Shimano Biomaster vs Sustain vs Vanquish

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andreisavin
veteran
veteran

Re: Shimano Biomaster vs Sustain vs Vanquish

Mesaj de andreisavin » 20 Mai 2015, 18:09

@Zamfi Exact la acea mulineta ma tot gandesc de cand a pus-o omul la vanzare.
@Gogol Sincer mie betele Favorite mi se par cel mai bun raport pret calitate.Am avut o Varita si am fost foarte multumit de ea.Plus ca betele le schimbi mai des decat mulinetele si prefer sa am o mulineta buna pe care ma pot baza si un bat pe care sa il simt comod in mana.
Singurul motiv pentru care as lua Sustain si nu Biomaster este pentru Magnumlite Rotor.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mai 2015, 18:54

@andreisavin
Pai ...ce sa zic :lol: Un Biomaster 2500 jdm este 850 lei .Un Sustain 2500 Fg este 850 lei. Ambele facute in Malaezia. Preturi de forum vorbesc ,dar pentru mulinete noi :!: Banuiesc ca nu ai de gand sa le cumperi din magazine ca ...e pacat! :lol: Vanquish este facuta in Japonia si nu este forjata din cate stiu eu . Probabil ca la o discutie cu Cosmin mai poti obtine un mic discount . Sau poate nu.Nu ma bag eu sa vand mulineta omului si nu-i fac publicitate . Asta doar ca sa-ti analizezi optiunile :P E clar ca nu dai gres cu nici o mulineta din cele enumerate de tine.Succes.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Mai 2015, 19:05

andreisavin scrie:Salut.Ma intereseaza achizitia uneia dintre aceste mulinete pentru pescuit la salau/stiuca.Dimensiunea va fi de 2500 sau 3000 in cazul Vanquish.Mulineta va face pereche cu o lanseta Favorite Vizor 2.10m mh 7-28g(113g greutate) sau cu un Dragon X-Treme Spinn18 2.10m 3-18g(110g greutate).Combinatia va fi folosita doar la jig.Va rog sa ma ajutati cu un sfat in alegerea combinatiei potrivite.

Omul va intrebat care dintre cele trei mulinete este mai potrivita pentru pescuitul stiucii si salaului la jig.Pe o lanseta data pina intr-un oz.Parerea mea pur subiectiva este ca pentru un pescuit exclusiv pe jig nu ai nevoie de raport mic de recuperare si fortza ci este mai potrivita o mulineta de viteza,si asta din doua motive:
1.Gumele nu opun rezistenta prea mare la recuperare(vorbim de gume normale ,nu gigantisme)
2.La jig sant multe situatii cand rapitorul sta pitit la distanta pe ceva prag ori butuc si doar in zona respectiva sant atacuri.O viteza mare de recuperare ajuta sa nu pierzi timp inutil si sa arunci cat mai repede naluca in ''zona fierbinte''

Cred ca un stradic cu raport 6la1 ar fi cel mai nimerit pt. astfel de pescuit,dar poate fi si sustain sau alta serie care are modele pe raportul asta de recuperare.E dooar o parere..

Daca se merge pe fire subtiri japoneze unde trebuie finete la frana, atunci neaparat sa aiba rulment la tambur..''floatinh shaft'' sau cum naiba l-a botezat comercialul lor..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mai 2015, 22:35

Fiecare cu stilul lui.Eu nu agreez rapoarte mari de recuperare.Chestie de gust. :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

andreisavin
veteran
veteran

Mesaj de andreisavin » 21 Mai 2015, 07:33

As merge pe o mulineta cu un raport maxim de 5.2. Despre Dragon Xtreme Spinn ce parere aveti?

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 21 Mai 2015, 09:09

Prima optiune ar fi Vanquish, daca ai posibilitatea sa pui mana pe toate trei si sa le compari vei intelege de ce. A doua varianta este Biomaster, o mulineta cu un raport calitate/pret foarte bun.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 21 Mai 2015, 09:58

Certate, modelul mai vechi a devenit o mulineta "accesibila".
Nu are rost sa dai 1500-2000 pe o mulineta in conditiile astea.

andreisavin
veteran
veteran

Mesaj de andreisavin » 21 Mai 2015, 10:50

@Dan Stefan C. Deci nu e mare inovatie rotorul de la Sustain?

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 21 Mai 2015, 11:00

Nu stiu daca este sau nu o mare inovatie, nu am pescuit cu ea (cu Vanquish si Biomaster am avut ocazia sa pescuiesc). Sustainul l-am "invartit" in magazin, insa nu imi pare superior Biomasterului.

andreisavin
veteran
veteran

Mesaj de andreisavin » 21 Mai 2015, 14:32

Se merita mai degraba sa merg pe un Twin Power model 2011 second hand?

Scrie răspuns