sfat lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ad_rinus
utilizator nou
utilizator nou

sfat lanseta

Mesaj de ad_rinus » 25 Noi 2010, 16:16

in prinul rand va salut pe toti, fiind nou pe acest forum.
nu numai atat, dar, in ceea ce ma priveste , sunt incepator si in pescuitul la rapitor.
doresc sa imi achizitionez, pentru pescuitul la stiuca , o lanseta shimano diaflash 210 m ST-A.
as fi recunascator daca pescarii cu experienta in domeniu ,m-ar ajuta cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
-se preteaza lanseta genului de pescuit precizat(stiuca);
-alte aplicatii ale lansetei in spinning;
-pareri despre calitatea acesteia;
-ce mulineta ar fi potrivita pt.aceasta lanseta.

multumesc anticipat

Pelicanul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pelicanul » 29 Dec 2010, 03:05

Nu ai precizat care din Diaflash ST-A vrei s-o cumperi, ca sunt doua la 2,1 m: una are casting 7-21 g si e ML, iar cealalta are casting 10-30 g si e M. Parerea mea ca daca in baltile in care dai e marltia in general e buna cea ML daca folosesti libguri pana in 7 gr. Dar daca ai sansa sa te loveasca si o stiuca mai mare si folosesti linguri mai mari cu strune si agrafe, atunci eu zic sa mergi pe M.
E sigur buna de stiuca Diaflashul, pentru ca este fast plus ca e XT100, ceea ce la Shimano e un carbon bun.
Nu stiu cati au experienta cu aceasta lanseta de spinning avand in vedere ca e destul de scumpa la urma urmei.
Alte aplicatii: tot pentru spinning rapitor cu softbaituri.
Mulineta: depinde dupa ce peste dai ca marime: biban, stiuca, salau, somn, etc. O mulineta mica, pentur peste mai mica, una mai mare cu baitrunner pentru peste mai mare. Pe acelas blank poti pune mai multe mulinete de diferite marimi, cu diferite fire ca grosime, etc.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Dec 2010, 06:14

Mulineta trebuie sa iti echilibreze lanseta,astfel incit sa poti juca eficient si usor naluca,fara sa-ti oboseasca mina.De la Shimano,marimea cea mai potrivita este 2500-3000.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Dec 2010, 07:47

"Pe acelas blank poti pune mai multe mulinete de diferite marimi, cu diferite fire ca grosime, etc."
Cu asta nu sunt de acord cel putin la spinning nu la stationar merge, dar la spinning categoric NU. Trebuie o mulineta care sa echilibreze perfect sau cat mai bine "blank ul "respectiv.
O mulineta poate sa aiba mai multe tambure de rezerva, cu mai multe fire de diferite grosimi....

Pelicanul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pelicanul » 29 Dec 2010, 11:47

In fine, cand am spus ca merg mai multe marimi de mulineta, m-am referit la dimensiuni apropiate. Esti naiv daca crezi ca m-am referit sa pui una de 500 si una de 10000 pe acelas blank. Ca pui un 1500 sau un 2000 e acelas drac, mai ales daca e de la aceealas producator. Iti dau un zum Beispiel: la Catana sunt in jur de 28 de blankuri si 3 mulinete numai de spinning (in catalog). Pai cum adica sa fie o mulineta la bat? Nu vezi ca nu iti iese calculul? Ce te faci cu zecile de modele de mulinete de la toti producatorii? Inseamna ca in opinia ta se poate pune numai o singura mulineta pe un blank, ceea ce e total eronat. Mulinetele nu au acelas desen tehnic si difera si ca design. Si care mai multe tambure de rezerva, ca primesti doar unul cel mult la o mulineta cumparata. Poate daca faci tu colectie de tambururi sa ai mai multe la aceeasi mulineta.
De lansetele cu mandrina reglabila pentru echilibrare numai zic, ca alea sunt ceva mai scumpe si nu ni le permitem noi.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Dec 2010, 11:59

@ Pelican "1500 sau un 2000 e acelas drac" ...o fi daca e de la acelasi firma, altfel insa difera foarte foarte mult si o lanseta neechilibrata corespunzator .... e tocmai buna la spinning . Nu vad ce rost ar avea sa folosesti diferite mulinete la acelasi bat ... una si buna :lol: .

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 29 Dec 2010, 12:40

Pelicanul scrie: Mulineta: depinde dupa ce peste dai ca marime: biban, stiuca, salau, somn, etc. O mulineta mica, pentur peste mai mica, una mai mare cu baitrunner pentru peste mai mare. Pe acelas blank poti pune mai multe mulinete de diferite marimi, cu diferite fire ca grosime, etc.
Pelicane

BAITRUNNER la stiuca la spinning ? :shock: :shock: :shock:
poate ne spui cum se foloseste acesta si utilitatea lui ! strict in pescuitul stiucii cu MOMELI ARTIFICIALE !!!

vezi ca si batul difera la pescuitul bibanului sau al somnului nu doar mulineta ! defapt intreg echipamentul difera !

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 29 Dec 2010, 14:14

Pelicane se spune un tambur, doi tamburi ... nici tambure si nici tambururi asa ca macar incerca sa numesti corect componentele mulinetei atunci cand dai sfaturi precum cel cu utilizarea mulinetelor cu baitrunner la spinning.
S'altare și bunăstare !

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Dec 2010, 14:18

taicanoe scrie:Pelicane se spune un tambur, doi tamburi ... nici tambure si nici tambururi asa ca macar incerca sa numesti corect componentele mulinetei ....
Eu -s cu "tambure" :oops: .... probabil m-am molipsit.... sau frigul e de vina :wink: am eu ceva cu "e" urile acesteeeeeeeeea .... :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Re: sfat lanseta

Mesaj de grey-wolf » 29 Dec 2010, 15:54

ad_rinus scrie: doresc sa imi achizitionez, pentru pescuitul la stiuca , o lanseta shimano diaflash 210 m ST-A.

-se preteaza lanseta genului de pescuit precizat(stiuca);
-alte aplicatii ale lansetei in spinning;
-pareri despre calitatea acesteia;
-ce mulineta ar fi potrivita pt.aceasta lanseta.
da se preteaza ambele variante ale batului pentru pescuitul stiucii
alte aplicatii ar fii : cam toate tipurile de pesti la care nalucile se incadreaza in plaja de aruncare a batului(nu stiu daca este fast sau nu deci nu stiu cum se descurca la salau . nu stiu cit e de senzitiva)
calitate : parerea mea e ca e o lanseta buna (din descriere ! nu o detin , nu am pus mina pe ea , deci sunt subiectiv )
ca mulineta eu zic ca merge pina in 3000 tamburul si cam 280 de grame

cel mai bine ar fii sa o gasesti in magazin sa pui mina pe ea si chear sa incerci sa pui niste mulinete pe ea sa vezi cum se echilibreaza si cum iti vine pe mina .

eventuali posesori ai lansetei sau cei care ati pipait-o va rog o opinie mai avizata deci a mea :lol:

PS : si noi te salutam pe tine si bine ai venit ! scuza offtopicele asa suntem noi iarna (probabil intram in sevraj). te vei obisnui :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns