sfat achizitie mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

TheFly
veteran
veteran

Re: sfat achizitie mulineta

Mesaj de TheFly » 27 Mar 2012, 20:49

confirm si eu pentru Alumina de la Okuma. Din pacate la noi se gaseste doar 15 modelul cel mai mic (adica 1500, na). Daca stie cineva de unde iau din Romania versiunea 10 sa imi zica si mie va rog. La clean totusi, pentru mine prima mulineta e Abu Garcia UL 100 dupa care Alumina 15. Iarasi o mulineta buna e Okuma Zeon 15 (daca gasesti 10, poti sa o iei - e putin mai ieftina decat Alumina). Raportul de recuperare in general e 5 -5.1 la astea. Dupa mine, ideal ar fi un 4.7-4.8. Nu sunt adeptul vitezei prea mari la pescuitul la clean, dar e adevarat ca pescuiesc 99% pe curgatoare.

Pentru domnul din Tara Galilor: nu stiu exact ce gasiti pe piata acolo, dar ca marime generala cea mai buna ar fi 2000 la stiuca/salau. La biban e cam mare 2000. Luati 1000 sau 1500. Daca nu pescuiti la monstrii, un 1500 cred ca va rezolva compromisul ca sa nu achizitioanti 2 mulinete. Iarasi, trebuie sa fie ceva rezistent pentru ca la salau aveti nevoie de fir textil in mod normal, la stiuca si biban se preteaza monofilamentele. Ca regula, cand pescuiti cu naluci reactive (rotative, voblere, oscilante) folositi nailonul (monofilament), cand pescuiti la jig folositi textilul (multifilament). Ca marci v-ati orientat bine, merg chiar si unele Okuma daca gasiti.

Scrie răspuns