Team Daiwa ZCU vs. Daiwa Tournament ZC

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan cristescu
veteran
veteran

Team Daiwa ZCU vs. Daiwa Tournament ZC

Mesaj de razvan cristescu » 22 Feb 2006, 20:40

Vazand ambele mulinete,nu am constatat diferente decat la nr. de rulmenti(13 vs. 10) si la pret(prima e cu putin mai ieftina).Cred ca,practic,este acelasi model dar prima pt. piata americana si a doua pt. cea japoneza.(Sunt modelele de top de acum cativa ani din oferta daiwa).Am un prieten care vine din SUA si l-am rugat sa-mi cumpere una bucata TDZ 2500CU.Sper sa nu ma pacalesc .

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 23 Feb 2006, 11:27

Eu am tournament z 2000 ia (model pt JP) si e marfa mulineta . Oricum ambele sunt super tari . Toata seria de la TD a fost foarte fiabila .

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Re: Team Daiwa ZCU vs. Daiwa Tournament ZC

Mesaj de AndreiZ » 23 Feb 2006, 18:36

razvan cristescu scrie:Vazand ambele mulinete,nu am constatat diferente decat la nr. de rulmenti(13 vs. 10) si la pret(prima e cu putin mai ieftina).Cred ca,practic,este acelasi model dar prima pt. piata americana si a doua pt. cea japoneza.(Sunt modelele de top de acum cativa ani din oferta daiwa).Am un prieten care vine din SUA si l-am rugat sa-mi cumpere una bucata TDZ 2500CU.Sper sa nu ma pacalesc .
Ai dreptate: Team Daiwa Z 2500 CU este modelul pt. piata americana, facut dupa Tournament Z 2500C, model pt. piata japoneza... Seria Tournament era una mai puternica, mai de forta spre deosebire de seria TD-Z, care era orientata spre finete...

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 24 Feb 2006, 16:29

Care ar fi diferentele ce determina finetea uneia,respectiv forta celeilalte?Intr-adevar,TDZ avand mai multi rulmenti,probabil merge mai"fin",dar presupun ca fiind corpuri identice,inseamna ca si angrenajele ar fi la fel(aceleasi piese-dimensiuni),rezulta ca tdz e la fel de puternica si "cu 2-3 rulmenti mai silentioasa".Sau,sa fie tradare?As vrea sa stiu si eu!Oricum am de gand sa folosesc TDZ preponderent la jiguri,si...o lingurita mai usoara,un wobler minnow ,asa... de sarbatori.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 26 Feb 2006, 15:34

Diferentele erau de frana, la modelele japoneze - TD-Z-ul avea o frana special facuta pt. fire subtiri (parca max. 2,5 kg) la modelul 2500, iar Tournamentul o frana de max. 7 kg!

Nu-i nici o tradare... japonezii stiind ca piata americana nu-i ca a lor (unde spinningul este folosit numai pt. tehnici de finete, fire de max. 6 livre aprox. 0,20 mm), au lansat Tournamentul japonez sub marca TD-Z pe piata americana... TD-Z-ul japonez avea tambur "shallow", dintr-un aliaj plastic (polimer), ca sa-i mentina usurimea... Asa ca, TD-Z-ul tau american este un Tournament japonez, redenumit... Parerea mea este ca e mai bun, fiind mai "tzapan", merge cu fire mai groase...

Scrie răspuns