Struna
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- exu...
- utilizator constant
Struna
Exista strune fara memorie???...n'am folosit, insa stiu de cele fabricate din kevlar, doar ca uneori, daca ai un animal mai mare, ti'l taie, iar daca pui un kevlar mai gros, nu este estetic...Voi ce ziceti 

ÃŽmi plac peştele...
-
- veteran
- alex dan
- utilizator constant
eu folosesc doar fir textil din kewlar ca struna. pana acum nu am avut probleme.
folosesc de 0.12 si de 0.20, la spining il folosesc mai scurt iar cand dau la pluta cu pestisor il las cam de 30 35cm (dar dau f rar la pestisor).
dupa lupta cu un peste se vad urmele de dinti pe fir, de fapt kewlarul este compus din mai multe straturi iar stratul superior se sfasaie si ramane doar 'maduva' care nu poate fi taiata de dintii pestelui.
folosesc de 0.12 si de 0.20, la spining il folosesc mai scurt iar cand dau la pluta cu pestisor il las cam de 30 35cm (dar dau f rar la pestisor).
dupa lupta cu un peste se vad urmele de dinti pe fir, de fapt kewlarul este compus din mai multe straturi iar stratul superior se sfasaie si ramane doar 'maduva' care nu poate fi taiata de dintii pestelui.

fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073
-
- utilizator constant
@alex dan-folosesti kevlar cu fir metalic poate, ptr. ca eu am patit-o anul acesta de 2 ori cu kevlarul simplu-la taiat! Prima data am patit-o fiind o struna folosita si anul trecut si era deja uzata iar a 2-a oara mi-a taiat o struna folosita doar cateva partide. Asa ca atunci cand vad ca este putin uzat kevlarul prefer sa imi fac alta struna noua. Dar eu il vad ca cel mai bun ptr ca nu afecteaza evolutia voblerului/linguritei oscilante sau rotative.
- Stefan Tudose
- Moderator
a avut cineva capturi adevarate la stiuca folosind fluorocarbon leader?a taiat?
intreb ca eu asta folosesc-seaguar 20 lbs in speranta ca va rezista la o cumatra mai mare.stiuci mici am scos si leaderul nu prea le-a simtit dintii.
eu zic ca ar trebui sa reziste,cand il tai cu clestele,pocneste ca plasticul.
intreb ca eu asta folosesc-seaguar 20 lbs in speranta ca va rezista la o cumatra mai mare.stiuci mici am scos si leaderul nu prea le-a simtit dintii.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Io zic ca daca taie kevlarul nu vad de ce nu ar taia si fluorcarbonulMichael scrie:a avut cineva capturi adevarate la stiuca folosind fluorocarbon leader?a taiat?

- johnnybravo
- Moderator
Re: Struna
n-am experienta mare la stiuca dar eu schimb struna daca isi schimba forma in stare netensionata...exu... scrie:Exista strune fara memorie???...n'am folosit, insa stiu de cele fabricate din kevlar, doar ca uneori, daca ai un animal mai mare, ti'l taie, iar daca pui un kevlar mai gros, nu este estetic...Voi ce ziceti