sustain 2500 FG
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
sustain 2500 FG
Ce parere aveti de ea? Sustain 2500 FG? cea pt piata europeana cu tambur de rezerva si raport 5:1?
fata de biomaster cum vi se pare?
are 240 grame, cu 25 mai usoara fata de biomaster, si s-ar echilibra perfect cu o lanseta light, sau m-l... doar ca biomasterul mi se pare mai solid putin... doar mi se pare mie?
fata de biomaster cum vi se pare?
are 240 grame, cu 25 mai usoara fata de biomaster, si s-ar echilibra perfect cu o lanseta light, sau m-l... doar ca biomasterul mi se pare mai solid putin... doar mi se pare mie?
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Re: sustain 2500 FG
Nu cred ca ti se pare.Le am pe ambele.Sustain pentru balta si Biomaster pentru Mures.Per total multumit de ambele. 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Foarte mulțumit de Sustain, exact modelul asta. O forjez de jumătate de an, Argeș, Someș, Lapus, pe lacul Firiza..chiar la păstrăv pe blidari( ultimele 4 pe lingă Baia Mare) si funcționează brici.
In plus am mai avut bafta sa cumpăr de aici de pe site încă 2 tamburi, așa ca am acoperit o gama larga de opțiuni, textil si mono.
Părerea mea dpdv calitate preț e ceva foarte ok.
Mai vezi recenzii, mai ales pe site-uri străine , un britanic/ irlandez o forjeaza bine de tot la pescuit marin de pe mal si o lauda.
Vezi si tu.... Eu ți-o recomand.
In plus am mai avut bafta sa cumpăr de aici de pe site încă 2 tamburi, așa ca am acoperit o gama larga de opțiuni, textil si mono.
Părerea mea dpdv calitate preț e ceva foarte ok.
Mai vezi recenzii, mai ales pe site-uri străine , un britanic/ irlandez o forjeaza bine de tot la pescuit marin de pe mal si o lauda.
Vezi si tu.... Eu ți-o recomand.
-
- veteran
Am avut ocazia sa pescuiesc cu un Biomaster si pot spune ca este o mulineta robusta, care aseaza firul bine. Mentionez ca am pescuit cu crankuri si cu voblere rattling si nu a dat senzatia ca nu ar face fata.
Multumesc Zamfi si Calin.
Dan, multumiri si tie, mai ales pentru disponibilitate. Probleme cu manerul nu am auzit sa fie, poate doar cazuri izolate. in rest prinderea si insurubarea pare identica cu Biomaster.
Ma incanta cele 25 grame mai putin fata de biomaster. probabil minusul de greutate vine de la rotor.
In rest am vazut ca are chiar mai multi rulmenti, corp aluminiu, paladin gear... pare putin mai sus de biomaster.
aveti idee ( in afara de rarenium ) de vreo mulineta buna si usoara (max 230gr) cu un raport calitate pret bun?... din gama shimano mi se par cele mai ok, si capatul de linie ar fi sustain pt nivelul actual.
singura critica adusa de tackletour e ca are tamburul cam adanc si e nevoie de buraj pentru firele mai fine...
Dan, multumiri si tie, mai ales pentru disponibilitate. Probleme cu manerul nu am auzit sa fie, poate doar cazuri izolate. in rest prinderea si insurubarea pare identica cu Biomaster.
Ma incanta cele 25 grame mai putin fata de biomaster. probabil minusul de greutate vine de la rotor.
In rest am vazut ca are chiar mai multi rulmenti, corp aluminiu, paladin gear... pare putin mai sus de biomaster.
aveti idee ( in afara de rarenium ) de vreo mulineta buna si usoara (max 230gr) cu un raport calitate pret bun?... din gama shimano mi se par cele mai ok, si capatul de linie ar fi sustain pt nivelul actual.
singura critica adusa de tackletour e ca are tamburul cam adanc si e nevoie de buraj pentru firele mai fine...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Tamburul e la fel de adânc ca la Technium 2500 FD( o folosesc) si presupun ca la fel ca celelalte Shimano clasa 2500, nu îmi sare in ochi ca ar fi prea adânc.
Buraj / umplutura folosesc si eu, mono de 0,25 ieftin sa fie de umplutura, pe toți cei 4 tamburi, bineinteles proporțional cu grosimea si lungimea firului ( ex: ygk de 25 lb. și de 16 lb. - 200 m, Stroft de 0,22 la 100 m si Sunline Troutist Area Stealth de 4,5 lb. 100 m) așa ca m- am adaptat la diverse ape, stiluri/ aplicații.
Buraj / umplutura folosesc si eu, mono de 0,25 ieftin sa fie de umplutura, pe toți cei 4 tamburi, bineinteles proporțional cu grosimea si lungimea firului ( ex: ygk de 25 lb. și de 16 lb. - 200 m, Stroft de 0,22 la 100 m si Sunline Troutist Area Stealth de 4,5 lb. 100 m) așa ca m- am adaptat la diverse ape, stiluri/ aplicații.
Mie chiar îmi place foarte mult plus ca o schimb după cum îmi vin piticii pe câteva lansete ( Tailwalk Keison de 6'6" , Cabela's XML de 7' 6" modelul vechi, Majorcraft Skyroad wind de 8'3" si pe un T Russell 7'6" Heavy) si practic cu mici, aproape insesizabile si nederanjante diferențe + / - se echilibrează plăcut cu ele.
- semlecangheorghe
- veteran
Fata de Biomaster are un rulment in plus, si rotorul este din ci4+, de acolo vine diferenta de gramaj.Amanuntul are importanta daca te deranjeaza inertia rotorului.Datorita usurintei cu care se invarte angrenajul ,rortorul se mai invarate juma de tura singur ,daca firul e slabit..pe mine nu m-a deranjat niciodata acest amanunt,dar sunt pescari care il califica drept negativ..cu rotorul ci4+ nu se mai intimpla chestia asta..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Acum am gatat de invartit la ea pe astazi ...Asa vreo doua ore pe balta
E placuta mulineta, silentioasa , iar chestia cu tamburul adanc nu te incurca.Am tras azi pe ea 150 m de Daiwa Tournament de 0,08 peste niste fir mono subtire.Nu vad care ar fi problema ca bagi umplutura...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Ca si completare, sustainul mai are in plus fata de biomaster o 'caracteristica' si anume: HD Gear (preluat de la Stella FE, deasemenea regasit si la prima generatie stradic Ci4).