Astazi am fost la un pescuit scurt la salau. Intrucat salaul era acoperit de ape, ne-am orientat catre un bazin cu multa vegetatie, sa cautam o stiuca. Vegetatia era crescuta pana aproape de suprafata apei. Nevand la mine decat plastice, am luat un shad firetiger care l-am infipt intr-un jig offset Owner. Ideea era sa il recuperez in asa fel incat sa lucreze pe suprafata apei. Insa in loc sa lucreze in apa venea culcat pe o parte.
Ca struna am folosit un mono de 0,5.
Ce solutii aveti in acest caz ca shad-ul sa stea in pozitia corecta in apa si sa vibreze coada?
Shad cu carlig offset
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Nu incerca sa montezi off-set pe shaduri.., nu prea merge decit pe anumite modele ..; cel mai bine pescuiesc cu viermi Relax 12 cm , lestarea o fac cu alica de plumb despicata chiar pe curbura cirligului ; am incercat sa crosetez si struna cu plumb , dar altereaza miscarea ;
Sa inteleg ca ai cautat salaii la Stinca ? Intra in Prutul mort in amonte de bac si cauta stiuca ..pot fi surprize!!!!
Sa inteleg ca ai cautat salaii la Stinca ? Intra in Prutul mort in amonte de bac si cauta stiuca ..pot fi surprize!!!!
Din viata scapa cine poate.
Pt Jedi: Tipul cu care am fost zicea ca balta are multi salai. Insa noi nu am prins nimic, asa ca am tras concluzia ca salaii erau acoperiti de ape.
Pt SBODGAN: nu aveam sacul cu naluci la mine sa pun ce vreau eu. Am incercat sa improvizez ceva cu ceea ce aveam la mine. Nu am cautat salii la stiuca. Erau mai multe bazine separate. Unul curat pe fund unde trebuia sa pescuim salau ( unde nu am prins nimic), asa ca am incercat unul plin de vegetatie si stuf unde ni s-a spus ca este stiuca. Amicul meu avea un Rapala antibradis cu care lua stiuci frumoase ( o culoare asemanatoare cu shad-ul firetigre). Eu aveam foarte putine naluci si jig-uri, am incercat sa improvizez ceva, care sa mearga cat mai la suprafata sa nu scot o caruta de iarba. De aceea am pus shad-ul pe carligul offset.
Pt SBODGAN: nu aveam sacul cu naluci la mine sa pun ce vreau eu. Am incercat sa improvizez ceva cu ceea ce aveam la mine. Nu am cautat salii la stiuca. Erau mai multe bazine separate. Unul curat pe fund unde trebuia sa pescuim salau ( unde nu am prins nimic), asa ca am incercat unul plin de vegetatie si stuf unde ni s-a spus ca este stiuca. Amicul meu avea un Rapala antibradis cu care lua stiuci frumoase ( o culoare asemanatoare cu shad-ul firetigre). Eu aveam foarte putine naluci si jig-uri, am incercat sa improvizez ceva, care sa mearga cat mai la suprafata sa nu scot o caruta de iarba. De aceea am pus shad-ul pe carligul offset.