Shimano Seido 2500FA joc al manetei

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
real_mc
utilizator nou
utilizator nou

Shimano Seido 2500FA joc al manetei

Mesaj de real_mc » 20 Dec 2009, 13:47

Buna ziua,

Am cumparat un Seido 2500FA si maneta, cand tin fix tamburul si axul, are un joc de cca 2 cm... Nu este foarte important, dar pe mine ma cam deranjeza.

Am verificat alt exemplar si are acelasi "defect"...

Este cineva care stie cum poate fi reglat acest joc ?? Daca da, puteti posta aici ? Multumesc anticipat.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Dec 2009, 15:52

2cm???Esti sigur ca nu milimetrii?Daca este vorba de 2 cm este f mult,si n-am vazut pina acum vreo mulineta sa aiba asa joc..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 20 Dec 2009, 16:17

2cm? :? N-are cum. :? :roll:
Explica mai bine despre ce e vorba.
Am avut in mana modelul 2500FA si nu am observat un astfel de joc. :?

real_mc
utilizator nou
utilizator nou

rectific

Mesaj de real_mc » 21 Dec 2009, 10:36

Mii de scuze. 2-3 milimetri. Am desurubat "surubul" care tine maneta si observ ca jocul este intre axul manetei (patrat) si orificiul unde se baga.

Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Blue_Fox » 27 Dec 2009, 22:53

Ce ai constatat tu acolo e o problema iremediabila si vine ca un compromis la aceste mulinete...
Daca vrei o mulineta fara joc in manivela trebuie sa iti indrepti privirea spre piata japoneza si la modelele de la twin power in sus, care prezinta manivela "thread-in" adica care se insurubeaza in axul principal si astfel rezulta jocuri mai mici nu zero cum sustin aia de la shimano ;) ca zero jocuri e imposibil in era noastra tehnologica...

Chiar si asa ma surprinde ca e joc de 2-3mm, pt ca am avut pana acum de la shimano technium stradic si acum twin power si niciuna nu avea un joc chiar asa de mare...
Life's short, so live the most of it!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Dec 2009, 01:07

Poti trai si cu jocu ala linistit ! Ii specific as putea spune !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Dec 2009, 07:24

Daca ai grija de mulineta sa nu intre praf ,nisip ,namol,sa n-o fortezi din angrenaj fara rost(in agataturi tragi cu mina de fir,nu din lanseta si mulineta),s-o gresezi o data la 1-2ani,jocurile alea nu iti vor influenta cu nimic mulineta.Spun asta pt ca am folosit exage la feeder,unde mulineta este mult mai solicitata,si merge si acuma f. bine.Daca esti genul perfectionist,care doreste jocuri minime in angrenaje si manivela,atunci asta costa f mult...

.

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 28 Dec 2009, 08:11

M-am lovit si eu de problema asta, si cu Seido si cu alte modele.
Nu sunt mare perfectionist, sunt constient ca lucrurile bune costa, dar jocul acesta devine deranjant, mai ales la salau la jig.
M-am gandit ca o solutie ar fi decuparea unei bucati subtiri de tabla,
tabla care trebuie introdusa in patrat odata cu axul manivelei.
Ideea mi se pare buna, insa nu am incercat-o niciodata :D
Poate ar vreunul dintre voi mai mult timp liber, o pune in practica si ne spune daca merge...

ps. una dintre mulinetele cu un joc ff mic in axa manivelei este controversata SS Tournament. Constatare facuta pe pielea mea.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Dec 2009, 08:16

Este cea mai la indemina metoda,si nu vad de ce nu ar merge.O alta varianta ar fi sa apelezi la un atelier care in dotare freza si strung si sa iti faci la comanda un ax hexagonal exact pe cota atent masurata cu sublerul.

.

octa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de octa » 09 Feb 2010, 20:48

am si eu o seido 2500 RA cu frana pe spate si nu are joc.Merge f bine.Sper sa nu iti faca probleme pe viitor.

Scrie răspuns