Stradic 2500ci4+ vs Caldia 2000A vs ...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Stradic 2500ci4+ vs Caldia 2000A vs ...
Va Salut!
Caut o mulineta pt clean mai usurica si nu doresc să investesc o sumă f mare. La 650 lei pot sa achiziționez una dintre cele două mulinete din titlu...
Stradic cântărește 190 g dar nu are tambur de rezervă
Caldia cântărește 215 g si are tambur de rezervă
Sunt indecis... imi place greutatea redusă a Stradicului dar ma încântă tamburul de rezervă ă Caldiei.
Va rog dacă dețineți sau ati deținut una dintre cele două sa ma ajutati cu o parere/un sfat.
Mulțumesc
Caut o mulineta pt clean mai usurica si nu doresc să investesc o sumă f mare. La 650 lei pot sa achiziționez una dintre cele două mulinete din titlu...
Stradic cântărește 190 g dar nu are tambur de rezervă
Caldia cântărește 215 g si are tambur de rezervă
Sunt indecis... imi place greutatea redusă a Stradicului dar ma încântă tamburul de rezervă ă Caldiei.
Va rog dacă dețineți sau ati deținut una dintre cele două sa ma ajutati cu o parere/un sfat.
Mulțumesc
Re: Stradic 2500ci4+ vs Caldia 2000A vs ...
Am uitat.. Dacă îmi recomandați altceva mai bun in aceeasi bani... va rog

- George1985
- veteran
Caldia e o mulineta buna. La 650 lei merita daca e si cu tambur de rezerva(noua).
Ca tot intrebai...2500 sunt 90% convins ca are acelasi corp cu 2000.
Am Daiwa 2500 si un 1500 si sunt la fel la corp. Iar 1500 este o varianta pe care intra mai putin fir fata de 2000.(tamburii se potrivesc perfect de la una la alta).
Este o varianta polivalenta Caldia.
La Shimano nu ma bag...din motive stiute
Stradicul ala vechi ci4 de 4000 imi placea, am dat cu unul, asta nou nu stiu.
Ca tot intrebai...2500 sunt 90% convins ca are acelasi corp cu 2000.
Am Daiwa 2500 si un 1500 si sunt la fel la corp. Iar 1500 este o varianta pe care intra mai putin fir fata de 2000.(tamburii se potrivesc perfect de la una la alta).
Este o varianta polivalenta Caldia.
La Shimano nu ma bag...din motive stiute

Stradicul ala vechi ci4 de 4000 imi placea, am dat cu unul, asta nou nu stiu.
Am stradic-il de 2500 ci4+ FB ... pentru avat. Intre el si Caldia as merge fara dar și poate pe mâna Shimano.
In afara tamburului Caldia nu are nimic in plus fata de Stradic
In afara tamburului Caldia nu are nimic in plus fata de Stradic
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Deci e discutabila alegerea ...
Am avut Caldia 2000A cred ca doua sezoane.Am prins cu ea peste la greu , salau,crap
, somn
Nu vorbesc de biban.Stiuca nu am prins ca pe unde am dat cu ea nu era.Cred.Pentru mine a fost o mulineta superba ,care si-a facut treaba (tot 650 am dat pe ea noua+transport) excelent.Nu are rulment la galet ,dar nu am resimtit asta in doua sezoane.Rula impecabil! Punea firul in x ,gen clepsidra , lucru care pentru unii este un defect de fabricatie
Dar in acest caz ma indoiesc...Am vandut-o din simplu motiv ca eu folosesc mulinete relativ ieftine(pentru mine sunt mai importante betele) pe care la schimb la doua sezoane-maxim trei , din plictiseala si curiozitate fata de modelele noi. Deci mulineta mergea impecabil la vanzare si probabil ca actualul proprietar poate confirma.
Am acum si un Stradic Ci4+ ,luat tot la banii aia de nou. Personal va trece multa apa pe Mures pana mai cumpar eu o mulineta din magazinele din Ro!Dar asta e alta discutie.Mulineta e ok ,ruleaza frumos,frana buna, mai usoara ca si Caldia 2000A .Dar ,atentie, Caldia rula mai fin ! Asta e parerea mea ,normal. Stradicul pune firul corect , arata bine si are drag de 9kgf! Cred ca isi va face treaba excelent timp de doua sezoane
Minim.
Una cu alta ,parca nu le pot compara ! Caldia pare o jucarie fata de Stradic ,datorita dimensiunilor mai reduse totusi. Lipsa rulmentului in galet s-ar putea sa se simta in timp.Vizual poate te deranjeaza si modul cum pune firul pe tambur, desi atentie NU am avut nici o peruca desi am pescuit-o la finete maxima ca si fire. Tamburul de rezerva este important ,mai ales la clean! In concluzie...e alegerea ta.Mie imi plac ambele mulinete.Dar deh, eu accept si porcariile Daiwa
Am avut Caldia 2000A cred ca doua sezoane.Am prins cu ea peste la greu , salau,crap

Am acum si un Stradic Ci4+ ,luat tot la banii aia de nou. Personal va trece multa apa pe Mures pana mai cumpar eu o mulineta din magazinele din Ro!Dar asta e alta discutie.Mulineta e ok ,ruleaza frumos,frana buna, mai usoara ca si Caldia 2000A .Dar ,atentie, Caldia rula mai fin ! Asta e parerea mea ,normal. Stradicul pune firul corect , arata bine si are drag de 9kgf! Cred ca isi va face treaba excelent timp de doua sezoane

Una cu alta ,parca nu le pot compara ! Caldia pare o jucarie fata de Stradic ,datorita dimensiunilor mai reduse totusi. Lipsa rulmentului in galet s-ar putea sa se simta in timp.Vizual poate te deranjeaza si modul cum pune firul pe tambur, desi atentie NU am avut nici o peruca desi am pescuit-o la finete maxima ca si fire. Tamburul de rezerva este important ,mai ales la clean! In concluzie...e alegerea ta.Mie imi plac ambele mulinete.Dar deh, eu accept si porcariile Daiwa

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
zamfi,suntem doi care acceptam "porcariile" Daiwa 

si eu parca tot pe Caldia as merge insa ma deranjeaza greutatea ... atata tot... pt pescuit Ul mi-e a nu fie prea grea 

dsg,este cam "mult"pentru UL.un tournament 1500...eu asta folosesc pe rauri mici,medii
Trabucco Helium are tambur de rezerva? E o mulineta buna.
Eu am Caldia 2000X,putin mai grea decat 2000A.
Mulinete foarte bune dar nu le vad in combinatie cu bete UL.Nu vad cu ce bat UL ai putea imperechea o mulineta de 215gr + fir.
Eu avut comenzi la doua magazine din RO pentru o mulineta ce mi-o doream in setul de UL , ABU revo sx 10 care are 200gr dar la final,dupa saptamani de asteptare mi-au spus ca nu pot onora comanda.
Mulinete foarte bune dar nu le vad in combinatie cu bete UL.Nu vad cu ce bat UL ai putea imperechea o mulineta de 215gr + fir.
Eu avut comenzi la doua magazine din RO pentru o mulineta ce mi-o doream in setul de UL , ABU revo sx 10 care are 200gr dar la final,dupa saptamani de asteptare mi-au spus ca nu pot onora comanda.