textil Berkley Crystal.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

textil Berkley Crystal.

Mesaj de SVF » 06 Ian 2008, 18:26

A-si dori sa stiu daca a folosit cineva textil Berkley Fireline Crystal si daca da cum s-a comportat?E mai putin vizibil in apa ca si restul firelor textile?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Ian 2008, 18:45

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 06 Ian 2008, 19:32

e solid, nu se uda precum alt textil( avantaj mare acum in sezonul rece), in chimb la capitolul invizibilitate sta prost... ca orice textil. oricum eu il folosesc acum cu succes.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Ian 2008, 20:38

Discutia de atunci e veche, de la aparitia acestui fir pe piata, si nimeni nu avusese timpul necesar sa isi formeze o parere. Acuma as putea sa-i spun lui tincu ilie cateva lucruri despre fir, in cunostinta de cauza. Ma refer aici strict la cel de 4lb, pe care l-am folosit circa un an.
Firul e alb, nicidecum transparent, cum ii sugereaza numele. Intre timp a aparut, daca nu ma insel, si Power Pro alb. Vizibilitatea mai mica in apa, cel putin teoretica, s-ar datora faptului ca, fiind deschis la culoare, contrasteaza mai putin cu cerul, daca pui problema unghiului din care priveste pestele, de jos in sus. Tot din acelasi unghi privind, insa, in contralumina, e suficient de vizibil, fiind opac, ca orice alt textil. Ia o bucata de ata de cusut alba, bag-o in apa si vezi cat e de "invizibila". E mai putin vizibila decat o ata neagra sau gri. Atat.
Acestea fiind spuse, pot face si o comparatie cu Fireline-ul Smoke tot de 4lb. Initial rezistenta e comparabila, la fel rigiditatea. Mai exact pare sarmos la inceput, avand un comportament mai apropiat de firele mono, dar dupa cateva partide devine matasos, curgand excelent prin inele si asta fara a se scamosa, asa cum se intampla cu Smoke-ul. Crystal-ul isi pastreaza integritatea structurala mult mai bine. Are un comportament mai apropiat de Power Pro din acest punct de vedere, fiind insa mult mai subtire. A ajuns sa inlocuiasca Fireline-ul Smoke 4lb si Power Pro-ul 5lb in preferintele mele (exceptie pescuitul la jig, unde culoarea galbena a PP-ului il recomanda mai mult). Asta pana de curand, cand am constatat un defect care l-a descalificat definitiv. Se pare ca imbatraneste ca un monofilament! Am observat asta intamplator, din fericire inainte de a pierde vreun peste cu un vobler in gat. Incercand sa reimprospatez nodul intre Fireline si fluorocarbonul pe care il folosesc ca lider (Seaguar InviziX 6lb), montura a inceput sa mi se rupa, pe cand incercam sa strang nodul. Surprinzator, dintr-un loc de unde nu o mai facuse: la nodul de la bucla de Fireline, nu la nodul Clinch cu mono-ul. Am repetat nodul de cateva ori, am facut alte noduri. Degeaba. Se rupea la nod cu usurinta unei ate de cusut. Culmea, daca trageam de firul intins, fara nod, rezistenta era aparent nealterata. La cel mai mic (sau mare) nod, insa, se rupea ca ata de cusut!
Asa ca am scos rapid Crystal-ul de pe tambur, directia gunoi, si-am revenit la firele care nu-mi tradasera inca increderea.
Cineva ar putea spune ca oi fi luat eu o rola veche. O fi, dar am Fireline Smoke in utilizare cumparat cu cca un an inainte ca Fireline Crystal sa fi aparut pe piata si care se comporta ireprosabil. In plus, aceasta slabiciune e dobandita in timp, pt. ca la momentul cand am inceput sa-l utilizez in mod cert era comparabil ca rezistenta cu cel Smoke.
Concluziile le trageti singuri. Eu vi-am povestit doar o experienta personala.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 06 Ian 2008, 21:20

Te-ai prins ca imediat ti-am citit raspunsul.
:P

Din ce spui tu simi sa-a intamplat si mie pot trage o concluzie: ca fireline-ul e un multi bun dar dupa un timp cedeaza la nod f.usor.

Gata, acum sunt lamurit.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 06 Ian 2008, 21:35

Musti scrie: Firul e alb, nicidecum transparent, cum ii sugereaza numele. Intre timp a aparut, daca nu ma insel, si Power Pro alb.
Power pro alb exista de mult !

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Ian 2008, 22:27

Mugurstefan scrie:Te-ai prins ca imediat ti-am citit raspunsul.
:P

Din ce spui tu simi sa-a intamplat si mie pot trage o concluzie: ca fireline-ul e un multi bun dar dupa un timp cedeaza la nod f.usor.

Gata, acum sunt lamurit.
Nu te pripi!
Vorbesc despre Fireline Crystal. Care evident ca e altceva decat Smoke, vezi comportamentul: nu s-a scamosat deloc intr-un an de pescuiala. Cel Smoke, desi e mult mai batran, se tine si acuma bine. Nemaivorbind ca am Fireline Smoke de 3 generatii, dar cu aceleasi caracteristici bune.
Mai am pe un tambur din cel cu care ti-am facut tie testele si e ireprosabil, afara de aspectul "lanos". Il folosesc si acum cu incredere. In plus, cel pe care mi l-ai trimis tu la teste era nefolosit, dar deja semnificativ mai slab decat cel pe care il aveam eu (adica nu ca si-ar fi pierdut calitatile in timp). Era slab de la inceput si, in plus, la nici unul din teste (daca imi aduc bine aminte), nu s-a rupt la nod.
Nu la fel s-a comportat Crystal-ul, care la inceput a fost foarte bun, dar a inceput sa se rupa usor la nod. Rezistenta la tractiune a firului fara nod s-a mentinut, in mod foarte ciudat.
Deci... Nu poti trage o concluzie.
Ramai in continuare nelamurit ! :lol:

P.S. Tudor, nu te contrazic. Atata ca eu nu l-am prea vazut prin magazinele de la care ma aprovizionez de obicei (Cabela's, Basspro etc.). In plus, la data aparitiei, Fireline-ul Crystal era prezentat ca o mare noutate. Afara ca era alb ce mare inventie a fost (daca zici ca PP alb exista deja)?

Scrie răspuns