Shimano Nasci 3000

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Vegas_75
veteran
veteran

Shimano Nasci 3000

Mesaj de Vegas_75 » 05 Ian 2012, 12:07

Salutam !

A pescuit cineva cu o mulineta de acest tip , Shimano Nasci 2500 sau 3000 , o fi ceva de capul lor ?

Am inteles ca ar avea baie de ulei si merg foarte lin si sunt bunicele dar m-ar ajuta cateva pareri ale celor care le-au folosit sau le stiu indeaproape.

Multumesc anticipat !

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 05 Ian 2012, 12:43

Am eu de 3000, merge foarte fin, are capac pentru ungere "Easy maintenance" frana este foarte fin reglabila, are ceva forta (8kg daca tin minte bine). Carcasa din grafit si partea din spate din aluminiu pare foarte rezistenta.
Un mare MINUS - nu are tambur de rezerva si nici nu se gasesc sau daca stii tu de unde sa iei sa imi spui si mie. S-ar putea potrivi tamburul de la Tehnium dar cu tot cu capacul de la frana.
Pacat pentru ca ar fi promitatoare altfel :(

Vegas_75
veteran
veteran

Nasci

Mesaj de Vegas_75 » 05 Ian 2012, 13:14

Iti multumesc de raspuns , mi-am comandat un 3000 astazi dupa ce am citit cateva review-uri (destul de putine am gasit) si cred ca raportul calitate pret este unul bun.

Sincer eu pescuiesc de putin timp la spin (un an si ceva aproape doi) si nu simt inca nevoia unui tambur de schimb intrucat pescuiesc cam pe aceleasi ape si 75% la stiuca si 25% la salau si firul textil de 0.18 mm e singurul folosit in ambele situatii. La salau zice-se ca trebuie mai multa finete insa dau rar si nu ma mai complic cu tambur schimb. Daca as fi dat si la biban, clean sau avat poate ca trebuia cu totul alta mulineta ca marime si cu totul alta lanseta dar inca nu e cazul.

Maine cand o primesc o sa scriu doua trei pareri , asa la rece despre mulineta.

amon4mzq
junior
junior

Buna seara

Mesaj de amon4mzq » 05 Ian 2012, 22:59

As avea si eu o nelamurire cu un Shimano Nasci 2500 FA, galetul lucreaza cu minirulment in interior sau pe bucsa ?
Va multumesc anticipat, stima!

Vegas_75
veteran
veteran

Shimano Nasci 3000

Mesaj de Vegas_75 » 06 Ian 2012, 11:28

Am primit azi mulineta , e o Nasci 3000 si pot sa spun ca arata OK , nu e ceva spectaculos sa cazi pe spate insa e decenta , bine inchegata , nu are tambur rezerva ci doar saibe si saculet de panza inscriptionat Shimano si , cel mai important, ruleaza frumos , foarte fin si silentios. Marimea 3000 este corespondenta fidela marimii 2500 de la Daiwa , stiu ca nu e o noutate dar am zis sa amintesc si asta. La galet nu ma bag ca nu umblu in mulinete de fel , asa ca o sa verific pe schema tehnica daca are rulment sau bucsa, insa as inclina catre bucsa mai degraba dar o sa verific. Se vede ca in partea de jos a carcasei are baie de ulei ceea ce ii va asigura o functionalitate buna mai mult timp fara sa se umble la mulineta (chiar ma gandeam de ce nu are si bidonasul de ulei inclus in cutie ...).

Are 3 ani garantie de la normark cu certificat , deci in limita unui buget de pana in 400 lei ptr o mulineta noua si cu staif este una dintre alegerile bune care nu cred sa dezamageasca. Marimea 3000 de la Shimano este cea cu care ma impac cel mai bine (e fix ca 2500 de la Daiwa desi ma repet) , intrucat 2500 e putin prea mic ptr mine.
Singurul lucru cu care trebuie sa ma obisnuiesc este pick-up-ul , eu fiind obisnuit cu cel de la Daiwa care e putin mai gros (de fapt e o teava) , cel de la Shimano e ceva mai subtire (plin pe dinauntru) insa e chestie de gust ; si deasemenea lipsa tamb de rezerva desi personal l-as fi folosit f rar.
Recomand aceasta mulineta pentru raportul calitate pret OK. Maine voi merge pe o balta si o sa o pot incerca si in drill sper eu ca sa vad mai bine de ce e in stare pe campul de lupta.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 06 Ian 2012, 16:52

Sunt curios daca te prinde primavara cu ea.... :roll:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Ian 2012, 17:41

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 08 Ian 2012, 22:23

Fratilor, printr-un concurs sa zicem fericit de imprejurari m-am trezit cu doua bucati si identice in decurs de trei zile , ambele de 3000 (macar daca era una de 2500 sau ma rog ...) !!! Una mi-e asadar de ajuns mie si pe una o marit !
Spor !

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 09 Ian 2012, 16:07

Pai de ce nu pui doua mulinete pe batz? Una pentru lansare, alta pentru recuperare! :D
Sau dai la manivela cu 2 maini, iar prietena ta tine batzul! :D

Vegas_75
veteran
veteran

..

Mesaj de Vegas_75 » 09 Ian 2012, 18:28

fsandor

Tu te tii de glume dar eu am vb serios , insa nu ma supar . Ideea desi e haioasa , a fost pusa deja in practica intr-o anume forma de japonezi desi n-ai crede.
Au scornit ei o lanseta cu o singura mulineta (parca asa era daca imi aduc bine aminte) dar acea lanseta avea 4 varfuri in acelasi timp montate sub forma de evantai si dadeau in 4 directii diferite cu 4 naluci diferite in acelasi timp (cred ca firul era cumva pus in 4 pe mulineta). Si astfel periau apa. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat cand aveau captura , cam ce peruca ar fi iesit de acolo , sau daca aveau 2 sau 3 capturi in acelasi timp ha ha ha .
E pus si pe aici pe undeva link-ul de pe youtube cu acei pescari haiosi si fff inventivi, poate l-ai si vazut deja.

Scrie răspuns