Sedona

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdank
veteran
veteran

Sedona

Mesaj de bogdank » 09 Iun 2005, 12:09

Mi-am luat un Shimano Sedona 4000FD si imi cam vine sa il dau de pereti :evil: . Firul e strins pe tambur cu munti si vai. Adica aduna mai mult la buza tamburului, pe la mijloc si la baza. E defect al meu sau asa face Sedona?
Am pescuit cu ea, am aruncat bine, multifilarul nu a facut peruci, dar... aveam pretentii de la firma asta.
Ma mir sa vad la Shimano asa ceva.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 09 Iun 2005, 13:27

Stai linistit, nu e singura care face talente la felul in care aduna firul.Solutia ar fi sa bobinezi manual atza sub fir si sa o distribui astfel incat sa umpli vaile...si totul devine mai uniform :lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 09 Iun 2005, 13:47

Am facut deja chestia asta dar nu stau linistit, ca eu tocmai imi zisesem ca avansez (de la Shimano Nexave). Singurul "defect" al lui Nexave era ca nu are antiretur instantaneu. La jig cam conteaza. In schimb, stringea la mare arta firul.
Oricum, multam' de sfat.
Frina la Sedona e impecabila in schimb. Am luat salau de 3,5 la 1,5 m de vf.batului, pe multifilar. Daca se bloca frina......
Ma duc miine la Dunare si ma razbun prinzind un peste maaaaaaaaareeee :lol:

SF
veteran
veteran

Re: Sedona

Mesaj de SF » 09 Iun 2005, 14:15

[quote="bogdank"]
Ma mir sa vad la Shimano asa ceva.[/quote]

Eu ma mir pentru ca tu te miri . La Shimano , antiretur infinit si fir asezat frumos ( de la frumos pina la foarte frumos mai sint intermediari ) gasesti de la modelul Exage in sus , as zice eu .

Fir Intins!!!

PS. Ce nod ai facut pina la urma pe Titanium Braid-ul ala . Eu pe Thermic Braid am facut nodul.... danish swivel , plus ca i-am gasit aplicatii in pescuitul la fund .

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 09 Iun 2005, 14:18

Pina la urma tot la uni-to-uni am ramas, dar fac multe spire. Nu mi s-a mai rupt.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Iun 2005, 15:17

eu cred ca pretentii la shimano poti sa ai abia de la symetre in sus.

cum draq la voi a inceput pe dunare si in partea asta e neagra si umflata si nu misca nimic? :roll: am fost duminica trecuta, sperante mari ca vezi doamne or fi inceput sa tzopaie. aiurea, am vazut doar niste crapi care depuneau prin padure in apa de-o juma de metru si aia a fost tot. in rest doar pescari cu sperante mari si fara peste.

Jean Scurtu

Sedona

Mesaj de Jean Scurtu » 09 Iun 2005, 20:02

@bogdank,

Din pacate Eugen are dreptate ai ce ai cumparat,ieftin si bun nu se asociaza intotdeauna.
Daca totusi doresti o mulineta buna si ieftina e bine sa cauti mulinete bune,putin folosite ,la mana a doua.

Nu ar strica ca pe viitor sa te orientezi la mulinete Daiwa de spinning si atunci iti vei da seama intradevar ce inseamna o frana f.fina,cum nu o vei gasi la SHIMANO.
Iti spun aceasta dupa ce renuntand la mulinetele SHIMANO cu care pescuiam mai de mult(SAHARA,SYMETRE,STRADIC) am inceput sa pescuiesc cu DAIWA(SS TOURNAMENT,EMBLEM,TD.).
Si eu pescuiesc cu cel mai subtire fir textil ce l-am gasit dupa multe cautari in U.S.A,JAPONIA,EUROPA,anume cu FIRELINE de 4lb.(1,8kg.)Iti dai seama cat de importanta e finetea franei pt. un fir asa de subtire
cu care pescuiesc eu.
Iar ca sa vezi cum pune o DAIWA de spinning firul textil(sau orice fir) pe tambur,intra te rog la Galeria Foto,la alte poze,pagina 7 si vei vedea de aproape o DAIWA SS TOURNAMENT 700(198g. greutate) cu care eu pescuiesc de cele mai multe ori si iti vei putea face o idee(pe tambur e numai FIRELINE, nimic altceva).

Jean Scurtu

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 10 Iun 2005, 07:40

Probabil ca urmatoarea achizitie in materie de mulinete va fi SS Tournament. Si multumesc pt sfat. Eu eram doar mirat de "calitatea" unui produs, indiferent de clasa, al unei "firme" ce are pretentii. In mintea mea, cel mai ieftin Mercedes e mai bun decit cel mai scump Trabant.

@eugen
La noi incepe sa nu mai mearga :cry: . "La noi" insemnind 200km de Timisoara. Atit fac eu pina la locul de pescuit. Mai pica 1-2 salai, dar acum am vazut multa miscare de somn si tre' sa ma duc sa agat unul. Am avut un "submarin sirbesc" in bat, la un Bill Lewis, dar s-a dezgatat. Colegii au tot avut ba ruptura, ba dezgatare. Las' ca vine rindul lui tata :twisted:
In rest, de abia ai loc de pescarii de ciprinide. Pescuit la care m-am dedat si eu cind am vazut ca la vobler nu mai vin nici avatii si am luat un **** :wink: de 4 si am plecat acasa. Asta vinerea trecuta.
Iar pina saptamina trecuta, Dunarea era cu cel putin 3 m sub nivelul normal.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Iun 2005, 08:20

Si pe mine m-a convins nea Jean cu SS 700. Imi iau!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Iun 2005, 11:01

@mihai,

si pe mine m-a convins nea jean. inca nu a ajuns la mine, dar abia astept sa vad cum merge fata de capricorn.

@bogdan,

multam de detalii! suficient cat sa ma oftici. la noi a tinut-o tot intr-o ploaie saptamana asta, asa ca nu ma risc nici weekendul asta. am oarece amintiri cu masini impotmolite pe diguri si nu mai vreau. :)

Scrie răspuns