...sfaturi ; idei

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

...sfaturi ; idei

Mesaj de old_radu » 06 Ian 2011, 18:24

...vreau sa schimb ancorele la niste rotative
...nu as vrea sa prind noile ancore cu inel despicat si nici nu am sarma sa inlocuiesc pe cea originala
...credeti ca , daca inlocuiesc ancorele cu niste carlige duble , cu bratele inegale , voi avea multe rateuri ?
...eventuale sfaturi ; idei
Multam fain !

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 06 Ian 2011, 19:13

Eu am pescuit destul cu cu rotative care aveau ancore la care li s-au rupt cate un brat, si nu pot sa zic ca am avut multe rateuri. Pana la urma le-am schimbat. Nu e nevoie de inel, si nici de alta sarma. Dezdoiesti sarma, deasupra lestului, ridici lestul in sus, schimbi ancora, cobori lestul inapoi si indoiesti sarma la loc.
Spor la treaba! :wink:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 06 Ian 2011, 19:16

nu la toate merge :wink:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 06 Ian 2011, 19:19

La cele mai multe nu merge cum a zis iovys, cand ridici lestul, sarma ramane inca in lest si te chinui sa o dezdoi, apoi s-o indoi la loc si iese ca naiba...
Eu am mai facut cu inel despicat si n-am avut probleme...

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 06 Ian 2011, 19:33

Eventual pui un varnis siliconic(ce culoare preferi) pe ancora pe care dupa ce ai inchis inelul despicat il tragi peste inel pentru a mentine ancora in acelasi plan cu restul rotativei

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 06 Ian 2011, 19:45

Merge aproape la toate, cu exceptia celor la care nu se vede indoitura(blue fox..etc), dar si la astea poti desface ochetul de care se agata naluca de fir, il indrepti, apoi il refaci dupa ce inlocuiesti ancora. Daca esti in stare sa indoi armaturi pentru voblere, o sa fii in stare si de un ochet de ala(oricum nu sunt asa perfecte ele nici cand sunt "originale")
E mult mai usor sa pui inelul, poate de aceea majoritatea procedeaza asa, dar eu prefer sa lucrez putin mai mult :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Ian 2011, 19:47

...din pacate solutia ta iovys , nu este aplicabila .Sarma este foarte oteloasa si se rupe "instant". Am stricat deja la o rotativa si nu am sarma potrivita.
...sa bag triple (ancora) cu inel despicat se pare ca e cea mai buna solutie , chiar si fara varnis
...ma intereseaza in continuare pareri despre carligele duble ...are rost ?

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 06 Ian 2011, 20:06

Eu sincer nu prea am incredere in carligele duble astea marime mica...
N-am patit-o cu ele, dar nici nu le-am folosit, am evitat.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 06 Ian 2011, 20:06

Atunci inelul pare singura solutie.
Eu am inlocuit ancore la mai multe aglia 0 si 00, si nu am avut probleme cu sarma. Intr-adevar ramanea putin in lest, dar nu trebuia tras decat putin de ea si iesea, fara sa se deformeze tare, iar dupa ce tragi lestul inapoi pe ea, nu se mai vede deformarea(daca aceasta exista)

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 06 Ian 2011, 20:33

In urma cu ceva timp si eu am schimbat ancore la rotative. Intr-adevar nu la toate mergea desfacuta sarma. Am ales o solutie barbara, si nume: am taiat ancora veche pentru a o scoate. Am taiat ochetul ancorei noi cu un sfic, am introdus-o pe rotativa si apoi am cositorit taietura.
Bucuresti

Scrie răspuns