trabucco syncron+okuma avenger

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Oct 2005, 08:24

ce sa facem jeane....

noi am invatat la inceput ca rapidele sunt mai bune, si la stiuca si salau, si acum pur si simplu nu putem sa ne dezvatam, in lumina noilor descoperiri cum ca teapa intarziata si blanda la salau e de mare efect :lol:

mai ales pe apa adanca, curent sau ceva burta la fir, o lanseta "slow" ar fi o adevarata poezie, bucuria salailor
ar fi un adevarat parc de distractii pentru ei: bah va duceti la ala dati tac si fugiti, ca e guster

iar la stiuca, s-ar putea s-o zgarie putin ancora pe buzita

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Oct 2005, 08:46

salut, nene Jean.
pai... pt. Prut, Siret etc am un goldstar advancer spin 3m/30-60g fast echipat cu un rainbow GP2000 cu textil power pro de 0.18. varga e cam rigida dar... am sa-mi mai iau una medium, ceva... oricum mie imi place cum merge varga cand folosesc naluci grele.
varga trabucco e scurtuta, ce-i drept dar am luat-o ca s-o folosesc mai mult din barca, mie mi se pare excelenta pt. asa ceva. e super sensibila, am testat-o ieri si ... 8) e beton!
in batalia textil vs. mono eu zic ca textilul are castig de cauza...
multumesc pt. raspunsuri.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Oct 2005, 09:12

leba, in locul tau as pune pe lanseta aia un Trabucco river trout de 0,14-0,16(mono). Pt. clean, avat, biban, parerea mea e ca un mono e cel mai potrivit.
sunt de acord cu nea` Jean cu textilul si leader, dar la lansete mai lungi. Daca lanseta are 1,80, nodul dintre textil si leader va intra sigur cel putin prin primele doua inele si daca folosesti voblere mici si usoare, o sa simti ca e incomod sa le lansezi asa. In plus, daca lanseta ar fi mai lunga, ar amortiza mai eficient socurile pestelui. Asa, fiind scurta, adaugand si textilul, o sa ai un ansamblu cam rigid, lucru care te va dezavantaja cel mai mult cand va fi pestele la mal. Buza i se poate rupe foarte usor in aceasta situatie. Cat despre sensibilitate, cu firul de care-ti ziceam vei simti si frunza care va da in vobler. Iti spun asta din experienta.
Eu am folosit acest fir, apoi am incercat Stren Magnathin, si m-am intors tot la Trabucco. Pana acum mi s-a parut cel mai potrivit fir pt. vobler. (parere personala)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 07 Oct 2005, 09:28

Adi_ scrie:leba, in locul tau as pune pe lanseta aia un Trabucco river trout de 0,14-0,16(mono). Pt. clean, avat, biban, parerea mea e ca un mono e cel mai potrivit.
sunt de acord cu nea` Jean cu textilul si leader, dar la lansete mai lungi. Daca lanseta are 1,80, nodul dintre textil si leader va intra sigur cel putin prin primele doua inele si daca folosesti voblere mici si usoare, o sa simti ca e incomod sa le lansezi asa. In plus, daca lanseta ar fi mai lunga, ar amortiza mai eficient socurile pestelui. Asa, fiind scurta, adaugand si textilul, o sa ai un ansamblu cam rigid, lucru care te va dezavantaja cel mai mult cand va fi pestele la mal. Buza i se poate rupe foarte usor in aceasta situatie. Cat despre sensibilitate, cu firul de care-ti ziceam vei simti si frunza care va da in vobler. Iti spun asta din experienta.
Eu am folosit acest fir, apoi am incercat Stren Magnathin, si m-am intors tot la Trabucco. Pana acum mi s-a parut cel mai potrivit fir pt. vobler. (parere personala)
acum 2 sapt. am comandat o rola de stren magnathin.
o sa cumpar sa incerc si firul trabucco chiar azi.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Oct 2005, 09:50

stren magnathin a fost singurul fir cu care am facut peruci de cand pescuiesc eu. plus ca mi se pare prea elastic pt. voblere, prea moale. in rest e un fir bun, rezistenta foarte buna. inca il mai folosesc, dar nu am de gand sa imi mai iau.
trabucco are un strat exterior mai matasos, aluneca foarte bine prin inele, nu are memorie aproape deloc si nu e chiar asa elastic. si rezistenta la nod mi se pare foarte buna.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 07 Oct 2005, 10:19

Cu privire la lungimea batului de spin, supun atentiei parerea mea, cristalizata din experienta multor ani de spin.
Folosesc bat cu lungimea de 1,95 m, care este mult mai potrivit pt. locurile in care pescuiesc eu (rauri, dar si lac, din barca)
Banuiesc ca pe malurile Prutului sau Siretului exista copaci, tufe sau alte obstacole. In astfel de conditii, este uneori nu incomod, dar chiar imposibil sa faci spin cu un bat mai lung de, sa zicem, 2,2 m.
Eu reusesc sa lansez uneori printr-o deschizatura intre 2 copaci, sau poate sunt obligat sa ma las cat mai jos cand lansez, pentru ca deasupra e coronamentul, si alta pozitie de lansare nu e posibila.
Nu sunt eu cel mai bun in materie, dar pot sa bag mana in foc ca pana si campionul campionilor nu ar putea sa lanseze in astfel de locuri cu un bat de 2,5 m sau mai mare.
De asemenea, atunci cand faci kilometri pe malul raului, si esti obligat sa treci prin balarii mai mari ca omul, un bat mai scurt este categoric mai potrivit.
Daca vrei sa dai pe lac de pe mal, sau la mare de pe diguri, atunci un bat mai lung e de preferat.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Oct 2005, 10:35

Adi_ scrie:leba, in locul tau as pune pe lanseta aia un Trabucco river trout de 0,14-0,16(mono). Pt. clean, avat, biban, parerea mea e ca un mono e cel mai potrivit.

s-ar putea, nu contest. dar mai e problema cu firele pe care le-aduc magazinele pe comanda... :evil: dureaza enorm, pe stoc nu ai ce-ti trebuie etc am auzit si io de river trout c-ar fi bun dar pana nu-l folosesc... nu pot sa zic.
Adi_ scrie: nodul dintre textil si leader va intra sigur cel putin prin primele doua inele si daca folosesti voblere mici si usoare, o sa simti ca e incomod sa le lansezi asa.p
pai... am dat si cu leader si fara si nu am sesizat diferente la lansare, stiu io pe cineva care m-a invatat un nod destept! :wink:

@remusnico
pai... pe prut, siret sunt intr-adevar locuri care nu-ti permit lansarile dak folosesti o chestie mai lunguta, dar sunt si locuri fara copaci. io la prut nu ma joc. exista "riscul" sa-ti intre un somn mare si te-ai ars! :D si, in consecinta, folosesc lanseta "mare" :D
East Spinning Team

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Oct 2005, 10:43

@leba
si cand ai de gand sa folosesti firul acela? :)
chiar nu se gaseste la voi in magazine, pe stoc, Trabucco River Trout?

sa-ti intre somn la vobler de 2-3 cm, n-am auzit. Stiuca da, asta am patit-o si eu, dar somn, ma indoiesc.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Oct 2005, 10:49

inca ceva, orice nod ar fi, la echipament UL sau L, tot il simti trecand prin inele, si pun pariu ca afecteaza distanta si precizia. plus ca in general fluorocarbonul e sarmos si cu memorie... deci...
si totusi, de ce textil? pt. ca simti mai bine cu el? nu uita un aspect, ca s-ar putea sa ai o gramada de rateuri cu textilul, si-ti spun de ce... ii scoti voblerul din gura...
la jig e alta discutie. totusi, nu cred ca textilul poate lua locul firului mono in orice situatii. fiecare are avantajele si dezavantale lui, si este recomandat fiecare in anumite cazuri. in cazul tau, eu zic ca e mai bun un mono. faci cum vrei... :wink: :)

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Oct 2005, 10:52

Adi_ scrie:@leba
si cand ai de gand sa folosesti firul acela? :)
chiar nu se gaseste la voi in magazine, pe stoc, Trabucco River Trout?

sa-ti intre somn la vobler de 2-3 cm, n-am auzit. Stiuca da, asta am patit-o si eu, dar somn, ma indoiesc.
nu, n-am zis ca-mi intra somn la voblere micro. dar la silicoane sau tablii... tu n-ai avut surprize din astea pe rauri? nici nu-ti doresc, dak n-ai textil si o varga macar medium...
iar firul ala....uite am sa-l mai caut dar ma-ndoiesc sa fie. cat despre comanda... am zis, se misca incredibil de greu astia!
East Spinning Team

Scrie răspuns