a mai patit cineva treaba asta? sau a gasit o solutie? pun si poze la nevoie

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Da, am patit-o eu. Datorita faptului ca am o barca mica si usoara, la pescuitul pe vant, ce produce valuri, am intampinat problema ,,baleierii" substratului datorita miscarii barcii pe valuri si a faptului ca sonda era fixata rigid de bordul barcii. Un ,,disconfort maxim" cum spuneti dv. Am gandit ca urmare un stabilizator de pozitie pentru sonda, astfel incat aceasta sa ramana relativ fixa, chiar daca barca se balanseaza pe valuri. Astfel, am introdus in loc de suportul fix (rigid), un suport fexibil, care sa flexeze sub actiunea masei sondei si a balansarii barcii astfel incat capatul dinspre sonda, impreuna cu aceasta sa ramana in aceeasi pozitie. Am folosit in acest scop o tija de fibra de sticla de la cablurile de fibra optica, cu diametrul de 2 mm si lungimea de 50 cm. Probabil ca era bun si un tronson de varf din fibra de sticla plin, cum este pe unele vergi. Pe capetele acestei tije am tras varnisuri si le-am fixat cu placute metalice si suruburi cu piulite (fixe pe sonda si cu piulita fluture pe bordul barcii, ca sa fie usor demontabila). Precizez: Am folosit aceasta ,,gaselnita" doar pe lac, la deplasarea cu vasle. Mi-a fost de folos in situatiile in care am pescuit somnul la clonc si trebuia sa vad momeala permanent pe sonar. Puteti incerca si dumneavoastra aceasta metoda cu tija flexibila, dar banuiesc ca la dv. mai trebuie facuta si o corectie de unghi, ca tija sa intre vertical in apa (o bucata de tabla indoita in ,,V" fixata probabil de ,,oglinda" sau cum se numeste placa din pupa barcii si de pe care va pleca tija flexibila in unghiul corect).pikeman scrie:a mai patit cineva treaba asta? sau a gasit o solutie?
asta, pt clonc e numai bun, il reglez in unghiul in care imi trebuie, ajustez daca e nevoie si unghiul sondei in suportul ei.pikeman scrie:Johnny pe asta il folosesti?
nu iti deviaza sonda stanga dreapta din cauza suprafetei prea mici de contact cu oglinda barcii?
tdum, ingenioasa solutia cu suportul flexibil pentru sonda pe valuri