Shimano Rarenium CI4 4000

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Apr 2011, 11:48

christianpindichi scrie:Salut
il am si eu pe ci4 din iarna; pe cel de 2500. e ok , insa nu ceva senzational.in nota obisnuita a stradicului, doar mai usor ca seriile precedente datorita materialelor folosite.
sa-l stapanesti sanatos oricum!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bicicleta tot bicicleta ramine , chiar daca e mai usoara ... :lol:

Sa "te dai "sanatos mult timp cu ea Sorine ...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 21 Apr 2011, 11:49

vali stratonov scrie: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bicicleta tot bicicleta ramine , chiar daca e mai usoara ... :lol:

Sa "te dai "sanatos mult timp cu ea Sorine ...
:))))))

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 23 Apr 2011, 22:05

Acum 3 saptamani am achizitionat si eu un Rarenium de 2500......este o mulineta incredibil de usoara si totusi are si putere, merge destul de usor, insa sunt curios la ce specie de peste o folosesti pe cea de 4000?.........si curios de pretul pe care l-ai platit pentru ca eu am gasit-o la un super pret in Germania :)

Fir intins si sa o stapanesti sanatos!!!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 23 Apr 2011, 23:07

Mersi Mihai :wink:
Tot din Germania am luat si eu Stradicul, la 160 euro, am gasit si Rarenium la 150 euro si cu tambur de rezerva, dar am optat ptr stradic :)
Marimea 4000 o folosesc la orice specie, are doar 260 gr si se echilibreaza foarte bine cu un speedmaster 2,70m 50-100 gr :wink:
Numa' bine.

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 24 Apr 2011, 11:33

bravo sa o stapanesti sanatos, te-am intrebat pentru ca preturile in Germania sunt sub cele din America(adica eu am luat-o in 120 de euro pe cea de 2500) si chiar daca economisesti doar 50-100 roni, sunt buni si aia 2-3 voblere :D sau un "sac de twistere" :D ........si mai sunt curios de ceva :D .......de ce ai ales Stradicul in locul Rareniumului, pentru aspectul estetic sau ceva in plus?......ca eu am inteles ca e aceeasi mulineta, doar ca este destinata pentru piete din zone diferite si in plus Rareniumul are si un tambur de rezerva, adica este ceva.....in legatura cu aceasta mulineta de 4000, oare merge pentru somn sau pescuitul heavy?......nu stiu intre ce sa aleg intre asta sau Ryobi Zauber de 4000

Fir intins :D

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 24 Apr 2011, 12:45

Daca aduceam stradicul din sua ieseam la 820 ron ( 220$ + comision), asa am iesit la 650 ron :wink:
Initial am ales Rarenium, am gasit doar review-uri pozitive, dar am gasit un lucru care nu mi-a prea placut, intr-un review foarte amplu, mulineta fiind testata timp de 2 luni cu tot felul de fire, pesti, etc.
Ce nu mi-a placut a fost ca a zis persoana respectiva ca in momentul inteparii unui peste mai "rasarit", se aude cum "joaca" tot ansamblul franei, adica se aude un zgomot ca si cand se misca ceva inauntru... cam asa s-a exprimat...
Cum la stradic inca nu am gasit ceva sa nu-mi placa, ( in trecut am avut si stardic FB), m-am hotarat s-o iau pe asta chiar daca nu are tambur de rezerva, pun pe ea un fir Daiwa Samurai 30 lb si ala e bun la toate, asa ca nu mai trebuie sa schimb :) Stradic 4000 recupereaza 93 cm de fir la o tura de manivela, Rarenium recupereaza 77 cm...
Raportul de rec e 5.8:1 la Stradic, la Rarenium e 4.8:1...
Cam asta e, oricum astea sunt lucruri minore zic eu, ambele sunt foarte bune, dar am ales asta ca seria stradic are un oarecare renume in spate :wink:
Numa' bine si fir intins!
Paste Fericit :wink:

Scrie răspuns