SONDA LOWRANCE ELITE 7 TOTAL SCAN

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
carlos 1976
senior
senior

SONDA LOWRANCE ELITE 7 TOTAL SCAN

Mesaj de carlos 1976 » 17 Sep 2018, 08:45

Va salut ,colegi pescari !As avea nevoie de o lamurire de la cei care stiu sau folosesc acest sonar.E adevarat ca sonda TOTALSCAN deranjeaza pestii aflati sub sonda , si ma refer in principal la somn , datorita emisiei puternice ?Totusi din specificatii se pare ca Elite 7 TOTALSCAN foloseste pentru 2D (folosit la clonc) Broadband , care se spune ca e moale in emisii si nu afecteaza pestii... De aceea ,rog cunoscatorii sau pescarii de somn care folosesc acest sonar ,sa imi dea o mana de ajutor. Multumesc, sa aveti fire intinse :respekt: :respekt: :respekt:

crapmaniacul
veteran
veteran

Re: SONDA LOWRANCE ELITE 7 TOTAL SCAN

Mesaj de crapmaniacul » 17 Sep 2018, 11:14

Chiar daca nu sunt experimentat pe sonare, teoria aceasta imi suna ca stire din aia povestita dupa ureche si care raspandita de suficient de multe ori dar neverificata niciodata temeinic, ajunge sa aiba sanse sa fie si crezuta sau cel putin sa creeze temeri printre pescari.
Mai degraba imi pare ca pestii s-ar speria pe o apa nu prea adanca (sub 4-5 m) de umbra barcii care stationeaza deasupra lor , barca din care uneori se mai aud zgomote stridente (un jig scapat in barca, o cutie scapata, ancora etc).

Sa ma corecteze cei mai experimentati, cei care au testat rezistenta pestilor la stress-ul undelor de sonar si tare as fi curios ce frecvente anume induc mai tare stresul si panica solzosilor ca la concursuri ma dau cu barca pe langa dusmani sa nu mai prinda nimic :headbash:

carlos 1976
senior
senior

Re: SONDA LOWRANCE ELITE 7 TOTAL SCAN

Mesaj de carlos 1976 » 17 Sep 2018, 12:09

:Atunci sper sa nu ma intalnesc vreodata cu tine la vreun concurs : :D :D :D Oricum teoria merita aprofundata.

Scrie răspuns