Tehnologia Mag Sealed - mit sau realitate?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Tehnologia Mag Sealed - mit sau realitate?
Am cautat pe aici si nu prea am gasit multe info, am o daiwa freams cu mag sealed la rotor, am vazut ca sunt multe modele care au aceasta tehnologie plus au aparut si rulmenti mag sealed. Intrebarea este pentru cei ce au desfacut sau au folosit mai intens aceste mulinete, functioneaza treaba? Trebuiesc servisate aceste mulinete? Cum se face servisarea ?
Re: Tehnologia Mag Sealed - mit sau realitate?
E mai complicata servisarea acestor mulinete, iti trebuie ulei de schimb.alex.b scrie:Am cautat pe aici si nu prea am gasit multe info, am o daiwa freams cu mag sealed la rotor, am vazut ca sunt multe modele care au aceasta tehnologie plus au aparut si rulmenti mag sealed. Intrebarea este pentru cei ce au desfacut sau au folosit mai intens aceste mulinete, functioneaza treaba? Trebuiesc servisate aceste mulinete? Cum se face servisarea ?
Asta stiu, iti trebuie mag oil. Se gaseste si asta, greu, dar se gaseste. Acum intrebarea este alta, daca aceasta tehnologie functioneaza, mai este necesara servisarea?
Mag oil pentru a fi magnetic are sigur in componenta ceva particule metalice, sau magnetice, acum aceste particule nu cauzeaza frecare si uzura? orice particula in ulei genereaza frecare....Sunt curios daca a desfacut cineva o mulineta si sa puna ceva poze din timpul servisarii
Mag oil pentru a fi magnetic are sigur in componenta ceva particule metalice, sau magnetice, acum aceste particule nu cauzeaza frecare si uzura? orice particula in ulei genereaza frecare....Sunt curios daca a desfacut cineva o mulineta si sa puna ceva poze din timpul servisarii

- semlecangheorghe
- veteran
Parerea mea este ca e un mit.
Protectiile de cauciuc folosite de catre shimano apa cel putin la fel de bine ,tin mai mult de 2 ani si costa precis mult mai putin de 40 de dolari.Din cate shimano am avut-chair si din serii ieftine ,pt. feeder(exage) nu s-a blocat galetul dupa 2 ani..si exage-ul nici nu cred ca are rulment..
Protectiile de cauciuc folosite de catre shimano apa cel putin la fel de bine ,tin mai mult de 2 ani si costa precis mult mai putin de 40 de dolari.Din cate shimano am avut-chair si din serii ieftine ,pt. feeder(exage) nu s-a blocat galetul dupa 2 ani..si exage-ul nici nu cred ca are rulment..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Nu am avut niciodata o mulineta de top, am Shimano exage 3000 sfd si daiwa freams 3000A cu magsealed. Ruleaza ambele bine, exage are rulment la galet iar ce mi placr este ca e inchegata. Freams nu are rulment la galet are joc de noua in manivela insa e magsealed si are frana mai buna si e mai scumpa. Mult mai scumpa la noi fata de exage. Sper sa fie fiabila eu o folosesc si la feeder si la spinning cu voblere mari si Spinnerbait. Cel mai mult ma enerveaza la Daiwa jocul in manivela, in ax practic. Shimano e mai desteapta are niste pini care ajuta manivela sa transmita fara joc in ax.
- edi_curiosul
- veteran
daca era izolat pe ambele parti ale capacului era cum zic ei, dar asa e doar o bataie de cap fara sens ↓

- George1985
- veteran
Deci pe partea de sus poate intra apa si murdarie?
- edi_curiosul
- veteran
nu stiu ce nu mesti susGeorge1985 scrie:Deci pe partea de sus poate intra apa si murdarie?
pe partea cu izolatia de ulei magnetic sa zicem ca e etansh, dar pe zona marcata cu indigo, nu exista nici o garnitura elastic, doar un capac din plastic care se aseaza pe carcasa metalica - doua materiale cu dilatatii diferite, deci cu etansare relativa chiar daca s-ar calca cu o oarecare elasticitate
- George1985
- veteran
Ok
Am crezut ca acolo e uleiul...in zona marcata
Am crezut ca acolo e uleiul...in zona marcata