Sunt destule caracteristici pe care le neglijati aici. Va "somez" sa-mi aratati un fir mai transparent decat InvizX, de exemplu. Sau un nylon/polime/copolimer care se scufunda mai repede. Chiar si situatia cu agatatura...ce sa zic, cu linii diferite de acelasi lb test, InvizX intotdeauna "comes on top" la agataturi multiple.
Anul trecut am folosit intensiv InvizX si AbrazX de 10lb (0.26mm) pe Exceler 3000 si singurul motiv pentru care am renuntat la AbrazX este ca este destul de sarmos pentru a-mi scurta simtitor lanseurile, chiar cu naluci grele. Dar l-am scos din repetate si serioase agataturi. Odata am scos un dom din ala izolant de ceramica alba (care se pune pe stalpii care sustin cablurile cu curent) cu InvizX-ul de 10lb (pe care l-am mai folosit si agatat de atunci) pe care am gasit si doua naluci (norocul meu ca aia au dat cu nylon

) dintre care una-i inca utilizabila

. Sau lasati in apa o bucata de Seaguar si una din cel mai mishto nylon vreo cateva luni, apoi uitati-va la ele...si trageti de ele. Nu mai vorbesc de lasat in soare!
Ma rog, chiar ieri am pescuit cu InvizX de 6lb pe echipament ML. Cu asta lansez la fel de bine precum cu un P-Line de 8lb. Cam asta e regula, din experienta mea: pentru o aplicatie de n-lb de nylon, pui InvizX de n-2-lb si arunci la fel sau chiar mai departe. Nicio peruca, nimic (dupa ce inveti sa-l imblanzesti

). AbrazX-ul e alta poveste, dupa parerea mea...mai au baietii de lucrat sa-l faca mai lansabil.
Inca o chestie: imi mai sarea pick-up-ul la loc in momentul lanseului pierzand aproape de fiecare data nalucile mai grele folosind Berkley Trilene XL, cu Seaguar niciodata.
Ah, si inca un lucru: firele astea le poti folosi fara probleme doua sezoane la rand! Chiar statul indelungat pe tambur nu mai e asa problematic, asta de 6lb cu care am pescuit ieri era pe tamburul XiA 2000 de anul trecut.
Am impresia ca subestimati acest super-fir!