Sufix Performance Braid

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Sep 2006, 13:34

Eu si inca 3 amici dam de ceva vreme cu Fireline de 4 lb. La doi li s-au scamosat primii metri, la doi nu. Am tras concluzia ca o fi de la inele sau de la mulinete, mai ales ca rolele au fost cumparate din acelasi loc, deodata.
Acu, daca vrei sa fii linistit si impacat, probabil ca e mai bine sa mai incerci si altceva. Doar trebuie sa traiasca si producatorii! :lol:

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 29 Sep 2006, 13:57

MihaiV scrie:Eu si inca 3 amici dam de ceva vreme cu Fireline de 4 lb. La doi li s-au scamosat primii metri, la doi nu. Am tras concluzia ca o fi de la inele sau de la mulinete, mai ales ca rolele au fost cumparate din acelasi loc, deodata.
Acu, daca vrei sa fii linistit si impacat, probabil ca e mai bine sa mai incerci si altceva. Doar trebuie sa traiasca si producatorii! :lol:
Asa de mult imi pasa mie de producatori..........de nu am cuvinte...!!
Dar e adevarat ca betele mele ar putea fi mai bune.
Le va veni randul si lor sa le schimb , dar deocamdata nu am " timp"......
Ce fel de inele aveati voi pe betele respective. ?.Sau :ce bete aveati...ca sa-mi fac macar o idee aproximativa?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 30 Sep 2006, 22:28

Bai baieti, la fel ca si cu vergile, fitze, fitze si iar fitze. Cel mai bun fir pt. pescuitul de finete e monofilul. Dupa care vine Fireline de 4 lb, si care vrea sa aiba senzatii tari poate sa faca ce-o vrea. Cea mai tare pescuiala un profi o face cu cel mai subtire fir. Asta e valabila la orice fel de pescuit te bagi.
Eu am un fireline de cca 3 anii pe tambur, si inca nu am gasit pestele care sa-mi rupa acest fir care inca nu l-am intors si care e scamosat dar tot tare e si daca tot am luat-o asa, atunci daca eu nu am cu ce sa-l schimb, atunci cine..... In mono, cred ca Rapala, cel facut in germania si aruncat peste ocean la americani,... face legea. Un 0,16mm, care se gaseste ceva mai greu, este super. Semirigid, cu proprietati cu mult peste ce cunoasteti si incomparabile la lansare, cu ale sforilor, moale si tenace, este firul care te atrage inca de la primul contact. Este senzitiv, atenueaza bine socurile si retine suficienta energie cit sa dezvolte reactii spontane fara a pereclita starea de normalitate a firului. Este o mare realizare a pietii occidentale europene. Se mai pot spune inca multe despre acest capitol, dar prefer sa vad ce batalii se mai incing.....

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 01 Oct 2006, 11:31

Teoo scrie:Am si eu Fireline , dar se uzeaza destul de tare.O rola ma tine un sezon in conditiile in care intorc firul pe tambur pe la jumatatea sezonului si mai si renunt la anumite portiuni ultrauzate.
Imi place ca e f subtire( am ceva de 4 lbs de la Jean )., dar m-ar tenta sa trec la alte variante. Stiti cumva care din urmatoarele au gama cea mai subtire: PP ,TF ,Ripcord Si + .?
Idei ?
Teo,

Pana acum nu am gasit fir textil mai subtire ca FIRELINE 4LB.Alt fir subtire,dar incepe de la 6lb. in sus e SPIDERWIRE STEALTH.
Power pro e f. bun ,dar se fabrica de la 8lb. in sus ,TUF LINE e unul din cele mai bune textile dar se fabrica de la 15lb. in sus.
Inca nu am reusit sa vad spiderwire ultracast ce are reclama mare ,a aparut anul acesta se spune ca e subtire si f.bun dar se face de la 10lb. in sus.

Jean Scurtu

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 01 Oct 2006, 13:21

intr-adevar singurul neajuns daca se poate numi asa pt. PP si TL XP este ca nu se fac la diametre mai mici, necesare pt. lansa mai departe daca ai nevoie cu naluca!

Scrie răspuns