Superlines

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 22 Oct 2007, 14:45

pai.....care ar fi motivul pt care ar trebuii sa platesc dublu fata de un PP??? :shock:

http://www.totalfishing.ro/multifilamen ... 40_49.html

150yds-69 lei
Imagine

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 22 Oct 2007, 14:50

nu zic de pret nimik, dar e drept ca este dublu fata de PP, faceam referire la ce ar putea sa ofere in plus Sunline-urile :?: ...nu ce scrie pe site ci cum se comporta practic pe garla, daca le-a probat cineva pana acum...

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 22 Oct 2007, 15:03

elongatie de 5% mie imi pare cam mult, stiu ca alte multifilamente au in jur de 2%

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 22 Oct 2007, 15:15

andrei-ovidiu scrie:nu zic de pret nimik, dar e drept ca este dublu fata de PP, faceam referire la ce ar putea sa ofere in plus Sunline-urile :?: ...nu ce scrie pe site ci cum se comporta practic pe garla, daca le-a probat cineva pana acum...
ce te nemultumeste la PP???sau ce ai vrea in plus fata de ce are??
Imagine

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Oct 2007, 15:25

vasivoicu, reusesti sa simti diferenta intre o elongatie de 5% si una de 4%(atat stiu eu ca au pp si tuf line)? sau chiar 2%???? crezi ca te-ar incurca la pescuit?

eu folosesc tuf line xp de 15 si 20 lb, si spiderwire stealth de 10 lb.
deocamdata sunt f. multumit, n-am nici un motiv sa incerc altceva. cand va trebui sa schimb spider-ul, voi incerca power pro, dar la peste 15 lb, doar tuf line xp voi folosi in continuare.

ps. ce ma face pe mine sa zambesc, e faptul ca grosimea se masoara mai nou in LB :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 22 Oct 2007, 15:35

nu cred ca m-ar incurca dar nu prea am chef de experimente asa ca ii caut japonezului nod in papura :D , pana acum am folosit fireline si pp, power pro-ul mi-a placut cel mai mult si de vreo doi ani jumate doar cu el pescuiesc

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 22 Oct 2007, 15:46

andrei-ovidiu scrie:ultima noutate http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-prod. ... FIRE&id=43

ce pareri avetzi? ati apucat sa le incercatzi pe undeva?
sa il intrebati pe Superbaloane ca pe el l-am vazut la Salmo ca isi punea pe mulineta de baitcasting o rola de Sunline,parca de 15 lb! am pus si eu mina pe el si parea ok.

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 22 Oct 2007, 23:03

Pai le-am cam incercat pe toate, iar pana sa apara Sunline-ul consideram Ripcord-ul de la Cabela’s cea mai buna alegere. Ripcord-ul nu prea e prea rezistent la abraziune, dupa o partida aveam piscaturi pe fir si se decoloreaza repede. De celalalte nu mai pomenesc ca sunt jale la capitolele astea!
Am doua partide cu Sunline, poate e cam devreme sa-l categorisesc dar cert e ca are diametru mult mai mic decat alte fire la aceeasi rezistenta, arunc jiguri usoare de 3-5 gr. pe distante mult mai mari decat inainte, nu ia apa, nu se decoloreaza si mai ales n-are nici o urma de utilizare!
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 22 Oct 2007, 23:34

Ripcordul a fost bun. Cel de anul asta, in cutie verde cu gri, e deja cam plat. Tinde sa devina o panglica.
Eu caut unul mai rotund.

Fireline se cam scamoseaza. PP e ok la raport calitate/pret. Si foarte rezistent in timp.

Tuf line si Sunline nu am folosit!
near the beer

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Oct 2007, 23:44

primul fir multifilar, acum 5 ani "spyder" 0,16mm...dupa vreo 6 luni...s-a slabit rezistenta rau de tot...faceam 15 noduri pana iesea unul rezistent.
a urmat pret de vreo 3 ani fireline...cu care am avut rezultate...desi ma deranja scamosarea evidenta...
anul asta am incercat PP, si sunt sigur ca o vreme nici nu voi mai incerca alte fire... Nu stiu ce ar putea sa-mi ofere in plus.
PP se decoloreaza, dar nu se scamoseaza...am pescuit cu 10 lb in crengi pietre...si am scos pesti maricei cu el (0,5-27kg) deci e bun...
cat inseamna 10 LB? 4,5kg? 4,8?
eu zic ca este bun! atat cat ma pricep.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns