...sfaturi ; idei
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
...sfaturi ; idei
...vreau sa schimb ancorele la niste rotative
...nu as vrea sa prind noile ancore cu inel despicat si nici nu am sarma sa inlocuiesc pe cea originala
...credeti ca , daca inlocuiesc ancorele cu niste carlige duble , cu bratele inegale , voi avea multe rateuri ?
...eventuale sfaturi ; idei
Multam fain !
...nu as vrea sa prind noile ancore cu inel despicat si nici nu am sarma sa inlocuiesc pe cea originala
...credeti ca , daca inlocuiesc ancorele cu niste carlige duble , cu bratele inegale , voi avea multe rateuri ?
...eventuale sfaturi ; idei
Multam fain !
Eu am pescuit destul cu cu rotative care aveau ancore la care li s-au rupt cate un brat, si nu pot sa zic ca am avut multe rateuri. Pana la urma le-am schimbat. Nu e nevoie de inel, si nici de alta sarma. Dezdoiesti sarma, deasupra lestului, ridici lestul in sus, schimbi ancora, cobori lestul inapoi si indoiesti sarma la loc.
Spor la treaba!
Spor la treaba!

- stefanflorin
- veteran
Merge aproape la toate, cu exceptia celor la care nu se vede indoitura(blue fox..etc), dar si la astea poti desface ochetul de care se agata naluca de fir, il indrepti, apoi il refaci dupa ce inlocuiesti ancora. Daca esti in stare sa indoi armaturi pentru voblere, o sa fii in stare si de un ochet de ala(oricum nu sunt asa perfecte ele nici cand sunt "originale")
E mult mai usor sa pui inelul, poate de aceea majoritatea procedeaza asa, dar eu prefer sa lucrez putin mai mult
E mult mai usor sa pui inelul, poate de aceea majoritatea procedeaza asa, dar eu prefer sa lucrez putin mai mult

...din pacate solutia ta iovys , nu este aplicabila .Sarma este foarte oteloasa si se rupe "instant". Am stricat deja la o rotativa si nu am sarma potrivita.
...sa bag triple (ancora) cu inel despicat se pare ca e cea mai buna solutie , chiar si fara varnis
...ma intereseaza in continuare pareri despre carligele duble ...are rost ?
...sa bag triple (ancora) cu inel despicat se pare ca e cea mai buna solutie , chiar si fara varnis
...ma intereseaza in continuare pareri despre carligele duble ...are rost ?
Atunci inelul pare singura solutie.
Eu am inlocuit ancore la mai multe aglia 0 si 00, si nu am avut probleme cu sarma. Intr-adevar ramanea putin in lest, dar nu trebuia tras decat putin de ea si iesea, fara sa se deformeze tare, iar dupa ce tragi lestul inapoi pe ea, nu se mai vede deformarea(daca aceasta exista)
Eu am inlocuit ancore la mai multe aglia 0 si 00, si nu am avut probleme cu sarma. Intr-adevar ramanea putin in lest, dar nu trebuia tras decat putin de ea si iesea, fara sa se deformeze tare, iar dupa ce tragi lestul inapoi pe ea, nu se mai vede deformarea(daca aceasta exista)