discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Sorin
- Moderator

Ati pescuit careva cu acest fir la spinning?Ce parere avetzi?
L-am vazut la Gipo , mi-a placut cum se prezenta ( memorie scazuta , elasticitate destul de redusa) , dar am o mare rezerva in ce priveste culoarea .....e atat de puternic albul ala incat am senzatia ca pescuind cu asa ceva e ca si cum i-as baga peshtelui lanterna-n ochi si l-ash soma sa spuna tot

.....oare un lider de fluorcarbon ar rezolva neajunsul?
-
Adi_
- veteran

@Sorin
Eu folosesc Trabucco River Trout care are si asta culoare alba. Adica e alb alb.

Dar sa stii ca l-am folosit cu succes la clean si pastrav. Am prins si avat, biban si stiuca.
Pai daca pastravul si cleanul nu s-au speriat de el, eu cred ca e bun.
ps. nu am folosit leader.
pps. eu am de gand sa-mi iau Trilene Sensation, culoare clear. De asta ce stiti?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
bogdans
- senior

"shimano super white" suna a pasta de dinti
Trilene-ul e meserias Adi, doar ca-i un pic mai scump, am vazut si eu la 250 mii/ 150m la Arrow, si ai grija la dimensiunile americane de pe rola (grosime- 0.0.."..sa-i ia dracu' cu inchii lor) in caz ca nu au si cele europene ca s-ar putea sa iei vreo tzapa si sa iei unul gros cum am luat eu de 0.35 , tot Trilene(si o rola de 400 yds). Eu m-am luat dupa fortza si m-am gandit ca un fir american la 14 lbs (cam 7 Kg) nu poate fi mai gros de 0.25,ca pe facaturle noastre scrie ca tine 10-12 Kg unul de 0.25, dar uite ca este
Dar e bun la somn

-
Michael
- Moderator

Un prieten si-a cumparat acelasi Trabucco River Trout,este alb-alb,ca si firul Shimano despre care se vorbea.Eu am avut rezerve in a-l cumpara,parca era prea vizibil.Insa-surpriza...cand am iesit la pescuit,prietenul m-a chemat sa-mi arate ca in clipa in care firul ajungea in apa,nu mai era vizibil,parca disparea

In plus,e fara memorie si fara elasticitate.Banuiam eu ca are o smecherie,ca doar nu faceau cei de la Trabucco fir care sa sperie pastravul...

Ma duc sa-mi cumpar si eu,e super.

-
costica_fishing
- veteran

-
Michael scrie:Un prieten si-a cumparat acelasi Trabucco River Trout,este alb-alb,ca si firul Shimano despre care se vorbea.Eu am avut rezerve in a-l cumpara,parca era prea vizibil.Insa-surpriza...cand am iesit la pescuit,prietenul m-a chemat sa-mi arate ca in clipa in care firul ajungea in apa,nu mai era vizibil,parca disparea

In plus,e fara memorie si fara elasticitate.Banuiam eu ca are o smecherie,ca doar nu faceau cei de la Trabucco fir care sa sperie pastravul...

Ma duc sa-mi cumpar si eu,e super.

Am si eu o rola din asta (de 0,16). Super matasos, parca usor siliconat, memorie 0. Insa imi pare cam elastic.
L-ati incercat la jiguri?
near the beer
-
todi
- veteran

-
Ca si allround, super elastic la diametre mici
Numai bine!