STATII RADIO
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
STATII RADIO
foloseste cineva la pescuit statii radio? daca da spuneti daca in CB sau in UHF sau si mai bine daca stiti frecventa. Cred ca ar fi bine sa stabilim un canal in UHF, eu propun canalul 10 ar merge la cele mai multe modele. Ar fi excelent daca ne-am intalnii intamplator pe baltile din jurul Bucurestiului prin delta sau aiurea prin concediu .
modelele mai recente bat mult mai mult , eu am Midland si in spatiu deschis bat peste 8 km dar modele un pic mai scumpe bat pana la 12 km eu le folosesc destul dev des ,sunt excelente pe balta cand esti in grup mai ales ca spre deosebire de cele din CB care e adevarat bat mult mai mult sant foarte mici.
statii radio
Eu am AEG si sunt foarte multumit de ele. Nu sunt CB ci PMR (professional mobile radio) cu 8 canale. Ca cele care se gasesc acum prin toate magazinele.
Frecventele sunt:
--------------------------------------------------------
Emitent: Ministerul Comunicatiilor
Ordin nr. 423 din 12/08/2003
categoriile de frecvente radioelectrice a caror utilizare este libera si
regimul armonizat de utilizare a acestora
Monitorul Oficial nr. 890 din 12/12/2003
[.....]
14. Echipamente de radiocomunicatii functionand in banda 26960-27410 kHz
in cadrul serviciului mobil terestru (Banda civica - CB - Citizen band):
Banda de frecvente Interfata radio
26960-27410 kHz*) / RO-IR 014
*) Cu exceptia frecventelor 26995 kHz, 27045 kHz, 27095 kHz, 27145 kHz
si 27195 kHz.
15. Echipamente de radiocomunicatii profesionale pentru mica distanta
(Professional Mobile Radio - PMR 446):
446-446,1 MHz / RO-IR 015
----------------------------------------------------------------
Frecventele sunt:
--------------------------------------------------------
Emitent: Ministerul Comunicatiilor
Ordin nr. 423 din 12/08/2003
categoriile de frecvente radioelectrice a caror utilizare este libera si
regimul armonizat de utilizare a acestora
Monitorul Oficial nr. 890 din 12/12/2003
[.....]
14. Echipamente de radiocomunicatii functionand in banda 26960-27410 kHz
in cadrul serviciului mobil terestru (Banda civica - CB - Citizen band):
Banda de frecvente Interfata radio
26960-27410 kHz*) / RO-IR 014
*) Cu exceptia frecventelor 26995 kHz, 27045 kHz, 27095 kHz, 27145 kHz
si 27195 kHz.
15. Echipamente de radiocomunicatii profesionale pentru mica distanta
(Professional Mobile Radio - PMR 446):
446-446,1 MHz / RO-IR 015
----------------------------------------------------------------
CORECT . Vad ca te pricepi , eu m-am ocupat de depanarea celor din constructii si IUT+uri cam pana in 93 erau in banda 3 asa am descoperit cleanul caci aveam cateva pe malul argesului la niste balastiere.Am vayut ca acum folosesc foarte multi si banda americana 462Mhz(462,5625 ...462, 7250) ,anul trecut am receptionat niste baieti pe Vadul Anii in CB iar anul asta pe Naipu erau niste baieti care aveau PMR, de aia cred ca ar fi bine sa stabilim un canal sau doua caci nu se stie niciodata pe unde ne intalnim .
d-lui PUPU,
poate spuneti si cateva vorbe pt neinitiati despre statiile radio:
-ce parametri trebuiesc urmariti pt statiile care bat peste 10 km
-daca trebuiesc declarate si luate in evitenta
-ce marci mai bune sa gasesc in tara si la ce pret aprox.
ideia este buna sa putem lua legatura la pescuit in delta sau in alte locuri si chiar fixata o frgventa pe care sa incercam contactarea.
poate spuneti si cateva vorbe pt neinitiati despre statiile radio:
-ce parametri trebuiesc urmariti pt statiile care bat peste 10 km
-daca trebuiesc declarate si luate in evitenta
-ce marci mai bune sa gasesc in tara si la ce pret aprox.
ideia este buna sa putem lua legatura la pescuit in delta sau in alte locuri si chiar fixata o frgventa pe care sa incercam contactarea.
scuze am fost in concediu si am fost plecat din Buc .Am mai spus ca se pot folosii statii in scurte CB care merg pe distante foarte mari dar care au ca principal dezavantaj propagarea in special vara si care trebuiesc declarate la IGR chestie pe care aoroape nimeni no o face , taxa este simbolica insa mai au dezavantajul de a fi voluminoase .Cele mai comode si cel mai des folosite sunt cele care lucreaza in 400 Mhz si care se impart in doua categorii ,cele in banda europeana si cele in banda americana , la noi sunt agreate cele in banda europeana dar se folosesc la fel de mult si celelalte ,nu se plateste nici o taxa si le poti gasii in super marketuri la preturi in jur de un milion perechea , dar bineinteles ca si calitatea e pe masura pretului, adica cele care care cica bat 2km (0,5 w) e bine daca ajung la 1km , cel mai bine e sa iti aduca cineva de afara (chiar daca e tot made in china) sau sa comanzi din Bass Pro sau Cabelas ,mie cele mai rezistente mi sau parut a fi Motorola si Midland ,
Ca sa bata 10 km trebuie sa aiba 2W si asta in camp deschis
In privinta frecventei trebuie sa hotaram toti, asa ar fi mai corectin rest daca vrei ceva mai in amanunt mai intreaba-ma pentru ca sunt mai multe de spus si eu am incercat sa nu intru detalii tehnice si sa fiu pe intelesul tuturor
Numai bine..
Ca sa bata 10 km trebuie sa aiba 2W si asta in camp deschis
In privinta frecventei trebuie sa hotaram toti, asa ar fi mai corectin rest daca vrei ceva mai in amanunt mai intreaba-ma pentru ca sunt mai multe de spus si eu am incercat sa nu intru detalii tehnice si sa fiu pe intelesul tuturor
Numai bine..