Seaguar Tatsu

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Seaguar Tatsu

Mesaj de Jedi » 14 Mai 2010, 02:13

http://www.seaguar.com/products/tatsu.htm
Vine aprox 48 dolari canadieni rola de 200 iarzi..InvizX-ul venea vreo 22 rola...Eu nu cred ca o sa scriu review despre el.. :cry:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 14 Mai 2010, 04:57

Fiind mare fan InvizX, AbrazX, ma pregateam si eu pentru Tatsu. Dar la banii astia... :( Merge si P-Line CX care e sub $10 rola de 300m si are diametru de 0.16mm la 4lb test...e suplu si nu se rupe usor (copolimer invelit in fluoro).

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Mai 2010, 00:35

Jedi , mergi la magazin si cumperi 2 m de fluorocarbon , Seaguar sa fie , insa ceva peste 0,40 ( ca sa vezi ai bine ) . Il imparti in 2 , o bucata de 1,5 m si lesi un ciot de 0,5 m . Ala lung il infasori pe un maner , ceva , la capete , deci fara nod , si tragi pina rupi . Dupa care compari , prin pipait si ochiometric cum arata si se comporta ala neatins si ala care l-ai intins .
Ala odata intins ( agatatura pe fundu apei ) nu-si revine :wink:
Dupa aia calculezi daca merita sa stai cu fluorocarbon pe tambur sau nu :wink:

Fluorocarbonu il poti asemana cu o coarda de alpinism dinamica , rezista la citeva cazaturi insa scade in forta dupa fiecare cazatura , prin urmare trebuie inlocuita !
Fenomenele astea le observi mult mai usor pe fire groase , insa banuiesca ca se intimpla si pe alea subtiri !

Dupa citeva agataturi in care rupi naluca , primi metri uzuali nu mai au aceasi calitate la abraziune ca inainte :wink: , deci esti cu mono normal again cum s-ar spune :)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 17 Mai 2010, 00:54

Eu nu vreau florocarbon pe tambur .Aditud vrea :D ...Eu doar am crezut ca nu vad bine pretul,linga fiind InvizX-ul ce era in jur de 20$..In loc de Tatsu m-ar aranja mai bine un Daiwa Samurai de 40 lb la vreo 18 $.Zic bine? :D
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Mai 2010, 01:01

Jedi scrie:Eu nu vreau florocarbon pe tambur .Aditud vrea :D ...Eu doar am crezut ca nu vad bine pretul,linga fiind InvizX-ul ce era in jur de 20$..In loc de Tatsu m-ar aranja mai bine un Daiwa Samurai de 40 lb la vreo 18 $.Zic bine? :D
Scuze , am inteles io gresit , credeam ca vrei pe tambur .

Daiwa Samurai nu cunosc , insa 40 de lb suna cunoscut :)

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 17 Mai 2010, 14:40

Sunt destule caracteristici pe care le neglijati aici. Va "somez" sa-mi aratati un fir mai transparent decat InvizX, de exemplu. Sau un nylon/polime/copolimer care se scufunda mai repede. Chiar si situatia cu agatatura...ce sa zic, cu linii diferite de acelasi lb test, InvizX intotdeauna "comes on top" la agataturi multiple.

Anul trecut am folosit intensiv InvizX si AbrazX de 10lb (0.26mm) pe Exceler 3000 si singurul motiv pentru care am renuntat la AbrazX este ca este destul de sarmos pentru a-mi scurta simtitor lanseurile, chiar cu naluci grele. Dar l-am scos din repetate si serioase agataturi. Odata am scos un dom din ala izolant de ceramica alba (care se pune pe stalpii care sustin cablurile cu curent) cu InvizX-ul de 10lb (pe care l-am mai folosit si agatat de atunci) pe care am gasit si doua naluci (norocul meu ca aia au dat cu nylon :D ) dintre care una-i inca utilizabila :D . Sau lasati in apa o bucata de Seaguar si una din cel mai mishto nylon vreo cateva luni, apoi uitati-va la ele...si trageti de ele. Nu mai vorbesc de lasat in soare!

Ma rog, chiar ieri am pescuit cu InvizX de 6lb pe echipament ML. Cu asta lansez la fel de bine precum cu un P-Line de 8lb. Cam asta e regula, din experienta mea: pentru o aplicatie de n-lb de nylon, pui InvizX de n-2-lb si arunci la fel sau chiar mai departe. Nicio peruca, nimic (dupa ce inveti sa-l imblanzesti :wink: ). AbrazX-ul e alta poveste, dupa parerea mea...mai au baietii de lucrat sa-l faca mai lansabil.

Inca o chestie: imi mai sarea pick-up-ul la loc in momentul lanseului pierzand aproape de fiecare data nalucile mai grele folosind Berkley Trilene XL, cu Seaguar niciodata.

Ah, si inca un lucru: firele astea le poti folosi fara probleme doua sezoane la rand! Chiar statul indelungat pe tambur nu mai e asa problematic, asta de 6lb cu care am pescuit ieri era pe tamburul XiA 2000 de anul trecut.

Am impresia ca subestimati acest super-fir!

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 17 Mai 2010, 17:05

Alt fir pe care il recomand cu caldura (daca nu va deranjaza ca-i fluorescent--sau puteti sa incercati pe cel "moss green" care mie mi se pare cam prea verde petrol la culoare) este P-Line CX (sa vedeti ce reviews mishto are la Cabela's) care este polimer coated cu fluorocarbon. Este chiar (cu 0.005mm :) ) mai subtire decat InvizX la acelasi pound test si e foarte lansabil si "ascultator" pe tambur. Pe cel de 4lb (0.16mm) l-am folosit frecvent la pastrav cu naluci sub 1g si n-am avut decat o peruca pana acum (am descurcat-o relativ usor). Acum, adevarul este ca nu stiu "cat de invizibil" este in apa limpede...ei zic ca e bun din acest p.d.v., dar nu stiu, deasupra apei emite o lumina placuta, albastruie si e foarte usor vizibil (probabil d-asta-i si facut fluorescent). Pe cel moss green (care nu-i fluorescent) nu l-am cumparat. am pus mana pe el dar mi s-a parut cam colorat pentru apa limpede. La acelasi diametru e mai lansabil decat InvizX. Cu un nylon pur si super-lansabil precum Trilene XL nu-l poti compara, in primul rand deoarece T-XL de 4lb are deja 0.20mm si dai clar mai departe cu P-Line CX de 4lb. La abraziune nu se compara, totusi, cu Seaguar...daca se freaca de ceva se scamoseaza imediat.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Mai 2010, 22:59

Observatiile mele au in calcul faptu ca dau cu FC ca leader ( citeodata 10-15 m ) , marca Seaguar , model Ace , dar si altele .
Mi-ar placea sa vad un InviziX peste 25 de lb live , sa pot compara .

Scrie răspuns