Sfat alegere mulineta pt lanseta Daiwa Infinity Q

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

rapitorTM
junior
junior

Re: Sfat alegere mulineta pt lanseta Daiwa Infinity Q

Mesaj de rapitorTM » 30 Iun 2013, 00:19

>>ca si o curiozitate
>>Daca la o mulineta este montat un rulment aftermarket la galet,
acesta nu afecteaza cu nimic proprietatile mulinetei?
Inteleg ca va fi mai fiabil galetul la multiple lansari...
dar totusi... a fost modificat ansamblul initial...
s-a umblat in ea (mulineta)... inteleg ca primesc garantie pe
rulmentul instalat la galet... dar sigur pierd garantia oferita de magazin pentru intreaga mulineta...
eu unul... parca nu m-as simti confortabil cu o mulineta modificata.
Nu neg faptul ca sunt meseriasi care lucreaza ca la carte, dar totusi, daca nu a fost prevazuta
din start cu un astfel de rulment... nu as aplica imediat aceasta modificare.
DUPA ce mi-ar iesi mulineta din garantie, atunci DA, as face modificari
pentru imbunatatirea mulinetei. Pana atunci sunt acoperit de garantie in caz de neplaceri.
O zi buna tuturor. :roll:

rapitorTM
junior
junior

Mesaj de rapitorTM » 30 Iun 2013, 00:23

zamfi > multumesc de urari.
Sigur asta este echipamentul meu final.
Voi incerca sa invat cat mai multe pe rau, iar de pe
forum sa obtin cat mai multe informatii folositoare
si sa ajut la randul meu la ceea ce ma pricep.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 30 Iun 2013, 10:14

Un prieten are acela X4000 si a avut probleme cu galetul care se bloca, iar dupa montarea unui rulment nu mai sunt probleme.
Nu stiu daca in magazinele de gen Arrow sau la service-ul lor gasesti rulmenti acestia,dar merita incercat. Costa undeva la 30-50ron si sigur vei avea o fiabilitate mai mare cu un rulment de calitate acolo.
Eu o sa-l pun cu prima ocazie sau mai bine zis la primul semn ca ar fi probleme cu ansamblul original.
Numai bine!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 30 Iun 2013, 10:28

rapitorTM scrie:>>ca si o curiozitate
>>Daca la o mulineta este montat un rulment aftermarket la galet,
acesta nu afecteaza cu nimic proprietatile mulinetei?
ba da, dupa cum ti-ai raspuns si singur, ii imbunatateste performantele si fiabilitatea (cu precadere cea din urma) ;)
rapitorTM scrie:Inteleg ca va fi mai fiabil galetul la multiple lansari...
dar totusi... a fost modificat ansamblul initial...
nu e vorba doar de galet dar acolo apar primele uzuri vizibile. Cand galetul nu se mai invarte si se blocheaza , pe de o parte ajunge sa se taie daca folosesti fir textil si pe de alta parte vei simtii ca mulineta se invarte mai greoi si vei avea tendinta sa pui mai multa forta pe manivela ca sa depasesti rezistenta aia la recuperare. Asta se traduce prin uzuri mai mari si mai rapide si la nivelul angrenajului mulinetei si la nivelul manivelei unde vor aparea jocuri destul de repede .
rapitorTM scrie:s-a umblat in ea (mulineta)... inteleg ca primesc garantie pe
rulmentul instalat la galet... dar sigur pierd garantia oferita de magazin pentru intreaga mulineta...
eu unul... parca nu m-as simti confortabil cu o mulineta modificata.
Nu pierzi nici o garantie din pricina asta . In plus daca ai emotii, la caz de garantie nu trebuie decat sa scoti rulmentul si sa pui la loc bucsa de fabrica inainte de a returna produsul. :wink:
rapitorTM scrie:Nu neg faptul ca sunt meseriasi care lucreaza ca la carte, dar totusi, daca nu a fost prevazuta
din start cu un astfel de rulment... nu as aplica imediat aceasta modificare.
DUPA ce mi-ar iesi mulineta din garantie, atunci DA, as face modificari
pentru imbunatatirea mulinetei. Pana atunci sunt acoperit de garantie in caz de neplaceri.
O zi buna tuturor. :roll:
N-ai ce sa lucrezi ca la carte la un galet acolo doar scoti o bucsa si o inlocuiesti cu un rulment.
Mulineta nu a fost prevazuta din fabrica cu un asemenea rulment din ratiuni bugetare (daca vorbim de cele din gama joasa si medie de pret asta pentru ca la "high end -heavy duty" sunt alte motive). Deci, fabrica nu a pus acel rulment ca sa iasa produsul mai ieftin sa si-l permita mai multi. :idea:
In plus, fabricantul are si motive ca produsul sa se strice ca sa vanda apoi unul mai scump cand tu faci upgrade. :evil:
Daca tu astepti sa-ti iasa mulineta din garantie ca sa-i faci modificari pentru ai prelungi viata, e ca si in bancul asta :

Bula merge la tata floarea din capul satului s-o intrebe daca e bun de insurat. Ajunge acolo si tata il intreaba :
- Mai Bula, iti ajunge p**a pana la c u r?
- Nu, zice Bula.
-Atunci te du acasa mai baiatule si trage de ea iar, cand ti-a ajunge pana la c u r , sa vi iar la mine.
Merge Bula acasa si trage de ea in fiecare zi pret de vreo 20 de ani cand, intr-un sfarsit ii ajungea si lui pana acolo.
Fuge bula repede la tata Floarea, care se afla la ultimele zvacniri de viata, sa-i dea marea veste .
-Tato , tato, imi ajunge pana la c u r!
-No bine Bula , acum te poti caca pe ea ca vremea ti-o trecut. :lol1: :lol1:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 30 Iun 2013, 10:56

Si cu garantiile de la noi e posibil sa stai vreo 1-2 luni pana primesti mulineta inapoi,daca mai e si in plin sezon fa-ti calculele, eu am patit-o...
Singurul magazin care si-a respectat garantia de cate ori a fost nevoie a fost Arrow pentru mine cel putin, pana acum :respekt:

rapitorTM
junior
junior

Mesaj de rapitorTM » 03 Iul 2013, 10:41

Pana la urma am achizitionat batul de 2,7 m / 8-35 gr,
dar am ales mulineta Exceler X de 3000.
Sa avem fire intinse.
Multumesc tuturor de sfaturi. Topic inchis.
:elkgrin: :mrgreen:

Scrie răspuns