Shakespeare Fly Kit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Shakespeare Fly Kit

Mesaj de paul » 20 Mai 2005, 16:09

Salut!
Ce parere aveti despre kituri de fly-fishing Shakespeare?
Ati folosit asa ceva? Se merita cumparat?
Pretul este 1.4 mil si contine lanseta 2.40 m (3 bucati), snur (clasa 5 parca), mulineta, husa lanseta..... si cam atat, cred. Aaaa... si tippet, sau cum se numeste firul acela conic care face legatura intre snur si musca.

Ce spuneti... pentru un incepator se merita?
Multumesc!

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 21 Mai 2005, 08:04

salut paul
daca zici de kit-ul care e prezent si la noi in metro,e cam slab, de fapt e slab de tot, varga din fibra de sticla, mulineta din plastic ordinar cred, firul si leaderul ar merge.
depinde la ce vrei sa o folosesti; daca o vrei pt clean unde nu-ti trebuie echipament foarte performant ar merge, in schimb pt pastrav si mai ales lipan nu ti-o recomand.
ca sa-ti mai zik de kit............varga are manerul din burete eva, ar mai fi inelele, ma refer la cele din sarma.....nu prea am incredere in ele, nu-mi plac cum arata. pentru un incepator fara pretentii merge, in schimb daca vrei si ceva performanta iti recomand o lanseta ron thompson monterra clasa 5-6, e excelenta. mulinetele cu ceva pretentii deja ajung la cateve sute de mii , kiar milioane(eu am o mulineta fly st 500 parac si dadusem acum vreo 3 ani 300.00), snurul ron thompsone f bun, de fapt eu asta il folosesc de cativa ani si merge.....snur :wink:
aveau cei din tg. cucu la magazin anul trecut mai multe modele de lansete fly; mai intreaba acolo, ei pot sa-ti aduca daca te intereseaza
p.s eu tot de acolo am luat varga mea 8)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Mai 2005, 16:36

Multumesc pentru raspuns...
M-ar interesa ca incepator in ale fly-fishing-ului, dar parca nici sa arunc banii in vant nu-mi convine.
Raspunsul tau m-a facut sa ma mai gandesc...
Multumesc!

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 22 Mai 2005, 10:43

paul, acum sper ca mesajul meu sa nu te fi facut sa renunti la ideea de flyfishing, pentru mine ar fi stilul nr 1, mai ales la musca uscata, aproape ca s-ar putea compara cu spinningul la popper, sa vezi cleanul care se ridica dupa o uscata..................
daca vrei neaparat sa pescuiesti la musca artificiala iti zic ce mi--au recomandat si mie multe persoane , sa incerci cu lanseta de spin si buldo; eu personal nu agreez stilul asta.
intr-adevar un echipament fly e relativ scump pt buzunarele noastre, dar pt mine personal iti zik ca merita toti banii. :)

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 22 Mai 2005, 10:51

Eu iti sugerez sa iti cauti ceva second hand... daca nu vrei sa cheltuiesti mult pe echipament.Poate ca va costa ceva mai mult decat kit-ul acela, nu va fii nou,dar macar va fi mult mai bun calitativ decat acel kit. Din cat am vazut eu la kit-ul ala si firul e level ,care din cate stiu eu nu te prea ajuta ...
Inca ceva! apuca-te de flyfishing!!!!!!!! merita :D :D :D

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Mai 2005, 07:29

dream_fishing scrie:paul, acum sper ca mesajul meu sa nu te fi facut sa renunti la ideea de flyfishing,
Nu, nu am cum sa renunt.... asa cum, nu am sa renunt nici la spinning si nici la pluta (prea curand :) )
Ceea ce spuneai tu de dat la musca cu pluta buldo si lanseta de spin, stilul asta l-am incercat mai demult si foloseam chiar mai multe muste pe fir. Nu prea m-a atras nici pe mine... preferam, pana la urma sa prind cleanul la lacusta.
Probabil ca luna viitoare am sa incerc sa imi iau o lanseta, mulineta si snur de fly (tippet am deja :) )

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Mai 2005, 07:32

redkid scrie: Inca ceva! apuca-te de flyfishing!!!!!!!! merita :D :D :D
Multumesc de sfat :) Intr-un fel am inceput deja... Am folosit musca artificiala pusa pe fir mai sus de vobler si a mers de minune :) Cred ca se merita puse una-doua muste pe fir cand dai la artificiale.... Nu se stie niciodata de unde sare iepurele (pardon, am vrut sa zic pestele)

Scrie răspuns