Shimano Biomaster SW sau FB?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

valeriu28
veteran
veteran

Re: Shimano Biomaster SW sau FB?

Mesaj de valeriu28 » 16 Dec 2016, 18:35

depinde ce-ti place. Daca se compara la pret, de ce nu se compara la calitate? personal am oscilat mult intre bio si sustain. am pipait in magazin - avea joc, am pescuit cu unul - avea joc. pe langa asta, ma enerveaza rotorul ala magnumlite, care nu imprima inertie pentru ca e prea usor. la salau s-ar putea sa fie o alegere inspirata, la orice alta specie in schimb, bio e mult mai potrivit.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 16 Dec 2016, 20:07

Multumesc la fel Valeriu!
Am gasit Sustain la noi in tara intr-un magazin, 2500 era 750 de lei la black friday, dar eu am vrut neaparat Biomaster ;)
In special la stiuca o sa-l folosesc.
Numa' bine, Sarbatori Fericite!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Dec 2016, 20:15

Am ambele mulinete.Sunt clar pentru aplicatii diferite.Asa cum Sustain nu va vedea Muresul , nici Biomasterul nu va vedea balti de salau. :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 16 Dec 2016, 20:17

Zamfi scrie:Am ambele mulinete.Sunt clar pentru aplicatii diferite.Asa cum Sustain nu va vedea Muresul , nici Biomasterul nu va vedea balti de salau. :wink:
Vede la mine stiuci pe Olt ;) :bere:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 16 Dec 2016, 22:58

Sa dea naibi! nu mai pescuim la salau cu rotoare de Al sau plastic ca au inertie :D
Hai ma baieti ca deja sunt exagerari, parca gasim din ce in ce mai multe chichite chiar si la chestii care sunt foarte reusite, inclusiv Biomasterul, cu tot cu jocurile lui. Oricum toate Shimano au jocuri, dar sub capota sunt bine realizate. Cand nu au jocuri, sunt prea grele, cand sunt grele au inertie...si tot asa.
Trebuie sa intelegem ca astea sunt produsele din ziua de azi, si sunt la preturi mult mai accesibile ca acum 8-10 ani, cand nici de Stradic nu te apropiai prea usor.
Urasc atarnatorii!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 17 Dec 2016, 05:08

stefanflorin scrie: Trebuie sa intelegem ca astea sunt produsele din ziua de azi, si sunt la preturi mult mai accesibile ca acum 8-10 ani, cand nici de Stradic nu te apropiai prea usor.
Asa e Florine, numai eu stiu cum am luat un Stradic FB acum vreo 9 ani cu 500 si ceva de lei si cate sacrificii am facut... :) Aproape un salariu.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 17 Dec 2016, 07:51

stefanflorin scrie:Sa dea naibi! nu mai pescuim la salau cu rotoare de Al sau plastic ca au inertie :D
Hai ma baieti ca deja sunt exagerari, parca gasim din ce in ce mai multe chichite chiar si la chestii care sunt foarte reusite, inclusiv Biomasterul, cu tot cu jocurile lui. Oricum toate Shimano au jocuri, dar sub capota sunt bine realizate. Cand nu au jocuri, sunt prea grele, cand sunt grele au inertie...si tot asa.
Trebuie sa intelegem ca astea sunt produsele din ziua de azi, si sunt la preturi mult mai accesibile ca acum 8-10 ani, cand nici de Stradic nu te apropiai prea usor.
Revin putin aici sa fiu pe deplin inteles:

La prima vedere, datorita greutatii mai mici, Sustain pare mult mai fragil. Pe de alta parte, rotorul fiind magnumlite, te ajuta mai mult la jigging la salau cand vrei sa controlezi foarte bine acea rotatie ( lipsa inertie datorita rotorului usor)
Personal mie nu-mi place (nu sunt pescar de salau) insa cand am pus mana pe bio, mi-a parut mult mai legata, inchegata, si da impresia de power. Rotatiile sunt mai naturale, iar pe mine ma ajuta asta la stiuca.

Apropo: roaga-l pe Dan cand il prinzi prin magazin, sa'ti arate ce am descoperit: un joc interesant la knob. Daca acelasi joc il vezi si la biomaster... ti-o dau pe a mea cadou.

Acum, fiecare cu preferintele lui. Altfel se facea un singur model de mulineta pentru toata lumea.
Evident, se poate pescui cu oricare mulineta la toate speciile, dar noi intotdeauna gasim cate o preferinta... :)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 17 Dec 2016, 08:47

Se poate ca la mulinetele pe care le-ai comparat sa fie diferente de genul asta, dar la fel exista posibilitatea ca sa compari alte doua mulinete si lucrurile sa stea invers. Nu sunt facute chiar STAS. Sunt pana la urma mulinete din gama medie, care conform caracteristicilor aspira spre modelele de top, dar cu alte costuri si alte pretentii :D Daca rulam un TP care e mai scump cu cateva sute de lei, deja vedem diferente majore la rulare, si alte standarde, asta pt. cateva sute de lei in plus. De la TP in sus, diferentele sunt mult mai mici, aproape insesizabile.
Urasc atarnatorii!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Dec 2016, 08:48

sorinB scrie:
Zamfi scrie:Am ambele mulinete.Sunt clar pentru aplicatii diferite.Asa cum Sustain nu va vedea Muresul , nici Biomasterul nu va vedea balti de salau. :wink:
Pai parca ai Biomaster.Este mulineta mea de baza pe Mures.Insa pe balti cu salau folosesc Sustain.De aia ziceam... :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 17 Dec 2016, 09:01

Zamfi scrie:
sorinB scrie:
Pai parca ai Biomaster.Este mulineta mea de baza pe Mures.Insa pe balti cu salau folosesc Sustain.De aia ziceam... :respekt:
Stiu Aline, de Biomaster ziceam de Olt ;)

Scrie răspuns