Asta de unde ai scos-o ?spiridusul scrie:Din pacate majoritatea modelellor actuale de la Shimano si Daiwa comercializate la un pret decent au raport de recuperare de 6 sau 6,2.
Shimano vs Daiwa
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Shimano vs Daiwa
www.pentrupescuit.ro
-
- veteran
M-am exprimat incomplet, Ilie. Corect era sa mai adaug "si care merita dupa parerea mea". Eu am luat in calcul urmatoarele modele si mi-a rezultat majoritatea:
Daiwa Lexa 6,0:1
Daiwa Procyon 6,0:1
Daiwa ballistic 6,0:1
Daiwa Aird 6,2:1
Daiwa Exceler HA 5,3:1
Daiwa Theory 4,8:1
Shimano Saros 6,0:1
Shimano Symetre 6,2:1
Shimano Stradic CI4 6,0:1
Shimano Stradic FJ 6,0:1
Shimano Rarenium CI4 5,0:1
Shimano Technium 5,0:1
Shimano Exage FC 5,2:1
Shimano Stradic FD 6,0:1
Shimano Aernos 5,2:0
Daiwa Lexa 6,0:1
Daiwa Procyon 6,0:1
Daiwa ballistic 6,0:1
Daiwa Aird 6,2:1
Daiwa Exceler HA 5,3:1
Daiwa Theory 4,8:1
Shimano Saros 6,0:1
Shimano Symetre 6,2:1
Shimano Stradic CI4 6,0:1
Shimano Stradic FJ 6,0:1
Shimano Rarenium CI4 5,0:1
Shimano Technium 5,0:1
Shimano Exage FC 5,2:1
Shimano Stradic FD 6,0:1
Shimano Aernos 5,2:0
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi va rog sunt incepator la spining, si nu stiu ce sa aleg intre o mulineta daiwa regal 30005IA sau un shimano rarenium 2500CI4. Prefer pescuitul la salau
dintre cele doua modele , cred ca mai multi am merge pe rarerium .
@ Olareanu
Va salut, si va urez bun venit pe forum!
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra, este evident: Alegerea corecta intre cele doua mentionate, este Rarenium 2500 CI4.
As fi curios care au fost criteriile de selectie care v-au determinat sa alegeti chiar intre acestea doua, fiindca intre ele sunt diferente foarte mari de: Pret, gabarit, calitate, masa, capacitate a tamburului, aplicatie practica, tehnologie, handling, (manevrabilitate), complexitate, (numar de piese), fiabilitate, etc.
Daca spuneti ca sunteti incepator la spinning, dati-mi voie va rog sa va fac o recomandare, in ideea ca veti dobandi experienta si nu veti renunta la aceasta tehnica de pescuit. Nu cheltuiti pentru inceput pe bete si mulinete ieftine, fiindca in timp, veti dori ceva mai bun si veti ajunge sa cheltuiti mai mult decat daca luati din prima scule de calitate cel putin medie. Nu sunt de neglijat nici ofertele second hand de aici de pe forum, fiindca sunt baieti seriosi care au oferte bune.
Numai bine!
Rew.
Va salut, si va urez bun venit pe forum!
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra, este evident: Alegerea corecta intre cele doua mentionate, este Rarenium 2500 CI4.
As fi curios care au fost criteriile de selectie care v-au determinat sa alegeti chiar intre acestea doua, fiindca intre ele sunt diferente foarte mari de: Pret, gabarit, calitate, masa, capacitate a tamburului, aplicatie practica, tehnologie, handling, (manevrabilitate), complexitate, (numar de piese), fiabilitate, etc.
Daca spuneti ca sunteti incepator la spinning, dati-mi voie va rog sa va fac o recomandare, in ideea ca veti dobandi experienta si nu veti renunta la aceasta tehnica de pescuit. Nu cheltuiti pentru inceput pe bete si mulinete ieftine, fiindca in timp, veti dori ceva mai bun si veti ajunge sa cheltuiti mai mult decat daca luati din prima scule de calitate cel putin medie. Nu sunt de neglijat nici ofertele second hand de aici de pe forum, fiindca sunt baieti seriosi care au oferte bune.
Numai bine!
Rew.
-
- veteran
"As fi curios care au fost criteriile de selectie care v-au determinat sa alegeti chiar intre acestea doua, fiindca intre ele sunt diferente foarte mari de: "
Eu cred ca nici un criteriu...pt ca cele 2 mulinete nu pre se "compara"...dar avind invedere faptul ca omul e la inceput are circumstante..
Eu cred ca nici un criteriu...pt ca cele 2 mulinete nu pre se "compara"...dar avind invedere faptul ca omul e la inceput are circumstante..
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
alege rarenium.. l-am avut e bun.
daiwa sub 1000 ron sunt cam slabe din punctul meu de vedere si nu isi merita banii
daiwa sub 1000 ron sunt cam slabe din punctul meu de vedere si nu isi merita banii
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
Eu dețin Daiwa aird modelul vechi și la 80$ își merită cu prisosință banii,am tras de ea trei sezoane si a scos ceva pești
In primul rând raportul de recuperare sa fie între 4.8 - 5.3 iar apoi orientează-te la mărimi (Shimano 2500=3000, Daiwa 2500). Lasă forța de frânare (la Shimano dacă iei cu S in coada o sa o vezi mai mică)ca scoți orice șalău , stiuca sau avat și cu 2,5kgf. Rareniumul este prea firav pt șalău/știuca iar Balisticul respectiv nepotrivit. La Shimano vezi și tu TwinPiwer/Biomaster/Sustain iar la Daiwa îți spune Dl Vali 

- stefanflorin
- veteran
sunt sigur ca in cei 7 ani care au trecut de la deschiderea topicului, initiatorul a luat o decizie buna 

Urasc atarnatorii!