Solutie pt. lipit barca!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Solutie pt. lipit barca!
De curand mi s-a dezlipit putin ruseasca la una din supape! Nu stiu ce lipici e indicat pt. lipirea acesteia! De la un magazin local mi s-a recomandat Bison Plastic, o solutie transparenta care se plastifiaza cand se usuca! Se mai poate folosi altceva? Super-Glue-ul e clar ca topeste, dar Picatura o fi buna pt. asa ceva?
eu zic sa eviti pe cat posibil adezivii plastici,tu ai nevoie de un adeziv elastic,chiar si dupa uscare,ceva gen prenadez.Am vazut ca marii producatori(brand-uri)de adezivi au scos si ei adezivi elastici,care,surpriza:au prenadez in ambalaj care se vinde acum sub diverse brand-uri.Daca ai de unde procura prenadez,eu zic ca e ok,daca rezista la incaltaminte,tre' sa reziste si la barca.
adezivul plastic va crapa in clipa in care umfli barca sau in timp.
daca nu gasesti prenadez,tin minte ca am cumparat odata Moment in tub de aluminiu si avea prenadez inauntru.
adezivul plastic va crapa in clipa in care umfli barca sau in timp.
daca nu gasesti prenadez,tin minte ca am cumparat odata Moment in tub de aluminiu si avea prenadez inauntru.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
confuzi cu aracetul,cred.de ce ar folosi toti pantofarii prenadez?ca nu tine la apa?prenadezul dupa uscare are proprietatile caiuciucului,cum sa nu tina la apa? 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
-
- veteran
Moment KRAFTKLEBER e perfect. e in genyl prenadezului si dupa uscare este elastic...adica lipitura nu taie materialul, sa-ti iasa din cap picatura...si alte chestii care se betonifica la usccare. am avut o problema asemanatoare. ai grija sa speli zona de pudra de talc, sa se usuce bine... si apoi aplici intr-un strat subtire adeziv pe ambele parti.
il lasi 10-15 min. sa se usuce, pipai cu palma. CAND NU SE LIPESTE DELOC DE MANA INSEAMNA CA S-A USCAT DESTUL APOI TII STRANS LIPITE CELE 2 SUPRAFETE. EU AM PUS NISTE DISCURI DE GANTERE PESTE ZONA LIPITA.
cum spui ca zona este la supapa..va fi mai greu sa tii suprafetele departate pan se unuca adezzivul pe ambele parti...eventual floseste scobitori betisoare , ceva...sa tii suprafetele departate pana se usuca bine adezivvul, si apoi lipesti strans..
incearca...si sa ne spui cum a fost.
il lasi 10-15 min. sa se usuce, pipai cu palma. CAND NU SE LIPESTE DELOC DE MANA INSEAMNA CA S-A USCAT DESTUL APOI TII STRANS LIPITE CELE 2 SUPRAFETE. EU AM PUS NISTE DISCURI DE GANTERE PESTE ZONA LIPITA.
cum spui ca zona este la supapa..va fi mai greu sa tii suprafetele departate pan se unuca adezzivul pe ambele parti...eventual floseste scobitori betisoare , ceva...sa tii suprafetele departate pana se usuca bine adezivvul, si apoi lipesti strans..
incearca...si sa ne spui cum a fost.
recomand prenandezul cu caldura,e cel mai bun adeziv elastic si rezista f bine la apa.
sfatul meu este sa cureti zona fff bine,sa degresezi cu un diluant bun(nu din ala de miroase a gaz,merge bine si acetona) apoi sa aplici succesiv mai multe straturi de prenandez pe ambele parti (macar doua straturi,dar sa lasi sa se usuce bine intre aplicari) si cand s-a uscat fara sa mai lipeasca la mana deabia atunci epregatit locul pt suprapunere si lipire.
daca ai grija sa nu existe impuritati atunci cand faci lipitura si cand aplici straturile de prenandez,garantat iti iese f bine.
succes la mesterit.
sfatul meu este sa cureti zona fff bine,sa degresezi cu un diluant bun(nu din ala de miroase a gaz,merge bine si acetona) apoi sa aplici succesiv mai multe straturi de prenandez pe ambele parti (macar doua straturi,dar sa lasi sa se usuce bine intre aplicari) si cand s-a uscat fara sa mai lipeasca la mana deabia atunci epregatit locul pt suprapunere si lipire.
daca ai grija sa nu existe impuritati atunci cand faci lipitura si cand aplici straturile de prenandez,garantat iti iese f bine.
succes la mesterit.
-
- senior