Shimano Rarenium vs Shimano Biomaster

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tali
veteran
veteran

Shimano Rarenium vs Shimano Biomaster

Mesaj de tali » 14 Mar 2013, 11:13

Asa cum apare si in titlu ma intereseaza pareri ale detinatorilor acestor mulinete. Vreau sa-mi achizitionez una dintre ele si nu stiu care, cu ochiul imi face Biomasterul dar e cam cu 200lei in plus fata de Rarenium. Am vaz ca are in plus fata de Rarenium sistemul X-Ship merita aceasta diferenta in bani. Astept parerile voastre. Multumesc

anem
veteran
veteran

Re: Shimano Rarenium vs Shimano Biomaster

Mesaj de anem » 14 Mar 2013, 11:45

Intamplarea face sa am de-a face cu ambele mulinete. Biomaster-ul il am eu (de 2500) iar Rarenium-ul il are amicul cu care am iesit la pescuit toata iarna (de 4000). Nu ma voi pune sa fac compuneri pe seama celor doua mulinete … iti spun doar ca ambele mulinete sunt foarte OK si nu au cum sa te dezamageasca. Asa cum o spune si pretul, Biomaster-ul mi se pare ca e peste Rarenium ... pe langa faza cu X-Ship-ul (care se simte cat de cat dar nu te astepta la minuni) mi se pare ca Biomaster-ul e mai bine inchegat, il simti mai bine in mana si da senzatia unui ansamblu unde totul e la fix fara nici cel mai mic joc (o am doar de vreo 2 luni cu vreo 14 partide la activ dar a prins multi pesti in conditii grele). As mai pomeni si faptul ca la Biomaster manivela se infileteaza direct in corpul mulinetei si chestia asta se simte, eliminandu-se orice urma de joc in zona aia.

Eu as merge pe mana Biomaster-ului dar nici Rarenium-ul nu te va dezamagi sub nici o forma.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 14 Mar 2013, 12:04

are un prieten rarenium si are manivela care se insurubeaza in corpul mulinetei. Ms mai astept si alte postari

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Mar 2013, 12:28

tali scrie:are un prieten rarenium si are manivela care se insurubeaza in corpul mulinetei. Ms mai astept si alte postari
Ai dreptate in privinta manivelei Rarenium-ului ... scuze, greseala mea. Nu stiu din ce cauza eram convins ca nu se insusurubeaza direct in corp.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Mar 2013, 12:38

Io mai am Biomasteru , tot 2500 ,Rarenium l-am dat , era prea lent pentru necesitatile mele . Aceasi parere , Biomasteru se simte mai sigur , insa tine si Rarenium la tavaleala , tipu la care l-am dat pescuieste mai strans decat mine si cu greutati mai mari si bete mai rigide ,o scos si ceva pesti frumosi .

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 14 Mar 2013, 13:36

eu am biomaster 4000 mi se pare o mulineta foarte buna si tzapana :) de cealalta nu stiu ca nu am avut-o
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 14 Mar 2013, 13:42

Studiind schemele celor doua mulinete vad ca Biomaster are un rulment sub tambur fata de Rarenium si un rulment in spatele pinionului. Spuneti-mi ce fac acesti doi rulmeti, ce imbunatatiri in functionarea mulinetei au?!

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 15 Mar 2013, 09:04

nimeni nimic?

cristobal
senior
senior

Mesaj de cristobal » 15 Mar 2013, 09:46

diferenta majora intre cele doua este greutatea. rarenium este foarte usoara, avand corpul din ci4, iar la biomaster e din aluminiu. eu pe acest criteriu m-as ghida in primul rand. daca luam ca exemplu modelul 2500, rarenium are 200gr, iar biomaster 265. altfel echilibreaza un ansamblu.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 15 Mar 2013, 13:37

greutatea nu e un factor hotarator ci angrenajele si dispunerea rulmentilor

Scrie răspuns