Shimano Seido 2500FA joc al manetei
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Shimano Seido 2500FA joc al manetei
Buna ziua,
Am cumparat un Seido 2500FA si maneta, cand tin fix tamburul si axul, are un joc de cca 2 cm... Nu este foarte important, dar pe mine ma cam deranjeza.
Am verificat alt exemplar si are acelasi "defect"...
Este cineva care stie cum poate fi reglat acest joc ?? Daca da, puteti posta aici ? Multumesc anticipat.
Am cumparat un Seido 2500FA si maneta, cand tin fix tamburul si axul, are un joc de cca 2 cm... Nu este foarte important, dar pe mine ma cam deranjeza.
Am verificat alt exemplar si are acelasi "defect"...
Este cineva care stie cum poate fi reglat acest joc ?? Daca da, puteti posta aici ? Multumesc anticipat.
- semlecangheorghe
- veteran
rectific
Mii de scuze. 2-3 milimetri. Am desurubat "surubul" care tine maneta si observ ca jocul este intre axul manetei (patrat) si orificiul unde se baga.
- Blue_Fox
- utilizator constant
Ce ai constatat tu acolo e o problema iremediabila si vine ca un compromis la aceste mulinete...
Daca vrei o mulineta fara joc in manivela trebuie sa iti indrepti privirea spre piata japoneza si la modelele de la twin power in sus, care prezinta manivela "thread-in" adica care se insurubeaza in axul principal si astfel rezulta jocuri mai mici nu zero cum sustin aia de la shimano
ca zero jocuri e imposibil in era noastra tehnologica...
Chiar si asa ma surprinde ca e joc de 2-3mm, pt ca am avut pana acum de la shimano technium stradic si acum twin power si niciuna nu avea un joc chiar asa de mare...
Daca vrei o mulineta fara joc in manivela trebuie sa iti indrepti privirea spre piata japoneza si la modelele de la twin power in sus, care prezinta manivela "thread-in" adica care se insurubeaza in axul principal si astfel rezulta jocuri mai mici nu zero cum sustin aia de la shimano

Chiar si asa ma surprinde ca e joc de 2-3mm, pt ca am avut pana acum de la shimano technium stradic si acum twin power si niciuna nu avea un joc chiar asa de mare...
Life's short, so live the most of it!
- semlecangheorghe
- veteran
Daca ai grija de mulineta sa nu intre praf ,nisip ,namol,sa n-o fortezi din angrenaj fara rost(in agataturi tragi cu mina de fir,nu din lanseta si mulineta),s-o gresezi o data la 1-2ani,jocurile alea nu iti vor influenta cu nimic mulineta.Spun asta pt ca am folosit exage la feeder,unde mulineta este mult mai solicitata,si merge si acuma f. bine.Daca esti genul perfectionist,care doreste jocuri minime in angrenaje si manivela,atunci asta costa f mult...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
M-am lovit si eu de problema asta, si cu Seido si cu alte modele.
Nu sunt mare perfectionist, sunt constient ca lucrurile bune costa, dar jocul acesta devine deranjant, mai ales la salau la jig.
M-am gandit ca o solutie ar fi decuparea unei bucati subtiri de tabla,
tabla care trebuie introdusa in patrat odata cu axul manivelei.
Ideea mi se pare buna, insa nu am incercat-o niciodata
Poate ar vreunul dintre voi mai mult timp liber, o pune in practica si ne spune daca merge...
ps. una dintre mulinetele cu un joc ff mic in axa manivelei este controversata SS Tournament. Constatare facuta pe pielea mea.
Nu sunt mare perfectionist, sunt constient ca lucrurile bune costa, dar jocul acesta devine deranjant, mai ales la salau la jig.
M-am gandit ca o solutie ar fi decuparea unei bucati subtiri de tabla,
tabla care trebuie introdusa in patrat odata cu axul manivelei.
Ideea mi se pare buna, insa nu am incercat-o niciodata

Poate ar vreunul dintre voi mai mult timp liber, o pune in practica si ne spune daca merge...
ps. una dintre mulinetele cu un joc ff mic in axa manivelei este controversata SS Tournament. Constatare facuta pe pielea mea.
- semlecangheorghe
- veteran