Spinnerbait -montaj cu jig si guma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
zvic
veteran
veteran

Spinnerbait -montaj cu jig si guma

Mesaj de zvic » 10 Sep 2017, 19:31

Salutari,

Unde gasesc spinnerbaituri de alea in care poti monta jig, dimensiuni mai mari cu 2 palete ? De alea mici am cateva dar vreau si mai mari.

mircea13
veteran
veteran

Re: Spinnerbait -montaj cu jig si guma

Mesaj de mircea13 » 11 Sep 2017, 17:53

Spinerbaituri mari la noi numai in Delta le poti folosi in rest le tii degeaba in trusa. Axeaza-te pe cel mici si medii cu 1-2 palete.
La un spinerbait poti atasa:jig fix cu guma pe el, o alta lingurita rotativa,oscilanta sau ondulanta,musca artificiala,stremer pentru avat si stiuca,un oblete prins pe jig, un vobler,etc Totul depinde de tine.si de fantezia ta.
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 11 Sep 2017, 18:01

Spinerbait

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 11 Sep 2017, 20:53

De ce numai in delta?

Vreau de alea gen berti sau cele din decathlon ca marime, dar cu agrafa de pus jig.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 12 Sep 2017, 07:14

Vezi ca Berti are parteneri care le distribuie marfa lor sau intreaba la ei daca vand online.
http://bertilure.ro/spinnerbaits.htm
Exista si o alta varianta ca sa ti le faci singur dintr-o sarma de inox cu grosimea de 05 sau 07mm.Se vinde la magazinele care au produse de tehnica medicala si ceri de la ei sarma dentara la orice grosime vrei tu dar nu foarte subtire ca nu mai functioneaza spinnerbaitul.De la magazinele de pescari poti sa iti cumperi palete de toate marimile si culorile.De facut e mai greu pana faci un exemplar apoi te specializezi si le faci pe banda rulanta.Ai nevoie de un cleste de taiat sarma si un patent cu varf ascutit.

Modelele le poti vedea usor in cataloagele cu scule de pescuit pe internet
Modelele de spinnerbait mari se folosesc pentru prins pesti mari adica:somn,stiuca,salau,etc de la 5 kg in sus.Acum cand toate apele interioare inclusiv Dunarea dar si in Delta Dunarii apele sunt foarte scazute pestii mari sau retras in gropane si asteapta vremuri mai bune.
Daca nu stii unde sunt aceste gropane poti sa mergi mult si bine pe malul apei pana descoperi unul. adica de ordinul km.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 12 Sep 2017, 07:55

Imagine
Acesta e modelul de spinnerbait de care ai tu nevoie adica cu agrafa jos de care poti agata orice momeala doresti tu.Marimea si numarul de palete pot si facute la dorinta clientului pastrand insa agrafa.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 12 Sep 2017, 17:33

Exact asta vreau dar cu palete nr3. Osa incerc sa caut sarma din aia.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 13 Sep 2017, 07:03

Sa nu cumperi sarma dentara mai subtire de 05 si mai groasa de 06.Nu e neaparat necesar sa fie sarma dentara poti folosi si sarma inox dar sa fie putin otelita adica sa nu se deformeze prea tare cand o strangi cu mana ca nu e buna.Sarma de inox costa mai ieftin si o gasesti la magazinele cu obiecte ferometalice Praktiker,Baumax etc.Daca pretul e mare poti sa cumperi o rola si sa o imparti cu un prieten sau mai multi prieteni.Pentru inceput 10ml iti ajung ca sa iti faci spinnerbaituri cu care sa pescuiesti un an de zile.sau poate mai mult.Palete nu merita sa faci singur ca e multa munca dar poti cumpara de la magazinele on line oricate vrei marimi,culori si modele.Vezi ca sunt magazine care vand numai sarma de la spinnerbait fara paleta,vartej,inele etc si nu costa scump.Daca sarma dentara costa scump vorbeste cu baietii de la Berti lure si vezi cat iti cer ei numai pentru sarmele modelate.Oricum si ei cumpara sarma de inox ca nu au fabrica sa produca asa ceva.Toata iarna ai timp suficient sa rezolvi aceasta problema la un pret bun.
Numai bine.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 18 Sep 2017, 07:39

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 07 Oct 2017, 14:02

Scrie răspuns