Siglotex (Balzer)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Teodor
veteran
veteran

Siglotex (Balzer)

Mesaj de Teodor » 26 Feb 2005, 20:30

Tot batind magazinele de pe aici am dat de produsul amintit in topic, Siglotex de la Balzer. Mai am o mulineta de echipat si acest fir mi-a atras atentia prin pretul sau: 545000 lei (vechi sau usori, cum vreti) /150 m. Firul este Hi-Vis (flame green), Dynema.
Din pacate pina acum niciunul dintre prieteni/cunostinte nu mi-a dat nici o informatie despre acest fir textil.
O parere, orice informatie e bine venita, intrucit inca stau in dubii daca sa-l cumpar sau nu.

Multumesc anticipat.

PS.
Pagina de internet a produsului este: http://www.balzer.de/de/produkte/?sub=s ... &pid=12650
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 26 Feb 2005, 20:44

Balzer-u are fire bunicele in general . nu am incercat siglotex !

Jean Scurtu

Siglotex

Mesaj de Jean Scurtu » 26 Feb 2005, 22:12

Teodor,

Daca citeai atent postarile facute pe acest forum referitoare la fire textile remarcai cele scrise de "fff"( pe care eu personal il consider ca e un pescar f. bun si stie ce vorbeste dupa cele postate de el pe forum)
referitor la un SIGLOTEX cumparat in '98 si pe care il foloseste si acum,asa ca trage concluziile.
Nu cunosc acest fir dar fiind facut din fibre MicroDyneema ca si FIRELINE cu care pescuiesc eu trebuie sa fie bun.
Poate va interveni "fff" si-ti va spune din nou parerea lui.

Jean Scurtu

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 26 Feb 2005, 22:55

Multumesc pentru remarca.
Din pacate ideea de a cauta pe forum mi-a venit dupa ce deschisesem topicul.
Totusi consider ca, un fir, nu poate fi apreciat numai prin "durata de viata" pe care FFF a scos-o in evidenta.

Probabil veti intelege mai bine nevoia de informatii, daca voi mentiona un pret pentru compartie: rola de Fireline de 110m costa 841000.
Facind un calcul simplu rezulta ca Siglotex-ul costa 3633lei/m, in timp ce Fireline-ul 7645 lei/m.
Este adevarat, ca acesta este un calcul strict economic (ca sa nu folosesc alti termeni).

Substratul topicului este de fapt: risc si cumpar un fir mai ieftin (despre care nu stiu mai nimic) sau cumpar un fir mai scump dar ale carui avantaje/dezavantaje sunt deja cunoscute.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Feb 2005, 11:51

Teodor:iti dau dreptate si te inteleg...din pacate,noi,romanii(salariati),suntem nevoiti sa urmarim si preturile,nu doar calitatea.Conteaza pentru noi raportul calitate-pret,adica fiabilitatea.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Feb 2005, 12:17

teodor,

rola de powerpro costa in State 15 USD ( 150 yarzi ), si Jean si-a manifestat intentia de a trimite in romania la costuri rezonabile
asta inseamna probabil maxim 600 mii lei pentru approx 135 m
eu n-as sta mult pe ganduri !! :lol:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 28 Feb 2005, 10:48

Teodor: "...Totusi consider ca, un fir, nu poate fi apreciat numai prin "durata de viata" pe care FFF a scos-o in evidenta..."

Este un fir fara acoperire, suplu (moale), rezistent (din toate punctele de vedere: la rupere, la nod, la razele UV, la abraziune, etc) dar putin mai gros in diam. comparativ cu firele similare ACTUALE. Datorita supletii, pentru cei care nu stapanesc bine tehnicile de lansare exista pericolul incurcarii in lanseu (peruci), mai ales cand se pescuieste cu naluci usoare cu vant din fata. Eu l-am folosit preponderent la stiuca, cu sau fara struna, dar si la crap si somn in Delta (cand am ramas fara mono, da, mi s-au intamplat si d-astea!) si n-am avut niciodata probleme. In concluzie, parerea mea e ca-si merita banii dar e incontestabil ca alte fire (din cele mentionate aici, Fireline si Power Pro) sunt peste.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 28 Feb 2005, 12:41

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Echipamentul nu e pentru light: lanseta e de 2,70/15-40g + o mulineta in concordanta - pescuit de pe mal cu jiguri/linguri grele.
Despre "peruci" nu-mi fac probleme. Fiind primul an cind folosesc textil mai mult ca sigur o sa am parte din plin de ele.
Dar... macar... sa nu ma "usture" asa tare cind o sa tai din fir. :lol:

Pe de alta parte, calculul de pret /m l-am facut gindindu-ma la ceva de genul: 'Dom'le, ai dat juma' din pret, ai luat juma' de calitate."

Totusi, consider ca, daca ajung sa invat sa folosesc ceva mai "dificil" cu atit mai usor va fi mai tirziu, trecind la un fir de calitate superioara.
Oricum, prognoza meteo imi mai acorda timp de gindire.

Fir intins!

Scrie răspuns