Sfaturi pt inceput de drum

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
catalin2804
utilizator nou
utilizator nou

Sfaturi pt inceput de drum

Mesaj de catalin2804 » 05 Oct 2009, 15:23

Salutare si bine v-am gasit pe site. E primul meu post, dar am intrat de multe ori pe acest site, citindu-l. Sunt un pescar de crap, dar in lipsa de lacuri cu crap prin zona m-am gandit sa incerc sa vad cum e cu spinning-ul. Daca imi place ma voi reprofila.
Ceea ce vreau eu e sa imi cumpar un bat de spin ok. Daca o sa ma intrebati pt ce rapitor il vreau nu pot spune exact. Pt inceput nu vreau sa ma hazardez la capturi capitale ci doar sa invat tehnica. Mi-ar place sa prind clean, biban si dupa cine stie poate un avat, salau si stiuca. Nu vreau sa investesc mult pt inceput. Ca mulineta, cred ca e buna cea de la batul de match, un shimano exage 2500FA pe care tocmai am pus un fir mono de 0,15 S-force Match Trabucco. Fiindca voi pescui mai mult de pe mal (pe Suceava, Siret,Moldova), ma gandeam la un batz de 2.40 si anume la urmatorul:
http://www.baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=92
Ar mai fi si cel aqua ca pret. Oricum le voi lua mai ieftin decat pretul afisat pe site.
S-ar echilibra mulineta cu batzul?
Si pentru inceput din ce am citit m-am gandit sa cumpar urmatoarele voblere, rotative:
- 1 salmo tiny
- 1 salmo hornet
- vreo 2 buc de la cosma
- 2 rotative mepps 0 si 1
- as lua si ceva plastice pt jiguri dar nu prea stiu ce si problema e ca nu cunosc ce marime de ac trebe la un twister sau shad de exemplu.

Ca acesorii nu stiu ce sa iau. Nu stiu cum se leaga nalucile si nici nu am gasit pe net monturi pt rapitor. Se leaga direct sau se leaga cu ceva de genul quick links ca sa schimbi mai repede nu sa stai si sa tot tai si sa laegi iar?

Cam multa barbologie, dar sper sa imi dati o mana de ajutor. :)
Va multumesc.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 05 Oct 2009, 20:00

pentru inceput lanseta e ok,si voblerele sunt "clasice" pt.un incepator ca sa spun asa,nu te juca foarte tare cu rotativele fiindca iti vor omora firul in doua partide, bafta!

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 05 Oct 2009, 20:12

salut. pare ok echipamentul pt. inceput, poti sa legi rotativa sau voblerul de fir prin intermediul unei agrafe cu vartej, marime cat mai mica sau daca voblerul este marime f. mica poti folosi nodul rapala:

http://www.animatedknots.com/rapala/ind ... dknots.com
succes!

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 05 Oct 2009, 21:54

Nu uita de rotativele Meps Aglia de 00...yo si prietenii mei am prins multi cleni frumosi cu ele...mai ales in zilele cand nu prea au chef sa manance :wink:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 06 Oct 2009, 08:16

Un bat bunicel si ieftinel de la baracuda e asta:

http://www.baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=889.

Pentru restul intrebarilor citeste forumul, subiectele au fost abordate si ras-abordate.

Cheers

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 06 Oct 2009, 14:30

Salut. Daca folosesti o mulineta de calasa joasa sau medie tot timpul ai sa ai probleme cu rasucitul firului. Nu toate firele sa rasucesc la fel depinde si de calitatera lor. Au avut si altii probleme cu rasucitul firului si au gasit rezolvarea problemei inaintea noastra. Intra aici si vezi solutia Spin doctor
http://www.gardnertackle.co.uk/catalog/ ... accesories
Sa stii ca poti sa il faci singur cumparand de la oricare magazin un plumb tronconic cu vartej pe care il pilesti ca in modelul de mai sus.Poti sa iti faci mai multi de diferite greutati si nu e neaoparat necesar sa fie vopsit.
Cand ai carcei pe fir pui spin doctor si s-a rezolvat( vezi filmul)Numai bine. Mircea13 :lol:

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 06 Oct 2009, 15:03

Un plumb FARA vartej!

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 06 Oct 2009, 17:10

Salut. In magazine se gasesc gata facuti plumbi fara vartej numai cu ochet de greutati diferite de la 10gr la 5ogr inscriptionati cu gramajul. Iti alegi gramajul dorit in functie de grosimea firului folosit sau care vrei sa il descalcesti. Poti avea 2 tamburi cu fire de grosime diferita si trebuie sa pui si plumb corespunzator.
Acest plumb poate fi pilit cu pila dupa modelul de mai sus si nu o sa te coste 3 lire sterline in nici un caz ci ceva mai putin poate 1 leu.Numai bine. Mircea13 :lol:

Scrie răspuns