textile pt baitcastere .. ce recomandati?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Unchiu Stiuc :-)
junior
junior

textile pt baitcastere .. ce recomandati?

Mesaj de Unchiu Stiuc :-) » 28 Mar 2010, 12:03

...poate cineva sa recomande un textil bun pt mulinetele de cast?eu am incercat cateva branduri si toate au aceeasi problema,adica:de fiecare data cand se agata jigu in ceva pe fund ori trag afara cate o crenguta firul se ingroapa in tambur,chiar si daca greutatea este nesemnificativa...si apoi urmatoarele lansari sunt imposibile,trebuie sa dau firul jos si sa-l mulinez inapoi pentru a putea face o lansare...ma gandesc ca poate exista ceva textile care sunt speciale pt baitcast si nu le stiu eu!!?!!...

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 28 Mar 2010, 12:13

Ultimul textil pe care l-am incercat a fost Tracer braid-ul de la Berkley. Din tot ce am incercat pana acum mi s-a parut cel mai bun. Il folosesc la jigging. Pe mulineta de jerk am o shufa, Spiderwire stealth nu mai stiu exact grosimea, dar stiu sigur ca sare de 100 de livre. Multa lume recomanda Sunline, nu l-am incercat ca nu il gasesc pe aici.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

junior
junior

Mesaj de Unchiu Stiuc :-) » 28 Mar 2010, 12:35

..treaba e ca eu am incercat fire cam subtiri de 0.18.pentru salau si bibana..si nu cred ca textilele foarte subtiri merg pentru baitcast..as prefera sa folosesc fire cat mai subtiri posibile...ori o sa merg pe un fluorocarbon de 22-25 cu leader textil de 0.10...

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 28 Mar 2010, 13:44

Tracer braid-ul de 0.18 l-am folosit. Ramane rotund in sectiune , de ingropat se ingroapa daca tragi ca nebunu de el, dar asa se intampla si cu fluorocarbonul pana la urma, indiferent de diametru. Singurul inconvenient ar fi ca portiunile de culoare galbena se decoloreaza relativ repede, in comparatie cu Power pro de exemplu. In rest, cum am mai spus, mi-a placut cel mai mult. Diametre mai mici de 0.18 am incercat Rapala titanium braid, nu e la fel de matasos ca un textil normal si nu se aplatizeaza, dar rezistenta la rupere e mult mai mica decat la alte textile. Sau poate trebuie facut altfel de nod. Oricum sezonul asta voi ramane la Tracer braid.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 28 Mar 2010, 15:19

N-am fost eu chiar la Academia Americana de Pescuit, da' cred ca ai o contradictie in termeni! Baitcast=fir gros! Nu cred ca ai o problema de marca firului, ci de grosimea lui :(
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 28 Mar 2010, 15:22

Fir textil subtire care sa nu se ingroape la tractiune mare nici nu are rost sa cauti.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 28 Mar 2010, 15:26

Firele PE si cele super-braid, cu numar mare de fibre in impletitura sunt mai tari sa zic, impletitura fiind mai stransa. Ele capata si o rezistenta mai mare, nu iau apa... si totodata se si pun mai strans pe tambur. In situatiile ca agatatura sau dril cu peste mai mare, firele subtiri se cam ingroapa indiferent de care e. Firele mai moi in schimb se ingroapa mai tare. Eu folosesc Sunline super PE si Stren Super-braid si nu as spune ca am probleme cu el. Deasemenea sunt fire care au o rezistenta mare la frecare si sunt si mai rexistente la rupere. Un fir PE de 15lb de exemplu este vreo 0,12 mm pe cand un 0,12 braid normal sa zic asa (PP) e 10lb. Pentru clasa ML si M Sunline de 10, 15 si 20 lb zic eu sunt fire excelente. Daca ai avut o situatie in care ti s-a ingropat un pic firul, prima lansare dupa ingropare o faci la distanta mai mica si cu degetul mare tinut usor pe tambur... poate e necesar si la a doua.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Busta
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Busta » 29 Mar 2010, 10:55

Eu folosesc Textil WildFire si sunt foarte multumit de el.

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 29 Mar 2010, 14:55

Parerea mea ca fire foarte subtiri nu are rost sa folosesti la casting, acel fenomen de ingropare nu vei reusi sa il faci sa dispara complet dar il poti diminua folosind fire mai groase. Incearca Super P si power pro.
Daca dai bupa pesti pretentiosi incearca cu lider, dar acesta destul gros ca sa aiba rezistenta buna la rupere.

junior
junior

Mesaj de Unchiu Stiuc :-) » 29 Mar 2010, 19:28

...o s iau cate o rola din fiecar pana la urma si o sa vad care e mai ok..daca nu sunt bune o sa le cadorisesc pe la careva..treaba e ca nu prea am timp de incercat...concursu se apropie 8) .....

Scrie răspuns