triple outbarb vs. regular
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
triple outbarb vs. regular
ce parere aveti de triplele outbarb (cele cu spinul in exteriorul curburii) comparativ cu cele normale cu spinul in interior?
- crapmaniacul
- veteran
Re: triple outbarb vs. regular
Sunt o mare vrajeala, nimic special, doar marketing si atat ...
-
- veteran
sustin punctul acesta de vedere...crapmaniacul scrie:Sunt o mare vrajeala, nimic special, doar marketing si atat ...

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
Eu mi-am construit niste voblere prin toamna, cu care am pescuit la Cormoran.
Vreo 2 cu ancore outbarb (VMC Barbarian) si vreo 2 cu ancore "inbarb".
N-am observat nici o diferenta. Erau la fel de bine infipte in carnea stiucii.
Singura diferenta (dar cam subiectiva) pe care am observat-o a fost ca in compartimentul in care am tinut voblerele cu outbarb s-a zgariat cutia ceva mai tare.
Vreo 2 cu ancore outbarb (VMC Barbarian) si vreo 2 cu ancore "inbarb".
N-am observat nici o diferenta. Erau la fel de bine infipte in carnea stiucii.
Singura diferenta (dar cam subiectiva) pe care am observat-o a fost ca in compartimentul in care am tinut voblerele cu outbarb s-a zgariat cutia ceva mai tare.
probabil nicio diferenta, doar ca astea mi se par mai strong !

- crapmaniacul
- veteran
Daca se vizualizeaza mecanica in timpul drilului, la ancorele acestea out-barb imi pare ca pestele are mai mari sanse sa scape ptr ca spinul vine pe exterior si poate aluneca uneori prin gaura creata de varful ascutit al ancorei, practic spinul nu-si face treaba ptr care a fost inventat.pikeman scrie:probabil nicio diferenta, doar ca astea mi se par mai strong !
In cazul celalalt, cazul clasic unde spinul (contra) este pe interiorul curburii carligului ancorei, cand pestele trage sa scape nu face altceva decat sa se opreasca in spin care il tine pe loc in carlig.
Le consider deci inferioare ca si eficacitate fiind doar o "floricica" menita sa atraga prin noutate dar nu si prin eficienta (out-barb).
Da, astea de la VMC sunt strong. Nu cred ca le indrepti in conditii normale de pescuit.pikeman scrie:probabil nicio diferenta, doar ca astea mi se par mai strong !