Shimano Nexave

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dori
senior
senior

Shimano Nexave

Mesaj de dori » 02 Feb 2013, 14:26

Salut!

Care-i deosebirea intre Shimano-ul Nexave FB si FC, observ in primul rand pretul, dar ... in afara de gramaj si capacitatea fir nu vad alta deosebire, sau este ?

Ma intereseaza pentru un Cormoran Black Bull HC, 1-12 gr, clean sau echivalentul, pana-n 2-3 milioane, vreau sa mai iau si niste Hornet-uri (s-au scumpit iar :wallbash: ), pentru Hornet as mai avea ~250 ron.

Spor si numai bine!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

octavio79
senior
senior

Re: Shimano Nexave

Mesaj de octavio79 » 02 Feb 2013, 14:45

Sunt asemanatoare.La modelul FC precum la toate modelele noi au modificat buza tamburului pt o mai buna desfasurare a firului.Foarte asemanatoare e si Sienna numai ca nu are tambur de rezerva.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 02 Feb 2013, 15:29

Linia A mulinete FA si bete AX erau indestructibile aici se putea vorbi de un adevarat raport pret fiabilitate. Eram cu un prieten in delata si i-am dat comboul de genratie A Nexave (FA2500 cu AX210 10-30 2 bucati, fir 15 lb PowerPro) sa traga sa de el sa-l rupa in pescuit (nu in menghina) si a rezistat totul cu stoicism aruncari cu sarcini mult mai mari slider de 10cm, tras din mulineta pestii nu din bat, blocare picap in lanseu si alte chestii ncare normal nu se fac, l-am scapat la Stanca Costesti in apa din jos de baraj l-am recuperat si a mers perfect si dupa cca 6 ore cand comboul a fost submarin. A fost un combo intradevar allaround care nu m-a lasat la greu.
Eu le-am luat de la magazinul GIPO Gara de Nord 2006 in mai iar in prezent este la un amic care s-a apucat de spining si il pescuie si acum fara probleme. Deci seria A Nexave a fost ok din toate punctele de vedere in clasa ei cu cionditia sa fie curatata si gresata cu trebuie.
La vremea aia mulineta avea culoare care batea in Stella se asorta ok la bat.
Mulinetele din seria Nexave FB si FC par plastifiate fragile vopsite cu un albastru ieftin si cu siguranta nu le-as trece prin ce a trecut mulineta de seria FA. Daca la Stella este evolutie aici vad involutie. Din seria P4 (low cost) atunci era parca numai Exage nu sunt sigur pe cand acum sunt Seido, Exage, mai nou Aernos deci Nexavele a mers in jos sau nu a mai urcat.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 02 Feb 2013, 16:32

Salut!

Multumesc pentru raspunsuri. O sa caut un FA. Ultima mulineta mi s-a stricat cand am incercat s-o curat - era plasticata (nu era cine stie ce marca desi m-a costat >100ron).

SPor si numai bine!

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 02 Feb 2013, 17:45

Uita-te si pe la ryobi ecusima. S-ar putea sa-ti placa si cred ca este mai buna decat nexave, asta ca sa nu-ti mai spun de clonele Zauber care sunt f bune si mai ieftine ca zauberul. Gasesti aici pe forum multe informatii folositoare despre aceste mulinete.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 14 Feb 2013, 09:13

Salut!

Am incercat ieri un Nexave de 1000, o Seido si o Sienna, insa, doar aspectul mi-a placut. Nu ma pricep la mulinete, dar.. e ok sa fie un stopaj de 1 secunda atunci cand mulinezi ?

Spor si numai bine!
Fir intins!

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 02 Mar 2013, 20:52

Salut!

Se poate inchide. Multumesc !

Spor si numai bine ! Fir intins!

Scrie răspuns