discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
bufu
- utilizator nou

as dori sa imi achizitionez( max 400 ron) o lanseta de spinning lungime 2.40 actiune medium si sa fie ceva de calitate am gasit ceva interessant pe un site SHIMANO SpeedMaster MH 2.40m/15-40g ...
astept sugestii din partea voastra.
va multumesc !

-
p5ih0
- veteran

-
depinde la ce vrei sa o folosesti... in principiu lanseta pe care ai pus ochii e buna , chiar f buna ... are destule aplicatii in opinia mea , o poti folosii la mai multe tehnici de spinning si la mai multe specii de pesti

-
bufu
- utilizator nou

pai la spinning sunt cam nou am avut cateva iesiri anul trecut pe mures(cu o lanseta gipo veche de cand lumea si o mulineta mitchell) si am reusit ceva capturi printre care si un somn la 8.6 kg

la lingura in forma de para argintata si cateva stiuci ....anul asta vreau sa imi iau si eu un echipament mai bun si sa incep mai des sa pescuiesc la artificiale mai ales la cei trei mari "S" stiuca, somn si salau
ca si mulineta ma gandeam tot la un shimano twinpower 2500 sau technium 2500 . Pareri pls
echipamentul s-ar putea sa fie cumparat din sua(pretul si oportunitatea ma incanta) de pe site-ul oficial al shimano, credeti ca exista diferente intre produsele comercializate in europa si cele din sua?
multumesc

-
adrignat
- veteran

daca iti trebuie o lanseta "universala"(desi deocamdata nu exista asa ceva!

)....io cred ca o putere de aruncare 10-30g e mai nimerita.....batu pe care ai pus ochii are un raport foarte bun calitate-pret!
acuma nu stiu de unde esti,ce ape ai prin apropiere(rauri,lacuri)ce pesti....ce naluci vrei sa folosesti.....
-
Zamfi
- veteran

@bufu
Frate , daca-ti place marca banu' si umflo! Pana nu incepe forumul sa curga de sfaturi, ca dupa aia te lasi de spinning!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
bufu
- utilizator nou

adrignat doar pe mures o voi folosi si in special la oscilante mai mari si twistere
ma gandeam daca in banii astia de 400 ron nu gasesc ceva mai bun ...de genu st.croix sau abu garcia
oricum va multumesc pt raspunsuri....si apropo de fir ce recomandati ? un momofilament as prefera
-
p5ih0
- veteran

-
pai vezi ca la mulineta de la tehnium la twin power e ceva diferenta... si la bani si la performanta... pararea mea ca batu e numa bun pt ce naluci vrei tu si cum zicea si unul din antevorbitorii mei, raportul calitate-pret e excelent.
gandeste-te bine cati bani ai de mulineta, da parerea mea e sa iti iei pt inceput tehniumul de 2500 si de banii care iai fi dat in plus pe twin power sa iei firul si naluci la greuu ca alea sunt baza
ca fir , eu zic sa nu te arunci la textil asa din prima, pescuieste macar un sezon la mono, invata-i smeceriile si cand o sa treci la textil o sa iti dai seama mai bine de informatile care ti le trimite firul... da hai ca deja aprofundez prea mult
concluzia mea : speedmasterul de 2.40 MH + tehnium 2500FA +un mono de calitate(eu as merge pe gamakhatsu 0.23,vine pe rola de 250m-30lei)+ un set de naluci cat mai diversificat = LOVE

-
gigi 2007
- senior

vrei doar lanseta sau si mulineta + fir ?
-
Chief
- veteran

-
zamfi scrie:@bufu
Frate , daca-ti place marca banu' si umflo! Pana nu incepe forumul sa curga de sfaturi, ca dupa aia te lasi de spinning!

Foarte mare dreptate are amicul Zamfi! Nu te lasi de spinning neaparat dar mai vrei sa bagi vreo 2000 ron.
Pe langa asta mai sunt cel putin trei topicuri foarte asemanatoare in rubrica echipamente si accesorii: Alegerea unui echipament de spinning, Lanseta potrivita, Echipament salau - pe care iti recomand sa le citesti, acolo s-au scris multe lucruri pe care probabil vrei sa le auzi, multe sugestii, si unii dintre noi care am scris acolo nu mai repetam aceleasi povesti poate, sunt destul de recente.
Totusi, daca poti aduce din US si iese in 400 ron numai lanseta (vreo 150 usd) iti recomand sa dai o geana si la G-Loomis, St.Croix, Lamiglas, Daiwa. In special daiwa are preturi bune si de pe site te lamuresti repede. Sunt destul de convins ca ai gasi ceva pe masura. Nu sunt mare fan Shimano (desi am avut o bicicleta foarte buna)

dar sunt convins ca prietenii si colegii de pe forum iti pot recomanda lansete si mulinete shimano de foarte buna calitate.
-
Chief
- veteran

-
Si inca ceva, parerea mea: oscilantele mari nu se prea impaca cu twisterele. Vezi Daiwa Infinity-Q 2,70 8-35. P.S. Zi-ne si noua ce cumperi pana la urma.