Mesaj
de semlecangheorghe » 20 Mai 2018, 07:43
N-am mai dat demult o geana pe aici satul de autosuficienta un
ora si ce sa vezi , cum dau un click ce gasesc..?? Intreaba omul de pescuit medium light cu st. croix, si se trezeste cu profesoru' de pescuit oceanic , un fel de alanhawk versiunea grobiana, dandu-si cu parerea despre lansete de pescuit fineturi la salai mioritici in timp ce iel strecoara apa cu ghioage pentru naluci de la suta de grame in sus..
@Tzucs...strict la subiect, St. Croix este o firma de top acolo la ei, dincolo de ocean. Au produse de calitate si produse mai putin calitative, dar si mai ieftine ca orice firma.Nu vreau sa iti impui capul cu tot felul de teorii, dar in general , producatorii americani lasa ca amprenta pescuitului la bass sa isi puna pecetea pe genul lor de lansete. Astfel , cele de bass , au o actiune agresiva, majoritatea cu putere mare in prima treime, caracteristica asta venind din filozofia '' care pe care'' , adica ei nu prea se omoara cu drilurile, avand tendinta sa smulga bassul din apa, cat mai repede cu piutinta..Japonezii au lansete fast mai progresive. Ele sunt rapide la intepare , dar in dril blankul este mai elastic, mai permisiv..Si americanii au genul asta de actiuni , dar la alte specializari decat bass..Acuma fiecarea cum ii place, dar in general , daca pescuiesti la distante mari fata de tine, curent , vant , agataturi, pesti cu atac discret de multe ori cum este salaul, atunci merge mai bine o lanseta cu o actiune fast agresiv, daca conditiile de mai sus sunt in limite mai spre normal, atunci merg si lansetele cu actiune fast progresiv, permit fire mai subtiri, drilurile sunt mai sigure..
Sa spui despre o lanseta de bass ca este depasita cum zice asta de se da profesor (SF) ii ca si cum ai zice ca in bucatarie nu ai nevoie si de satar, e suficient un cutit de taiat painea..Mno, pareri si pareri..
Ceea ce este de subliniat la lansetele americane in general, si la cele de bass in special este gripul de multe ori prea scurt..ei pescuiesc mult din barca si din aproape pe sub pontoane, crengi,etc, asadar gripul lansetei este scurt si lanseta cam pica in bot, ceea ce nu-i gresit in anumite circumstante, insa in alte circumstante deranjeaza putin, insa nu intr-atat incat sa nu poti pescui.Din acest motiv multi prefera trendul custom pe blankuri americane ori japoneze..
Producatorii europeni au sesizat aceasta tendinta si au scos pe piata modele preluate de la americani si japonezi ,insa putin mai bine adaptate la pescuitul european. Sunt modele de te doare minte la preturi mai mult decat atractive cu nimic mai prejos in materiale, componenete,finisaje si concept decat cele de peste ocean.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.