discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
George1985
- veteran

-
O sa se adune o listaaa....
Mai umbli 2 luni prin magazine!

-
cristinel33
- utilizator constant

Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste.
-
bogdan82
- veteran

Cristi, daca as fi in locul tau mi-as lua o prostie de mulineta ... o chinezarie de maxim 50RON gen Barracuda, Viva sau FL si mi-as lua o lanseta mai bunicica pe la 300RON ... gen Capture, Tierra, Procyon etc etc
Iti sugerez sa-ti cumperi o mulineta mai buna cand o sa dispui de un buget mai consistent ... pe la 150RON nu vei gasi o mulineta prea durabila ...
Avatul, stiuca sau somnul nu sunt deloc „pretentiosi” la lansete mai modeste ... eu la avat/stiuca prefer o lanseta din fibra de sticla chiar ... dar la salau ai nevoie de o lanseta rapida ca sa poti prezenta jigul corect, ai nevoie de o lanseta cu „coloana vertebrala” ca sa-l intepi cum trebuie si ai si nevoie de o lanseta senzitiva ca sa stii ce faci cu guma ...
Personal, iti recomand aceaste lansete:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -7435.html
http://www.rapitori.ro/forum/vand-daiwa ... 22310.html
Procyonul de 21g X-Fast observ ca nu se mai gaseste pe la nici un mag online ...
-
cristinel33
- utilizator constant

O idee foarte buna , am sa tin cont de asta multumesc pentru sfat . Prima lanseta poate ca e foarte buna buna la salau dar e cam scurta pentru pescuitul de pe mal , eu o sa pescuiesc cam 70 - 80 % de pe mal si as opta pentru o lanseta de 2,7 m sau minim 2,4 m . Oricum am adaugat la lista ...
Apropo , o mulineta din asta mai ieftina ar duce un sezon cu un fir textil pe ea ?
-
bogdan82
- veteran

Pescuitul la jiguri pana in 14g nu este chiar asa de solicitant pt o mulineta ... am vazut o Baracuda f inchegata ... am mai vazut si o Viva Metalim care mergea bine si avea corpul metalic .... dar modelele astea sunt sarite de 100RON ...
Cele pe la 50RON au cam acelasi angrenaje, adica din zamac, deci, teoretic, angrenajele te vor tine un sezon ... unge bine discurile de frana, ai grija ca galetul sa se invarta tot timpul si unge f bine cam toti rulmentii care au vreo legatura cu exteriorul ... la pretul asta rulmentii sunt de proasta calitate si cam ruginesc ...
Tierra este o lanseta f reusita ... da clasa multor lansete mai scumpe, pe cotor este destul de puternica ...
Uita-te la Capture ... pe la 250-300RON gasesti niste lansete bune ... gen Assasin ...
-
florin.b
- senior

eu zic sa te mai gandesti la nivelul asta entry... la mine cel putin au fost niste bani pierduti...
am inceput cu scule china, care dupa un sezon au valore aproape nula in caz ca vrei sa vinzi si sa reinvestesti, ceea ce sa va intampla sigur pentru ca toti simtim nevoia de ceva mai bun, mai nou, mai scump...
dupa 1st level-ulul meu am intrat in clasa medium cost, adica aprox. 300 lei mulineta + 200-300 lei lanseta.
aici apare nevoia de mai multe, pentru fiecare specie, pentru rau, pentru balta...
si incep sa se adune.... dupa ce te saturi si de astea poti scapa de ele la 30-50% din valoarea lor.
de aici incolo incep problemele... despre care prefer sa nu discut.
deci, parerea mea, din ciclul "sunt prea sarac ca sa-mi cumpar un lucru atat de ieftin", ori optezi pentru ceva second si bun ori mai pui bani si intri macar in clasa medium cost.
-
cristinel33
- utilizator constant

multumesc de raspunsurile de pana acum si astept si alte sugestii .
-
spiridusul
- veteran

Subscriu si eu la doua idei expuse de colegii mei. Prima, decat sa iei ceva ieftin, bai bine astepti pana ce o sa poti cumpara ceva mediu calitativ (lanseta si mulineta). A doua: daca vrei neaparat sa ramai in bugetul acesta, cauta in primul rand un bat cat mai bun, pentru ca daca dai la salau ai nevoie de bat bun in primul rand. Daiwa Procyon 7-21 este un bat care-ti ofera mai mult decat platesti pe el (undeva la 200 de lei il gasesti sh, poate si mai ieftin). Daca nu vrei neaparat o ranga, ci un bat putin mai moale pe varf, dar cu care poti pescui la jig fara probleme, incearca si Savage Gear Pro Jig'n Spin si vezi cum ti se pare. Dupa ce-ti iei batul, vezi cati bani iti mai raman pentru o mulineta; Okuma Avenger este un compromis bun intre pret si calitate.
-
George1985
- veteran

-
Eu doar ce-am primit un bat SH, Capture Black Power de 9'', il consider o idee cam "ranga" pentru zona de lac.
Dar chiar iti recomand sa cauti unul de 8.6'' (2.58m) care este ceva mai moale pe varf. Este superb batul, iar la pret te poti incadra in 200-250 ron la unul aproape nou, dar este greu de gasit, asta e singura problema.
Iar ca mulineta Okuma Avenger sau la "chinezarii" am avut/folosit (in sensul cel mai dur) un FL Lexis 2000 (undeva la 75 ron) care nu s-a predat decat dupa ce am incercat eu sa fac pe mecanicul.