Sugestii echipament salau (lanseta + mulineta)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
lf_iron
utilizator nou
utilizator nou

Sugestii echipament salau (lanseta + mulineta)

Mesaj de lf_iron » 09 Mai 2011, 14:03

M-am hotarat sa incerc si eu pescuitul la salau. Vreau sa pescuiesc in balta, de pe mal, cu momeli de plastic moi.

M-am hotarat sa-mi cumpar Lanseta EnergoTeam Spin Blade 10-30g 2,40m, dar nu stiu cu ce mulineta sa o imperechez. Ce parare aveti despre:

- Mulineta Okuma Trio 30S
- Mulineta Daiwa Procaster 1500X
- Mulineta Daiwa Tornado TD4050

sau imi puteti voi recomanda una in jur de 200 RON, max 250 RON?

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 09 Mai 2011, 14:50

Ti-as sugera sa te gandesti si la alta lanseta. Mulineta ia-ti Daiwa marimea 2000 sau 2500. Procaster e o mulineta destul de buna. Spor la cumparaturi!

lf_iron
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lf_iron » 09 Mai 2011, 14:56

Multumesc pentru sfaturi.

Am alas lanseta asta dupa ce am citit tot felul de forumuri si articole. Ce te nemultumeste la ea? Pantru lanseta ai vreo sugestie?

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 09 Mai 2011, 15:13

pentru pescuitul salaului de pe mal eu cred ca mai potrivita ar fi o lanseta de 2,70 iar in privinta actiunii, depinde cat de rigida si de senzitiva este, eu personal nu cunosc lanseta asta, dar depinde si de ce suma dispui

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 09 Mai 2011, 17:57

batul este unul moderat, l-am avut, e senzitiv, usor (tinand cont ca e destul de gros in carne blancul), bine echilibrat,are un blanc bun (zic eu) pt lacuri e ok, singurul minus pe care i l-as da sunt inelele, respectiv cele cu picior dublu, inele de forta care nu prea au ce cauta pe lanseta asta, diminueaza mult lungimea lanseurilor (indiferent de ce o sa zica unii asta e adevarul). De banii aia ia-ti un capture sau rapture cum le zice acum ( ceva din seria Black), parerea mea e ca sunt bete mult mai bune, mai bine gandite. Mulinel, cum le-am sugerat si altora, arunca o privire la Attack Spin 20-25, sunt chiar reusite, si in banii aia (aprox 160 de lei) nu cred ca gasesti ceva mai solid. Faci astfel si economii, iei un fir mai bun(sunline), mai senzitiv deci ansamblu mai bun.
Urasc atarnatorii!

lf_iron
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lf_iron » 09 Mai 2011, 18:14

Multumesc. O sa ma uit sa vad ce gasesc Capture/Rapture Black.

Despre Maver Stralis Spigot Spin 2,40m / 10-30gr are cineva o parere pro /contra?

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 09 Mai 2011, 18:27

Doua minusuri majore are Spin Blade-ul care l-ai ales tu. Primul ar fi inelele, exact cum a spus si stefan. Nu are nevoie de inele cu picior dublu; ingreuneaza blankul si automat scade senzitivitatea. Al doilea minus este gripul, din punctul meu de vedere; la un bat de salau mana ta ar trebui sa fie in contact cu blankul pentru un spor de senzitivitate, iar la Spin Blade nu gasesc utilitate "dopului" din fata mandrinei.
La Capture/Rapture gasesti bete mult mai bine lucrate la preturi mai mici decat Spin Blade. Eu unul am 4 si ma bate gandul sa-mi mai iau unul.
Si Maver Stalis e un bat bun. Mai degraba Maver decat Spin Blade. Dar sfatul meu e sa mai urmaresti si alte bete, cat mai mult in magazinele din orasul tau. Una e sa pipai tu batu, alta e cand te trezesti cu el acasa si constati ca nu iti vine bine in mana.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 09 Mai 2011, 18:31

Spin blade e o lanseta buna dar versiunea de 2,40, 10-30 mi se pare un pic cam moale, mai repede l-as folosi pentru voblere si oscilante. In banii astia as recomanda abu garcia vendetta 2,40, 10-30 la care producatoul o recomanda a fi extra fast dar e un pic exagerat. Eu spun ca e o lanseta fast foarte senzitiva, poti conduce fara probleme naluci armate cu jiguri de 7-8gr, sau o varianta ieftina dar foarte buna este attack accent spin 2,40, 15-40 actiune fast, inele sic single leg cu pret in jur de 120 ron, am si eu una cu care am scos si salai de peste 3 kg fara probleme chiar si niste mustaciosi pana in 6 kg.
Ca mulinete okuma trio se comporta destul de bine dar nu stiu cat de rezistente sunt in timp. cat despre imbinarea aia de pe maner , aluminiu grafit nu iti face griji ca e solida dar si eu as recomanda mulineta attack sa. E o mulineta foarte solida care te duce 3-4 sezoane fara probleme.

tux
veteran
veteran

Mesaj de tux » 23 Mai 2011, 15:06

Care model Rapture de 2.70 m e recomandat pentru salau ? Personal, imi place Black Power datorita componentelor de calitate, dar am inteles ca nu are actiune extra fast. Sau Assassin XT ? Multumesc.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Mai 2011, 10:51

Spin Blade nu e bat de salau(jig), subscriu, inelele si grosimea stratului de epoxy dat pe tot blankul il indeparteaza de la notiunea de fast...Este bunicel dar nu pentru gume.
Nu am inteles niciodata , ce cauta inelele "power" pe un asa bat...si pe versiunea de 6'/ 0-10g nici atat...
Cand il scuturi iti da senzatia mai degreaba de blank de sticla, nicidecum de IM12...Pentru voblere e foarte ok totusi.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns