discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
mihaif99
- senior

vobleru scrie:dar ce ziceti de o barca gonflabila de 4m lungime, de 4 pers, cu motor de 30hp. toate cumparate din Norvegia. nu e putin prea puternic motorul?
Daca e RIB: adica are fund de fibra nu e mult.
Daca e cu chila gonflabila, e un pic cam mult, dar la limita. Iti spune unul care a avut 50CP pe 4.20 metri
Vezi sa ajustezi bine tab-ul din spatele elicei, sa nu traga stinga sau dreapta.
-
costica_fishing
- veteran

-
Salut baieti!
Cam care ar trebui sa fie o viteza de croaziera la o Laguna 480 (modelul de la Plasma) si cu un motor de 15 cp si 2-3 oameni la bord.
Nu sunt foarte familiarizat cu ea, insa cred ca nu am reusit sa o duc la mai mult de 23 km/h, desi in barca eram 2 persoane si vreo 25 kg de bagaje (adica aproape deloc). Mi se pare cam putin!
Singur in barca, daca depaseam jumatate de turatie, se ridica de varf asa de tare incat nu mai vedeam pe unde merg.
Cred ca tre sa mai umblu la unghiul cizmei....din cat ma prind eu, cizma ar trebuie sa fie verticala atunci cand barca intra in glisaj. Corect?
near the beer
-
vlad21
costica_fishing scrie:Salut baieti!
Cred ca tre sa mai umblu la unghiul cizmei....din cat ma prind eu, cizma ar trebuie sa fie verticala atunci cand barca intra in glisaj. Corect?
Costica,
din experienta din delta, laguna 4.80 (cred ca de la plasma) cu 15 cp, singur la fel pateam.. dar asta doar pana intrii in glisaj
probabil trebuie sa o turezi mai tare
cu 15cp laguna spat 2 persoane in barca.. am avut viteza de croaziera de 33-35km/h... la fel fara bagaje (doar rezervor de 30l)
spor si sa o stapanesti sanatos:)
v
-
costica_fishing
- veteran

-
Din ce am retinut eu, exista niste diferente intre Laguna 480 de la Spat si de la Plasma.
Asta de o am eu e de la Plasma:
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... s&itemid=3
Cea de la Spat e mai ingusta cu vreo 10 cm, are o singura bancheta, de unde ar fi plauzibil sa fie si mai hidrodinamica si (posibil) mai usoara. De unde ii dau voie sa mearga mai repede cu vreo 5 km/h.
http://www.spat.ro/produse/ambarcatiuni/laguna-23.htm
Dupa ce s-a ridicat de bot asa incat nu mai vedeam pe unde mergeam, mi-a fost frica sa dau mai tare. Erau si ceva valuri.....nu cunosteam atelajul....
Oricum, pana la 33-35 de km la ora e diferenta mare....nu prea cred ca e doar din unghiul cizmei. O sa incerc si cu o elice noua!
near the beer
-
vlad21
de acord cu diferenta si mai mult ca sigur nu e doar reglasj de trim
dar.. uite mergi cu ea pe canale.. si incearca sa o pui in glisaj..
daca nu iti e conf senzatia de ridicare de bot.. ai 2 variante: fie echilibrezi punand greutate pe bot... fie incerci un stingray.. (imi scapa acum cum se numesc acele aripioare de maresc suprafata placii de cavitatie)
... sau ar mai fi a 3-a.. intrii putin mai greu in glisaj.. dar te obisnuiesti
sa ai parte de ea si fire intinse ... indiferent de ce alegi
v
-
ovidiu
- veteran

-
vlad21 scrie:de acord cu diferenta si mai mult ca sigur nu e doar reglasj de trim
dar.. uite mergi cu ea pe canale.. si incearca sa o pui in glisaj..
daca nu iti e conf senzatia de ridicare de bot.. ai 2 variante: fie echilibrezi punand greutate pe bot... fie incerci un stingray.. (imi scapa acum cum se numesc acele aripioare de maresc suprafata placii de cavitatie)
... sau ar mai fi a 3-a.. intrii putin mai greu in glisaj.. dar te obisnuiesti
sa ai parte de ea si fire intinse ... indiferent de ce alegi
v
Hydrofoil se numeste si mai jos discutiile de atunci...
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... highlight=
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
kingofbeasts
- veteran

-
MariusC scrie:Conditiile extreme (valuri foarte mari pe Dunare) sunt rare si sunt de evitat cu barci usoare. Mie mi-e frica de apa si n-as iesi cu o laguna de 480 pe valuri mari. Am asteptat odata jumatate de zi in gura la Isac pana s-au domolit valurile.
in general asa e. mai e totusi un aspect. sunt barci care fac valuri de te trec fiorii.cine a fost pe apa cand au trecut catamaranele DELTA 1 sau 2 pe Sf.Gheorghe are idee despre ce vorbesc. am vazut destule furtuni in delta dar nici una nu a facut asemenea valuri (in conditiile in care am vazut pomi culcati de rafalele de vant).
oricum din cate am vazut barcile laguna sunt majoritare in Delta(sau cel putin erau acum 2 ani) ceea ce ar trebui sa insemne ca au un raport bun calitate/pret.
-
vipificator III
- veteran

Dupa parerea mea si a altor barcagii va recomand kamaxul (catamaran) modelul 460 sau 545 rezista bine la lovituri are stabilitate la val si cand te apropii de bordaj, pescaj mic si daca va uitati in test si consumul acceptabil pt o gama mai larga de motoare si incarcaturi.
http://www.hiroshajo.hu/english/boattest.html