discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ULK
- veteran

-
kuin tauti
- veteran

-
rine
- veteran

nii mai la astia cum rad unu la altul!
-
ringogabi
- senior

Eu am ales o varinata mai practica si ceva mai ieftina. Imi fac struna din fir textil Power Pro de 50lb (vorbesc de firul adevarat USA). Un capat il trec prin ochetul jig-ului, in celalta parte fac o bucla la care pun un vartej mic (dar solid) si leg firul de pe tambur pe ochiul vartejului. Ca lungime o las cam de un metru. Mi s-a intamplat de f multe ori ca stiuca mare sa se rasuceasca, mi-a intrat firul in urechi si s-a tait. Am folosit si mono pike, si kevlar, si sarme, insa m-a nemultumit faptul ca la vobler ai schimba evolutia, iar la rasucire cat o fi struna de buna firul subtire cu care pesuiesc eu se taie la urechi.
Dezavantajul e ca trebuie schimbat dupa cateva cumetre, se vede ca ciupeste firul, insa pana acum nu a reusit sa-l taie pana la mal, probabil din cauza ca este un fir textil impletit din mai multe spire.
Costul per/bucata este redus iar naluca merge cum trebuie prin apa.
-
shimano
- veteran

-
Cred totusi ca o stiuca adevarata ti-o taie fara probleme...
-
jonah
- veteran

shimano scrie:Cred totusi ca o stiuca adevarata ti-o taie fara probleme...
Gabi nu stie cum arata o stiuca adevarata ! inca nu s-a intalnit cu una din aia

.
-
taicanoe
- veteran

-
Graphite Metal Tresse - knottable steel leader de la Technipeche sau Cannele
combinarie de fire metalice subtiri si fire textile
sunt variante de 4 - 6 - 10 - 15 - 20 - 40kg pe role de 5 sau 10 m asa ca poti sati faci struna cat vrei de lunga. Sunt suficient de suple ca sa nu influenteze evoluatia nalucilor.
S'altare și bunăstare !
-
kingofbeasts
- veteran

-
pentru mine asta este:
http://www.basspro.com/Terminator-Pro-S ... 27/-860848
anul trecut din 10 strune manufacturate la inceput de sezon am ramas cu 6 la sfarsitul acestuia (asta fiindca nici nu le-am pierdut nici nu s-au deteriorat-incretit-) in conditiile in care n-am folosit altceva (decat atunci cand am cautat salaul cu gume si am dat cu pikemono). utilizez nodul indicat de ei fiind cea mai rezistenta varianta dintre cele testate (celelalte fiind sertizat si matisat). are si elasticitate proprie dar redusa. rezista foarte bine la "tortura" la care o supune dezgatatorul si nu se increteste .
pana in prezent e singurul tip de struna care rezista in medie la cel putin 15 partide / struna si/sau minim 10 stiuci/struna.

(pana acum nu am avut nici una taiata de stiuca toate cele pe care le-am pierdut s-au rupt in agataturi dupa lungi insistente.)
totusi afecteaza evolutia voblerelor datorita geutatii ei asa ca pentru cei la care acest aspect conteaza nu va fi struna perfecta.

si inca ceva: nodul va iesi la fel de aspectuos precum in cazul firului (e totusi un metal pana la urma) insa tine foarte bine chiar daca pare ca e nestrans.