St. Croix Triumph

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dreamer
Moderator
Moderator

St. Croix Triumph

Mesaj de Dreamer » 17 Dec 2007, 19:49

Tocmai am pus mina pe un o lanseta St. Croix Triumph, de 6.6 si 1/4-5/8 oz putere. Producatorul zice la toata seria Triumph ca e fast, dar modelul asta imi pare cel mai fast.
A folosit cineva lanseta asta? Credeti ca e destul de sensibila pt pescuitul cu jiguri (cu multifilament, bieinteles :wink: ) ?
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Cristi E
senior
senior

Re: St. Croix Triumph

Mesaj de Cristi E » 17 Dec 2007, 20:11

seria Triumph e construita pe acelasi blankuri SCII si cu aceleasi componente ca si Premierul......atat ca Triumph e made in China...Premier e made in USA....e buna de jig,mai ales cu multifilament
:)

cristian.ene
veteran
veteran

Premier v.s Triumph

Mesaj de cristian.ene » 17 Dec 2007, 20:26

Cristi E,

daca te uti mai cu atentie la modele identice ca putere si lungime o sa vezi ca au blankuri diferite ca actiune si conicitati. Teoretic ei spun ca amandoua sunt SCII doar ca sunt blankuri diferite. Mai difera si inelele care pe Triumph nu se spune ce fel de aluminium oxide sunt , Premierul are inele Batson.

Sunt construite pe mandrine diferite asa ca sunt lansete diferite.

Dream,

St.Croix sunt celebre pentru senzitivitate si putere. Premierul nu face exceptie si e mai rafinat in actiune decat Triumph. Daca vrei de balta pentru jiguri de 3-7g sunt ami potrivite modele cu putere Medium-Light 1/8-1/2 oz. fir4-10lb. Sunt suficiente sa scoti otti salaii din balta doar ca nu le poti pescui bine cu jiguri mai grele de 7g si naluci soft mari de la 10cm in sus.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 17 Dec 2007, 20:28

E posbil sa fie si asta o diferentza, pe care o precizeaza Cristi E.

Nu cred insa ca inelele sunt identice, din ce-mi amintesc.

Am impresia, daca nu ma-nsel, ca cele de pe Premier arata mai bine. Oricum, intre cele doua mie Triumph-ul imi place mai mult, chiar daca-i mai ieftin. Ambele sunt betze sensibile si se pot folosi cu jiguri.
Ce mi-a placut mai putzin la Premier si Triumph e diametrul blankului la partea de jos. Cam mare, dar asta nu-i un minus.

La banii astia e greu sa gasesti ceva mai bun.
EDIT: Se pare c-am postat in acelasi timp cu Cristi Ene.

Cristi E
senior
senior

Re: Premier v.s Triumph

Mesaj de Cristi E » 17 Dec 2007, 20:34

cristian.ene scrie:Cristi E,

daca te uti mai cu atentie la modele identice ca putere si lungime o sa vezi ca au blankuri diferite ca actiune si conicitati. Teoretic ei spun ca amandoua sunt SCII doar ca sunt blankuri diferite. Mai difera si inelele care pe Triumph nu se spune ce fel de aluminium oxide sunt , Premierul are inele Batson.

Sunt construite pe mandrine diferite asa ca sunt lansete diferite.
se poate sa fie cum zici tu in privinta conicitatilor...desi pe situl oficial stcroix sunt prezentate ca si SCII grafit si din ce-am mai citit ar fi aceleasi blankuri ca si premierul dar rolate in China
mandrinele dupa cum spun ei sunt acealeasi ca si pe premier-Fuji® DPS reel seat/frosted silver hoods-vezi situl stcroix.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 17 Dec 2007, 20:39

Multumesc tututor pentru raspunsuri asa rapide si la obiect.
Mie chiar mi-a placut conicitatea, are un virf sensibil dar un butt gros si imi pare destul de puternica dar in acelasi timp pot lansa si greutati mai mici.

@ Cristian.Ene lansete vreau sa o folosesc pentru jig pe Prut, dar nu in curenti foarte puternici, cu jiguri de max 15 g
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 17 Dec 2007, 21:02

complectare la postul de meu de mai sus...iata ce scriu cei de la stcroix despre seria triumph:

"The main difference in the Premiers and Triumphs is that the Premiers are built right here at our factory in Wisconsin, and the Triumphs are built in a new factory in China, to our design and manufacturing standards. It is priced to compete with the lower priced rods."

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 17 Dec 2007, 21:15

Vad ca scrie "the main" si nu "the only difference".
Am pescuit cu ambele si o diferentza exista. Nu stiu daca diferentza asta vine din ce-a spus Cristian Ene cum c-ar fi rulate pe alte mandrine, sau vine din alta parte, dar nu sunt identice. Inelele sunt vizibil diferite.
Numai bine!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Dec 2007, 21:19

Dream,

de Prut e mai buan o lanseta mai puternica cum e cea Medium 6-12lb. / 1/4-5/8 oz. e potrivita cu pescuitul cu jiguri mai grele de care e nevoi in unele situatii .Pentru balta era suficienta cea ML. Daca ai nevoie si de ceav mai mut cosntrol eu te sfatueis sa o alegi pe cea de 7ft. dar tu cunosti cel mai bine terenul.

St.Croix sunt lansete de jig prin excelenta la puterea asta

Cristi E ,

nu doar in cazul asta designul e mai important decat materialul. E clar ca sunt blankuri foarte diferite ca si conceptie pentru ca le-am comparat si nu prea seamana decat ca sunt fast, dar sunt nuante care le deosebesc evident, au taperuri care au lungimi diferite, implicit actiuni diferite.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 17 Dec 2007, 21:20

onesti scrie:Vad ca scrie "the main" si nu "the only difference".
binenteles ca celor de la stcroix nu prea le convine sa zica ca sunt identice......ar canibaliza premierul asa....normal ca lasa loc de interpretari.

Scrie răspuns