St Croix sau...St Croix??
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
St Croix sau...St Croix??
Buna.De aproximativ 3 ani , m-am imbolnavit de spinning.Pescuiesc numai pe Siret , in zona Pascani si numai la clean si avat (alte specii de rapitori intra doar ,,accidental,,), motiv pentru care , incerc sa gasesc o lanseta ,,compromis acceptabil,,pentru cele 2 specii dominante.Problema este ca...sunt oarecum setat pe o lanseta St Croix Premier, dar nu prea stiu exact pe care sa o aleg , respectiv ps70mlf2 sau ps70mf2
Astept sfaturi de la mai experimentati...

Re: St Croix sau...St Croix??
PS70MF2 fara doar si poate.
o spun ca un cunoscator si detinator de asa ceva - este lanseta de care nu m-as desparti niciodata.
o spun ca un cunoscator si detinator de asa ceva - este lanseta de care nu m-as desparti niciodata.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Mergi mai bine pe ps70mf2,daca exemplarele sunt sarite de 500g.Eu am dat si cu avid de 2 oz la 300-400g si nu am avut treaba.Prima raspunzatoare e ancora care daca e foarte ascutita nu da sanse pestelui la intepare.Apoi vin restul. 

In momentul de fata folosesc un Ron Thompson Tyran 240cm 10-30gr combinat cu o mulineta Ryobi Ecusima 4000
, care , trebuie sa recunosc, e perfecta pentru avat si poate , pentru stiuca.La clean , am folosit Cormoran ulf 2,40 3-15 gr ,cu o mulineta Ryobi Ecusima 2000.Cand mergeam la clean ....faceau spectacol avatii si invers, de-mi venea sa dau cu sapca de pamant... Un compromis e totusi o formula de mijloc sa pot merge cu o singura lanseta dar cu o gama mai variata de naluci.
, care , trebuie sa recunosc, e perfecta pentru avat si poate , pentru stiuca.La clean , am folosit Cormoran ulf 2,40 3-15 gr ,cu o mulineta Ryobi Ecusima 2000.Cand mergeam la clean ....faceau spectacol avatii si invers, de-mi venea sa dau cu sapca de pamant... Un compromis e totusi o formula de mijloc sa pot merge cu o singura lanseta dar cu o gama mai variata de naluci.
-
- veteran
Pentru un compromis decent iti recomand puterea ML evident ca nu poti arunca naluci su 3-4g pentru ca si ML este cam puternic pentru cleni mici si naluci mici dar pentru Avat este perfecta ca putere. Este o lanseta rapida asa ca merge doar cu monofilament.Uita de Premier medium este mult prea puternica si pentru avat cu naluci intre 5 si 10g.
Sper sa nu-mi adancesc dilema...daca optez pentru ML trebuie sa trec si pe thriluri de 5 in locul celor de 7 cm ...da nu-i bai. Oricum , pana comand unul, mai astept pareri . Multumesc mult pentru cele primite deja 

ML zic si eu.
Eu folosesc la clean si avat (uneori) un XML mai vechi de 7.6 ML, mi se pare compromisul cel mai ok cand nu vreau sa car mai multe bete si stiu ca exista riscul sa intre si ceva mai imbracat. Mediumul deja mi se parea prea mult pentru cleni, o sa ai probleme sa arunci voblere de 3-4 g.
Cu ML poti arunca linistit si thrill-ul de 7 cm.
Eu folosesc la clean si avat (uneori) un XML mai vechi de 7.6 ML, mi se pare compromisul cel mai ok cand nu vreau sa car mai multe bete si stiu ca exista riscul sa intre si ceva mai imbracat. Mediumul deja mi se parea prea mult pentru cleni, o sa ai probleme sa arunci voblere de 3-4 g.
Cu ML poti arunca linistit si thrill-ul de 7 cm.

mah baieti, voi de ce pesti si de ce ape vorbiti aici?!!cristian.ene scrie:Pentru un compromis decent iti recomand puterea ML evident ca nu poti arunca naluci su 3-4g pentru ca si ML este cam puternic pentru cleni mici si naluci mici dar pentru Avat este perfecta ca putere. Este o lanseta rapida asa ca merge doar cu monofilament.Uita de Premier medium este mult prea puternica si pentru avat cu naluci intre 5 si 10g.

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Probabil pestii vizati sunt pana in 2-3 kg ,pe un rau -Siret.Nu am Premier , am Elite ML , dar stiu ca nu mi-ar fi frica de un avat de 2-3 kg pe el! Iar despre clenuti ... :lol:Normal ca poate intra si "monstrul " , dar asta face parte din farmecul pescuitului . In rest ,omul trebuie sa decida DUPA ce reuseste sa puna mana pe ambele bete luate in discutie 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Eu am pescuit pe Somes cu premier ML de 7', la clean si avat. Am prins cu batul asta, la thrill de 7cm avat de 2,5kg, batul duce fara probleme. Am prins si clean dar maxim de ~1kg.
Comparativ, la aceeasi aplicatie am folosit si premier M de 7', lamiglas g1218. Premierul ML mi-a placut mai mult, se incarca mai bine cu naluci usoare, e mai usor si manevrabil, putere pe cotor comparabila cu lamiglasul. Depinde si de loc dar sunt convins ca ML face fata si la pesti mai mari fara probleme.
Pe de alta parte, cu premierul M am prins somn de 5kg cand dadeam dupa avat, nu am avut probleme si nu l-am simtit a fi la limita de putere dar nici nu era un loc dificil. Daca e posibil sa-ti intre des pesti de genul asta, mergi pe M.
Comparativ, la aceeasi aplicatie am folosit si premier M de 7', lamiglas g1218. Premierul ML mi-a placut mai mult, se incarca mai bine cu naluci usoare, e mai usor si manevrabil, putere pe cotor comparabila cu lamiglasul. Depinde si de loc dar sunt convins ca ML face fata si la pesti mai mari fara probleme.
Pe de alta parte, cu premierul M am prins somn de 5kg cand dadeam dupa avat, nu am avut probleme si nu l-am simtit a fi la limita de putere dar nici nu era un loc dificil. Daca e posibil sa-ti intre des pesti de genul asta, mergi pe M.