textile pt baitcastere .. ce recomandati?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Unchiu Stiuc :-)
- junior
textile pt baitcastere .. ce recomandati?
...poate cineva sa recomande un textil bun pt mulinetele de cast?eu am incercat cateva branduri si toate au aceeasi problema,adica:de fiecare data cand se agata jigu in ceva pe fund ori trag afara cate o crenguta firul se ingroapa in tambur,chiar si daca greutatea este nesemnificativa...si apoi urmatoarele lansari sunt imposibile,trebuie sa dau firul jos si sa-l mulinez inapoi pentru a putea face o lansare...ma gandesc ca poate exista ceva textile care sunt speciale pt baitcast si nu le stiu eu!!?!!...
Ultimul textil pe care l-am incercat a fost Tracer braid-ul de la Berkley. Din tot ce am incercat pana acum mi s-a parut cel mai bun. Il folosesc la jigging. Pe mulineta de jerk am o shufa, Spiderwire stealth nu mai stiu exact grosimea, dar stiu sigur ca sare de 100 de livre. Multa lume recomanda Sunline, nu l-am incercat ca nu il gasesc pe aici.
- junior
Tracer braid-ul de 0.18 l-am folosit. Ramane rotund in sectiune , de ingropat se ingroapa daca tragi ca nebunu de el, dar asa se intampla si cu fluorocarbonul pana la urma, indiferent de diametru. Singurul inconvenient ar fi ca portiunile de culoare galbena se decoloreaza relativ repede, in comparatie cu Power pro de exemplu. In rest, cum am mai spus, mi-a placut cel mai mult. Diametre mai mici de 0.18 am incercat Rapala titanium braid, nu e la fel de matasos ca un textil normal si nu se aplatizeaza, dar rezistenta la rupere e mult mai mica decat la alte textile. Sau poate trebuie facut altfel de nod. Oricum sezonul asta voi ramane la Tracer braid.
Firele PE si cele super-braid, cu numar mare de fibre in impletitura sunt mai tari sa zic, impletitura fiind mai stransa. Ele capata si o rezistenta mai mare, nu iau apa... si totodata se si pun mai strans pe tambur. In situatiile ca agatatura sau dril cu peste mai mare, firele subtiri se cam ingroapa indiferent de care e. Firele mai moi in schimb se ingroapa mai tare. Eu folosesc Sunline super PE si Stren Super-braid si nu as spune ca am probleme cu el. Deasemenea sunt fire care au o rezistenta mare la frecare si sunt si mai rexistente la rupere. Un fir PE de 15lb de exemplu este vreo 0,12 mm pe cand un 0,12 braid normal sa zic asa (PP) e 10lb. Pentru clasa ML si M Sunline de 10, 15 si 20 lb zic eu sunt fire excelente. Daca ai avut o situatie in care ti s-a ingropat un pic firul, prima lansare dupa ingropare o faci la distanta mai mica si cu degetul mare tinut usor pe tambur... poate e necesar si la a doua.
Parerea mea ca fire foarte subtiri nu are rost sa folosesti la casting, acel fenomen de ingropare nu vei reusi sa il faci sa dispara complet dar il poti diminua folosind fire mai groase. Incearca Super P si power pro.
Daca dai bupa pesti pretentiosi incearca cu lider, dar acesta destul gros ca sa aiba rezistenta buna la rupere.
Daca dai bupa pesti pretentiosi incearca cu lider, dar acesta destul gros ca sa aiba rezistenta buna la rupere.
- junior