta la compresie. din pacate nu gasesti mai mica de 110 (11cm diametru) dar oricum ai zis ca vrei s-o captusesti pe interior asa ca e numa buna
http://www.altdepozit.ro/tub-pvc-canali ... -2068.html 
-
kingofbeasts
- veteran

-
pe post de captusala interioara poti sa iei asa ceva (vezi care se potriveste mai bine cu interiorul tubului ) si o lipesti doar la capete . in felul asta nici nu mai trebuie sa tai teava pe lungime pentru captusire si obtii si protectie maxima.
practic in 15 minute ai tub facut si tot ce-ti trebuie e o bucata de teava pvc , 2 capace , o bucata de izolatie pentru tevi si 2 picaturi de superglue.
daca vrei sa-i dai si aspect comercial pe exterior ii tragi un material de camuflaj de la o pelerina mai veche scoasa din uz sau o husa china din obor cu 10 lei (si, in cazul asta, ai tub cu minere )

-
dan bobei
- veteran

-
kingofbeasts scrie:pe post de captusala interioara poti sa iei asa ceva (vezi care se potriveste mai bine cu interiorul tubului ) si o lipesti doar la capete . in felul asta nici nu mai trebuie sa tai teava pe lungime pentru captusire si obtii si protectie maxima.
practic in 15 minute ai tub facut si tot ce-ti trebuie e o bucata de teava pvc , 2 capace , o bucata de izolatie pentru tevi si 2 picaturi de superglue.
daca vrei sa-i dai si aspect comercial pe exterior ii tragi un material de camuflaj de la o pelerina mai veche scoasa din uz sau o husa china din obor cu 10 lei (si, in cazul asta, ai tub cu minere )

Teava am cumparat-o azi, urmeaza manopera zilele urmatoare. Pentru tubul de 75 exista izolatie pentru tevi care intra la fix, insa nu incape decat o lanseta. Pentru tubul de 110 nu am gasit izolatie asa de mare.
-
kingofbeasts
- veteran

-
mai e si varianta neoprenului care se vinde la metru pentru izolatie(la Baumax parca am vazut).
calculezi lungimea cercului (dupa formula L = 2πr, sau L = πd unde L = lungimea cercului, π=pi=3,14 d=diametru r=raza) ceea ce pentru teava de 110 presupune o fisie de neopren de aproximativ 34,54 cm latime.
daca e prea scump mai e varianta foliei care se pune sub parchet.
ps. nu stiu de ce dar am impresia ca raspunsul asta a venit cand tubul e deja facut.

-
dan bobei
- veteran

-
Asteptam ziua de azi sa probez daca imi incap lansetele in tubul de la Sakura, d-aia nu m-am apucat de lucru. Rezultatul e unul pozitiv, incap la fix, tkx again Mazi.