sonar

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Sep 2004, 09:57

normal ca distanta intre plastic si fund o reglez in functie de locul unde doresc sa evolueze plasticul
vreau plumb mai greut ca sa pot sa insist mai mult timp, intr-un singur loc, in curent
la 21 grame jigul parcurge uneori cam 1 m intre topaieli.....
te intreb din nou, ai prins cu dropshot cu plasticul sus ?

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 22 Sep 2004, 10:03

Am folosit Drop Shot numai in Razelm, in zone cu "tufe". Dar niciodata cu soft bait-ul atit de sus. Distanta maxima a fost de 50 de cm intre plumb si cirlig, cu o evolutie "marunta" (10-20 cm).
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Sep 2004, 19:27

o frecventa mai mare aduce dupa sine o senzitivitate mai buna
asta inseamna o definitie mai buna a fundului, structurilor, a obiectelor din apa - pesti sau nu
aceste avantaje sunt urmate insa de dezavantaje: un unghi de con mai ingust, ceea ce inseamna o suprafata mai mica acoperita

uneori nu-i rau deloc, daca pescuiesti in ape de peste 10 m adancime, un con cu diametrul 2-3 m pe fund este suficient
vezi exact ce ai sub barca, si mai detaliat

sonarul meu - Humminbird Fishfinder 565 - are un transducere care emite in doua frecvente, si emite practic in doua conuri de unghiuri diferite:

- un con cu acoperire mica - 19 grade- dar care furnizeaza informatii detaliate intr-o fereastra in care vezi in timp real ce se intampla sub barca
este atat de sensbili incat imi vad in timp real jigul cum coboara sub barca, si vad daca trece vreun peste exact pe sub mine

- un con cu acoperire mai mare - 60 grade - pentru a depista eventualii pesti mai departati de barca - si atat !

parerea mea ? - conteaza foarte mult fereastra de timp real si o definitie si acuratete cat mai mare in ceea ce priveste informatiile furnizate
depinde insa cate de adanci sunt apele in care pescuiesti....
Ultima oară modificat 25 Sep 2004, 20:20 de către danr, modificat 1 dată în total.

szleventee
junior
junior

portabil?

Mesaj de szleventee » 22 Mai 2009, 14:53

danr,

As vrea sa-mi cumpar si eu un Humminbird 565. Pe siteul lor am vazut ca este si model portabil. Acesta in ce difera de cel normal? Merita oare sa cumpar modelul portabil (e 249$ in loc de 199$)?

Multumesc

Scrie răspuns