sfat achizitionare barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

slicerro
junior
junior

sfat achizitionare barca

Mesaj de slicerro » 07 Apr 2013, 23:07

Buna seara pescari,

Intentionez sa achizitionez o barca gonflabila de pescuit (pt spinning) pentru pescuit in mare parte pe lacuri sau pe malul unor rauri.
Am citit o groaza de topicuri f utile insa nu m-am putut lamuri in privinta achizitionarii unei barci pentru ca am gasit o groaza de sfaturi tehnice.

Eu am 1.87 si aprox 100kg. Ma intereseaza o barca relativ mica, robusta si f usor de transportat. Nu ma intereseaza sa fac KM intregi pe ape curgatoare dar daca as putea sa colind niste zone (pe o raza de 1 km) pe anumite rauri ar fi super OK.
Bugetul e in jur de 500E sau mai mic, nu ma intereseaza sa-mi iau vreo "super-barca" intrucat ies doar in weekend (si nu in toate weekendurile) si oricum am vazut ca toate aa termen de garantie cam 2-3 ani, deci optez pt variantele ieftine.

Am marea rugaminte la cei care se pricep si au pescuit mai mult sau exclusiv din barca sa ma ajute cu niste raspunsuri la urmatoarele aspecte:

- in 99% din cazuri pescuiesc singur in barca iar echipamentul e destul de light (maxim 2 lansete, o geanta cu scule/accesorii de marimea max. a unui rucsac de 30 L)
- ma intereseaza podina sa fie tare; placi mari din lemn sau din aluminiu ?
- lasand spatiul pt depozitare deoparte, lungime de 2.3, 2.4, 2.6 sau 2.7 ? am observat ca majoritatea au balonul in jur de 35-40 cm; la interior ar ramane lungime (minus 80 cm) 1.5, 1.6, 1.8 sau 1.9; cat e suficient pt a putea sta in picioare ? ma intereseaza ca barca sa iasa cat mai mica si cat mai portabila; am vazut ca sunt si de 2 m lungime, alea mi se pare prea mici; sau nu ?
- barca cu sau fara suport/placa pt motor ? nu ma intereseaza sa pun mai mult de un motor electric de 30lbs; ideea e ca nu fac distante pe apa, imi place sa vaslesc, ma buc cu masina pana la locul apropiat si de acolo ma invart cateva sute de m -> 1 km (desi e mult zis si 1km); in general pescuiesc la biban, ma intereseaza o barca care sa o pot impacheta si despacheta cat mai repede; peste toate am si o masina mica... (un opel corsa)

Eu am gasit urmatoarele variante:
- Navigator AD-270; 46 KG http://www.carponizer.ro/barca-gonflabi ... d-270.html
- Navigator AD-230; 36 KG http://www.carponizer.ro/barca-gonflabi ... d-230.html
- KM200, KM260 sau KM280; 18KG, 27KG, 32 KG http://www.kolibriboats.ro/barci-cu-pla ... abila.html
- K220, K240, etc. - cele mai usoare < 20 KG http://www.kolibriboats.ro/barci-pentru ... motor.html

Va rog sa ma credeti pe cuvant ca habar nu am ce sa aleg. Pana acum am avut norocul sa ma plimb atat pe lacuri cat si pe rauri cu niste barci f mari care ies din limitele celor de mai sus (firbra, > 4m, motor 25cp, etc).

Ajutor! :roll:

vali stratonov
veteran
veteran

Re: sfat achizitionare barca

Mesaj de vali stratonov » 08 Apr 2013, 08:11

Eu asi alege asta, dar minim 260m :wink: :
KM200, KM260 sau KM280; 18KG, 27KG, 32 KG http://www.kolibriboats.ro/barci-cu-pla ... abila.html
Spor.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

diesel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de diesel » 08 Apr 2013, 08:25

Eu am KM280 si merg de obicei cu un prieten si ne descurcam fara probleme,pentru tine cred ca ar fi suficient un KM260 ,placa pe tot fundul barci face toti bani :wink:

slicerro
junior
junior

Mesaj de slicerro » 08 Apr 2013, 12:24

Salut Diesel,

Spui ca placa pe tot fundul barcii face toti bani. Te rog scuza-mi intrebarea prosteasca, dar te referi la stabilitate ? Fata de una cu chila in V gonflabila cum e ? Astea de la Timisoara, "Navigator AD-270" cum ti se par fata de Kolibri ?

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 08 Apr 2013, 14:33

El se referea la podina plina (sau intreaga). Chila este pentru stabilitate si dinamica in mers. Daca ai podina partiala sau deloc nu prea poti sta in picioare, ceea ce nu este tocmai un lucru bun pentru ca nu te poti misca bine si lejer in barca. Mai este si varianta de podina gonflabila care este apropae ca o podina integrala doar ca cantareste mult mai putin.
Sfatul meu este sa iti iei una de 2.6-2.8m, gandeste-te si la bagaje (trusa, mincioc, bete, haine, apa, etc.).

diesel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de diesel » 08 Apr 2013, 17:55

De Navigator nu pot sa zic nimic pentru ca nu am vazut in realitate nici una, de Kolibri pot sa zic pentru ca am si sunt multumit de ea.La podina ma refeream nu la chila ,a mea nici nu are chila si nici nu am vrut pentru ca o folosesc cu un motor electric si nu e necesara chila decit daca vrei sa pui termic.

mcfish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mcfish » 09 Apr 2013, 06:53

Navigator AD-270 isi merita banii.
slicerro scrie:Salut Diesel,

Spui ca placa pe tot fundul barcii face toti bani. Te rog scuza-mi intrebarea prosteasca, dar te referi la stabilitate ? Fata de una cu chila in V gonflabila cum e ? Astea de la Timisoara, "Navigator AD-270" cum ti se par fata de Kolibri ?

slicerro
junior
junior

Mesaj de slicerro » 10 Apr 2013, 00:39

Salutare

Nu intentionez sa fac reclama mascata, nu cunosc nici omul nici firma.

Am luat barca de navigator ad-270 de la carponizer. Despre firma pot sa zic ca mie personal mi s-au parut oameni seriosi, livrare prompta.
Strict din punctul meu personal si subiectiv, sunt f multumit de achizitie, lipiturile si materialul mi s-au parut calitate superioara fata de ce am vazut in decathlon, totalfishing (kingfisher) iar pretul e la fel cum cat e una de la kolibri (dar cu fundul plat, fara chila).
O singura observatie as avea pt cei care mai achizitioneaza: placile de aluminiu pot sa mai aiba din fabrica anumite colturi mai ascutite, eu le-am luat cu un smirghel inainte de montajul "test", in rest totul perfect.

PS: topicul se poate inchide, multumesc pt ajutor

slicerro
junior
junior

Mesaj de slicerro » 10 Apr 2013, 00:42

Multumesc tuturor pt pareri si sfaturi!

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 10 Apr 2013, 21:55

buna alegere. Dupa ce o scoti la plimbare ne povestesti si noua cum e.

Scrie răspuns