Citisem una alta despre, vazusem la Ulk un bat, dar cam atat...
Am ajuns posesorul unui bat facut de Ene pe un blank Lamiglas MB841E Skeet Reese.
Vroiam blank-ul dar nu l-am mai gasit asa ca am luat un bat facut de Ene.
Cu gandul sa il curat si sa il fc cum vreau eu.
Ramane de vazut..

Nu intru in amanunte de gen bumper, fara bumper, trecere in trei inele, in patru...etc. Ca nu se mai termina discutia.
Pe scurt.
E un mit ca arunci mai putin. Sau ca suiera mai tare.
Am testat cu bete de cast de grafit, cu grafit HM, cu sticla mea skeet reese de la W&M.
Mulinelul a fost un Daiwa Ballistic T3 initial.
Dupa care am luat un Abu cu raport mai mic sa stiu o treaba.
Partida de stiuca standard de 4 ore. Aceleasi gume, aceleasi lemne, aceleasi table.Pe balta privata.Stiuci la 1-6 kg.
Concluzii la cald si la rece...
Prefer spiral warp pentru ca:
1.Pe vant nu ma mai kak pe mine cu fir agatat in inele pe care nu poti sa il rezolvi prin scuturarea batului.
Si azi am avut parte de vant..
2.Lansez la fel daca nu mai departe.
3.In dril se comporta mult mai decent decat cu inelele in sus, mai ales la pestisori peste 4kg. MULT mai decent.
4.Pare o combinatie castigatoare intre cast si spin.
Personal as recomanda sw pentru bete de stiuca sau somnache. As zice ca e cam obligatoriu, IMHO.
Nu cred ca sw ar face vreo ceapa degerata pe bete de salau sau pescuti mai mici.
Ca nota personala: Ene, pe langa functionalitate si minimalism, fa naibii betele alea cu un gram sex-appeal, ca de aia is bete custom.
Ma indoiesc ca, la batul ajuns la mine, client primar ai avut un insipid, inodor si incolor. Numa zic, altfel batul e ok.