St Croix Legend Elite vs St Croix Legend Elite Tournaments
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
St Croix Legend Elite vs St Croix Legend Elite Tournaments
As vrea sa stiu exista diferente intre aceste doua bete ma intereseaza modelu de 6'8 M x-fast,ultimul e mai ieftin cu 80$ si are doua tipuri de mandrina;grip.
- semlecangheorghe
- veteran
Sorry de off-topic dar care ce diferente sunt intre cele facute pe scrim de fibra de sticla si cele pe scrim de carbon?semlecangheorghe scrie:Nu stiu cum sint seriile noi ,dar stiu ca la seriile anterioare,Elit-ul era construit pe scrim de carbon,pe cind Tournamentul pe scrim de fibra de sticla..
Until next time....Tight Lines!
- semlecangheorghe
- veteran
Scrim-ul este ca un „schelet „pe care se infasoara foliile de carbon si pe care le leaga la un loc rasinile.Cel de fibra de sticla este nitel mai greoi,dar si mai rezistent la torsiuni..Cel de carbon,este mai usor,deci si lanseta e mai usoara,mai senzitiva...diametre mai mici la clase similare de putere..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Teoretic da,dar asta nu inseamna ca pe scrim-uri de carbon nu se pot construii lansete reusite pentru asa ceva.Producatorul poate jongla din conicitate,grosimea peretilor cit si combinarea in aceeasi lanseta a doua sau trei tipuri de carbon,cu module diferite.
Recent am pipait la rece un legend extrem de cast,atentie ,cu actiune moderata,si mi s-a parut foarte fain,deloc rigid ,cum zic unii..Ce nu mi-a placut la el..inelele alea de 'sirma'de titan..actiunea lansetei in schimb mi-a placut foarte mult..
Recent am pipait la rece un legend extrem de cast,atentie ,cu actiune moderata,si mi s-a parut foarte fain,deloc rigid ,cum zic unii..Ce nu mi-a placut la el..inelele alea de 'sirma'de titan..actiunea lansetei in schimb mi-a placut foarte mult..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Blankurile cu scrim de grafit ( SCV, GLX, NFC -HM, RX8+,.....)
1. Au pereti mai subtiri / greutate mai mica dar sunt mai fragile la impact, noile rasini NSi nu pot sa rezolve problema decat partial.
Rezistenta unui blank Sage Z-Axis Generatic 5 de grafit cu scrim de grafit a fost probata la o lovire cu un lemn.
peretii foarte subtiri cedeaza la un impact moderat cu un obiect dur.
2. Rezistenta la rupere in cazul unui unghi gresit al varfului este mai mica la blankurile High modulus comparatic cu cele IM care au scrim de fibra de sticla
3. Blankurile cu scrim de grafit exceleaza in aplicatii cu naluci soft pentru ca sunt evident mai rigide decat cele din generatiile anterioare care au un scrim de fibra de sticla foarte subtire.
De cand Sage a trecut la generatia 5 de grafit pentru seriile Xi2/3, TCX, Z-Axis/ One, ZXL, TXL/ TXL-F majoritatea pescarilor fideli Sage regreta blankurile construite din grafiturile gi generatiile 2, 3, 3e, si generatia 4 care aveau calitati de pescuit si casting mai bune.
Am pescuit cu noile lansete Sage si au un feeling uscat , neplacut ceea ce arata ca un material usor si rigid nu produce neaparat o lanseta mai buna comparativ cu lansetele care au blankuri cu scrim de fibra sticla subtire.
http://www.flycatcherinc.com/level1/batson_blank.php
1. Au pereti mai subtiri / greutate mai mica dar sunt mai fragile la impact, noile rasini NSi nu pot sa rezolve problema decat partial.
Rezistenta unui blank Sage Z-Axis Generatic 5 de grafit cu scrim de grafit a fost probata la o lovire cu un lemn.
peretii foarte subtiri cedeaza la un impact moderat cu un obiect dur.
2. Rezistenta la rupere in cazul unui unghi gresit al varfului este mai mica la blankurile High modulus comparatic cu cele IM care au scrim de fibra de sticla
3. Blankurile cu scrim de grafit exceleaza in aplicatii cu naluci soft pentru ca sunt evident mai rigide decat cele din generatiile anterioare care au un scrim de fibra de sticla foarte subtire.
De cand Sage a trecut la generatia 5 de grafit pentru seriile Xi2/3, TCX, Z-Axis/ One, ZXL, TXL/ TXL-F majoritatea pescarilor fideli Sage regreta blankurile construite din grafiturile gi generatiile 2, 3, 3e, si generatia 4 care aveau calitati de pescuit si casting mai bune.
Am pescuit cu noile lansete Sage si au un feeling uscat , neplacut ceea ce arata ca un material usor si rigid nu produce neaparat o lanseta mai buna comparativ cu lansetele care au blankuri cu scrim de fibra sticla subtire.
http://www.flycatcherinc.com/level1/batson_blank.php
-
- veteran
Din catalogul St.Croix 2012 care este in format PDF am selectionat sectiunea care include tehnologiile dezvoltate de St.Croix si explicatia asupra dificultatii de a crea un blank rezistent din grafit high modulus
ST. CROIX TECHNOLOGIES:
A superior resin does not automatically result in a superior fishing
rod. But when combined with St. Croix’s state-of-the-art computerassisted
rod design capabilities, our own proprietary design and
manufacturing technologies, and over 60 years of rod-making
experience, the new 3Mâ„¢ Matrix Resin makes a great rod even better.
ADVANCED REINFORCING TECHNOLOGYâ„¢ (ARTâ„¢)
St. Croix’s Advanced Reinforcing Technology (ART) uses horizontally
wrapped, high-strength carbon fibers on the inside of the hollow
blanks to strengthen critical areas of our highest performance
rods – without adding bulk or extra weight. (See page 4)
INTEGRATED POLY CURVE® (IPC®) TECHNOLOGY
St. Croix’s proprietary Integrated Poly Curve (IPC) Technology was
another breakthrough in blank design because it allows us to design
rod tapers in continuous flowing curves instead of “step tapersâ€
ST. CROIX TECHNOLOGIES:
A superior resin does not automatically result in a superior fishing
rod. But when combined with St. Croix’s state-of-the-art computerassisted
rod design capabilities, our own proprietary design and
manufacturing technologies, and over 60 years of rod-making
experience, the new 3Mâ„¢ Matrix Resin makes a great rod even better.
ADVANCED REINFORCING TECHNOLOGYâ„¢ (ARTâ„¢)
St. Croix’s Advanced Reinforcing Technology (ART) uses horizontally
wrapped, high-strength carbon fibers on the inside of the hollow
blanks to strengthen critical areas of our highest performance
rods – without adding bulk or extra weight. (See page 4)
INTEGRATED POLY CURVE® (IPC®) TECHNOLOGY
St. Croix’s proprietary Integrated Poly Curve (IPC) Technology was
another breakthrough in blank design because it allows us to design
rod tapers in continuous flowing curves instead of “step tapersâ€