Trusa spinning incepator

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

efuionut
utilizator nou
utilizator nou

Trusa spinning incepator

Mesaj de efuionut » 03 Mai 2010, 15:31

Salutare la toata lumea

Pescuiesc de ceva vreme dar deloc nu am incercat spinning doar stationar pe rau si din cand in cand pe balta la un ciortan, iar date fiind conditiile actuale adica m-am mutat la Brasov cu Oltul aproape si se pare ca e stiuca, biban, vreau sa ma apuc de stilul asta de pescuit aici in zona.

Va rog daca puteti sa imi dati niste sfaturi cam ce anume ar trebui sa imi cumpar pentru inceput (lanseta, mulineta, fire, voblere, twistere , etc) de preferinta nu foarte scumpe ca poate nu o sa imi placa si atunci raman cu ele, sa zicem un buget de 400 - 500 lei sper sa fie suficient daca nu ... mai suplimentam si mai taiem de pe lista niste bere :-).

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 03 Mai 2010, 17:39

ai mp
Rapala worlds favorite fishing lure

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 03 Mai 2010, 19:32

daca te apuci de asa ceva si iti place... e belea mare
ce bere, ce tigari, ...bugete de 400-500lei??!!
mizilicuri :lol: :lol:

efuionut
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de efuionut » 04 Mai 2010, 09:23

adiwolf scrie:daca te apuci de asa ceva si iti place... e belea mare
pana sa ma apuc sa imi placa trebuie sa imi cumpar macar o "scula" completa iar raspunsul tau nu ma ajuta cu nimic.

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 04 Mai 2010, 13:30

salut
o parere de incepator
ai, grija la recomandarile maestrilor sa-r putea sa constati ca nu e ceee ce trebuienici macar pe aproape
pe balta nu este valabil tot timpul ce face vecinu tre sa faci ce stii tu pt a prinde peste
nu te panica cand altii prind si incearca sa ai minte limpede gandeste cand pescuiesti si fii atent cum evolueaza naluca
adapteazati stilul recuperarilor in functie de anotimp si gradul de activitate al pestilor
atentie mare ce ti se pare ca faci bine de multe ori este total gresit
nu amesteca vobleritu cupescuitul la twister sau linguri
ia-o incet si treptat axeazate pe o singura naluca care ti se pare tie mai producatoare indiferent ca este twister vobler sau lingura
eu personal ti-as recomanda twisterul chiar daca vei prinde spilul un pic mai greoi te asigur ca twisteru poate sa faca ce face si un vobler dar si o rotativa sau o oscilanta
despre echipamente
totul este relativ eu cand am cumparat primul bat de salau la recomandarea unui foarte cunoscut "arhitect "am constatat ca defapt era un bat mai putin decat mediocru
evita betele custom p[t ca nici unul din rod builderi nu au studii de specialitate sau cel putin nu am cunoscut eu pe cineva care sa fi absolvit o scoala in domeniu asta
la capitolul textile majoritatea firelor care se recomanda pe aici mie mi sau parut de cacao in conditiile in care pescuiesc mai mul decat iti poate trece prin cap singurul care a rezistat aproape un an dar sadistrus si ala
datorita conditiilor de temperatura pescuiesc chiar si iarna cu textil
si datorita dopurilor de gheata se roade relativ repede FIRELINE cristal voi pescui mult si bine pana sa mai testezaltul ca ma-m saturat de bani aruncati degeaba
mulineta pot sa-ti recomand ryobi applausse 2000de mai bine de 5 ani pescuiesc cu ia si nu are nici cee mai mica problema
la bete la-s pe altii sa te sfatuieasca

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Mai 2010, 16:54

efuionut scrie:
adiwolf scrie:daca te apuci de asa ceva si iti place... e belea mare
pana sa ma apuc sa imi placa trebuie sa imi cumpar macar o "scula" completa iar raspunsul tau nu ma ajuta cu nimic.
erao gluma, atat tot.
raspunsuri la ce vrei tu nu exista, sau exista o infinitate.
tu esti singurul care decizi si care trebuie sa aleaga ce ii place.
toti am fost in situatia ta si mai mult sau mai putin am fost indrumati, gresit sau bine.
totul e relativ si depinde cel mai mult de tine, asa ca degeaba o sa iti spunem noi cate in luna si in stele.
apelea za la prieteni si cunostinte, cauta sa pipai sa pescuiesti cat de putin cu cat mai multe "scule" - oricum in decursul timpului le vei schimba orice vei cumpara la inceput

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 09 Mai 2010, 01:16

Pana la urma ce ti-ai luat?
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Mai 2010, 03:05

nightfishing01 scrie:salut
o parere de incepator
ai, grija la recomandarile maestrilor sa-r putea sa constati ca nu e ceee ce trebuienici macar pe aproape
pe balta nu este valabil tot timpul ce face vecinu tre sa faci ce stii tu pt a prinde peste
nu te panica cand altii prind si incearca sa ai minte limpede gandeste cand pescuiesti si fii atent cum evolueaza naluca
adapteazati stilul recuperarilor in functie de anotimp si gradul de activitate al pestilor
atentie mare ce ti se pare ca faci bine de multe ori este total gresit
nu amesteca vobleritu cupescuitul la twister sau linguri
ia-o incet si treptat axeazate pe o singura naluca care ti se pare tie mai producatoare indiferent ca este twister vobler sau lingura
eu personal ti-as recomanda twisterul chiar daca vei prinde spilul un pic mai greoi te asigur ca twisteru poate sa faca ce face si un vobler dar si o rotativa sau o oscilanta
despre echipamente
totul este relativ eu cand am cumparat primul bat de salau la recomandarea unui foarte cunoscut "arhitect "am constatat ca defapt era un bat mai putin decat mediocru
evita betele custom p[t ca nici unul din rod builderi nu au studii de specialitate sau cel putin nu am cunoscut eu pe cineva care sa fi absolvit o scoala in domeniu asta
la capitolul textile majoritatea firelor care se recomanda pe aici mie mi sau parut de cacao in conditiile in care pescuiesc mai mul decat iti poate trece prin cap singurul care a rezistat aproape un an dar sadistrus si ala
datorita conditiilor de temperatura pescuiesc chiar si iarna cu textil
si datorita dopurilor de gheata se roade relativ repede FIRELINE cristal voi pescui mult si bine pana sa mai testezaltul ca ma-m saturat de bani aruncati degeaba
mulineta pot sa-ti recomand ryobi applausse 2000de mai bine de 5 ani pescuiesc cu ia si nu are nici cee mai mica problema
la bete la-s pe altii sa te sfatuieasca

Se contureaza citeva idei de baza:
1 A se evita sfaturile maestrilor cu multe postari.
2 Tu trebuie sa faci ce stii mai bine,ca nu-i valabil ce face vecinul pe balta..Dar daca el prinde peste, nu te panica si incearca sa adaptezi jocul nalucii,care poate fi oricum gresit,tu crezind ca-i bine asa.. :roll: :lol: .E ambiguu rau aici..
3 Betele custom...Rodbuilderi fara scoala de specialitate???...Fiecare persoana ce monteaza componente pe blank-uri ,in Romania ,si-a tocit coatele cel putin 6 ani pe bancile Rodbuilding University of Poplaca.La fel ca orice chirurg amarit..Despre ce scoli vorbesti?
4 Fireline Crystal?? ..Trebie rascolit netu ca lumea sa gasesti review favorabil..Dar daca numai asta a rezistat conditiilor impuse de tine,ce pot eu sa zic?
5 Dupa atitea idei interesante,am fost deceptionat ca te-ai oprit brusc,inaintea recomandarii unei lansete..Descoperind ca "arhitectul" cunoscut ti-a recomandat ceva submediocru,esti cu siguranta in masura sa recomanzi ceva mai bun nu?

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 09 Mai 2010, 07:25

jedi o sa incerc sa argumentez scurt si la obiect
1-fiecare face ce vrea
2 ce face x cu un jig de 10 g si un fir de 15 lb si un bat de 2,7 o mulineta cu o recuperare mare si un pompaj de o anumita intensitate te asigur ca daca vezi ca prinde ai tendinta sa faci acelasi lucru si daca un singur factor din ecuatie este inlocuit randamentul scade extrem
ca sa nu mai zic ca poate la 2 metri de x configuratia fundului apei poate fi total diferit si atunci degeaba tragi cu ochiu la jigu lui tot incercand sa vezicu ce gramaje da -o fi 8 gr ofi 9 gr ,dar daca e din cositor cate gr :roll: :lol:
3-daca exista cineva in romanica care a studiat si are diploma de absolvire pe care sa scrie ,confectioner unelte si scule de pescuit ,rog toti userii pe aceasta cale sa ne zica si noua cum putem da de el :roll:
4-despre fir imi mentin parere si nu argumentez cu nimic in plus
5-cand voi avea raspuns la punctul 3 voi fi in masura sa recomand si o lanseta si vei fi foarte socat de recomandarea facuta poate chiar vei rade cu lacrimi
sper ca-i ok

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 09 Mai 2010, 10:15

efuionut

Zici ca pescuiesti de ceva timp si nu ai incercat niciodata spin ?

Nu ai dat niciodata dupa ceva stiuca toamna la lingura ? Cam orice pescar de stationar , toamna cocheteaza si cu pescuitul stiucii la lingura , cu aceeasi lanseta de pe suport si mai si prinde .

Recomandarea mea daca vrei sa incerci stilul asta :

Lanseta Maver Esox :http://www.totalfishing.ro/maver-spinne ... 277_21_610

Mulineta Ryobi Ecusima : http://www.totalfishing.ro/ryobi-ecusim ... 277_24_136

Fir mono sau textil , depinde la ce vrei sa pescuiesti si cu ce naluci .

http://www.totalfishing.ro/fir-textil-p ... =277_25_49 sau : http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 277_25_310

Am inteles ca vrei sa incepi cu stiuca si bibi , deci ai nevoie pentru inceput de linguri clasice . Cele de la Berti sunt foarte bune si prinzatoare dar mai ales ieftine . Si Gipo de asemenea .

Usurel ai sa vrei sa incerci si ceva voblere . Recomandarea mea pentru inceput si pentru mai tarziu este Cozma de 5 -7 cm atat modelele A cat si B . Salmo de asemenea sunt foarte bune si mai accesibile la pret .

Mai ai nevoie si de ceva plastice de diferite culori si dimensiuni : http://www.totalfishing.ro/shad-relax-k ... 26_609_922

Un accesoriu foarte important : Ochelari polarizati . Te ajuta sa vezi mai bine obstacolele din apa si implicit sa-ti infingi din prima nalucile in ele .

Dar cel mai important , binenteles daca vrei serios sa mergi pe drumul asta , citeste forumul din scoarta in scoarta . Sunt si multe prostii dar te va ajuta foarte mult . Si apoi , teoria trebuie pusa in practica pe apa . Cu cat mai multe iesiri cu atat mai bine .

Sau poti sa nu iei in seama ce spunem si sa cumperi ce-ti tuna tie prin cap . Sunt banii tai .

Mie toate , absolut toate recomandarile de aici de pe forum mi-au folosit foarte mult .

P.S .

Recomandarea aia , sa nu-ti iei lansete custom . Nu am inteles ce rost a avut . Nu stiu daca sunt prea multi care au luat din prima ceva custom . Ca sa ajungi sa nu te mai satisfaca un bat de serie .......?

Scrie răspuns